Monfils chce bojovat dál. Konec kariéry bude oddalovat i na challengeru v Ostravě

13. 4. 2023, 09:49
Aktuality 2
Populární bývalá světová šestka Gaël Monfils se na konci dubna poprvé zúčastní antukového challengeru v Ostravě. 36letý Francouz, který se v březnu vrátil po více než půl roční pauze, ale v Miami vzdal kvůli dalšímu zranění, úspěšně požádal pořadatele o divokou kartu.
Profily hráčů
Gaël Monfils (© Profimedia)

Bývalý 6. hráč světa Gaël Monfils od začátku loňského května odehrál jediný turnaj, než se letos na začátku března vrátil po 7 měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním paty. Během té doby se stal otcem, dceru Skai má s ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou.

Dřív než se ale dočkal vítězství na tenisových kurtech, je zpátky na marodce. Po porážkách s Australanem Jordanem Thompsonem a Alexanderem Ševčenkem vzdal na Masters 1000 v Miami po šesti gamech kvůli bolestem pravého zápěstí krajanu Ugu Humbertovi. 

Přestože krátce předtím naznačil, že další zranění by mohlo znamenat konec kariéry, minimálně o antukové jaro přijít nechce. Alespoň o jeho část s
vrcholem na domácím French Open. 

Vzhledem k současnému postavení ve světovém žebříčku (321. místo) si musí turnaje pečlivě vybírat a zřejmě také proto pořádal o divokou kartu pořadatele antukového challengeru v Ostravě. A ti v čele s ředitelem Václavem Roubíčkem mu s radostí vyhověli.

Hlavní soutěž jubilejního 20. ročníku OSTRA GROUP OPEN 2023 odstartuje na kurtech SC Ostrava v Komenského sadech v pondělí 24. dubna. Turnaj je dotován částkou 75.000 eur.

Z českých tenistů mají jistou účast představí Vít Kopřiva, Zdeněk Kolář a loňský semifinalista Dalibor Svrčina. Aktuálně žebříčkově nejvýše postaveným hráčem je na listině přihlášených Švýcar Dominic Stricker (127.), svůj první a dosud stále jediný challengerový titul by měl obhajovat Francouz Evan Furness.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
makro99
V Komenského sadech jsem byl před 10 lety a to tam ve finále porazil J1rka Steva Darcise. A Belgičan v semi po velkým boji porazil nějakýho Čecha na vlně, teď si nevybavuju, jestli to byl tehdy Rosol nebo Honza Hájek...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist