Monfils: Jsem naštvaný, v prvním kole jsem skončit nechtěl

17. 10. 2013, 10:05
Aktuality 6
Před týdnem v Šanghaji porazil Federera a potrápil Djokoviče. O pár dní později však prohrál s 213. hráčem světa Jaroslavem Pospíšilem. Gaël Monfils se prý ve Vídni nedokázal včas přizpůsobit halovým podmínkám, a i když uznal kvalitu soupeře, porážku viděl hlavně ve své hře.
Gaël Monfils (© erstebank-open.com)

"Jsem na sebe naštvaný, nepřijel jsem sem proto, abych prohrál v prvním kole," mrzelo vyřazení Monfilse, který teprve podruhé v sezoně prohrál s hráčem mimo Top 100. S dvaatřicetiletým českým tenistou prohrál po necelých dvouhodinách boje 6-7 5-7.

Pospíšil, který hrál téměř devadesát procent svých úderů s vysokým rizikem k lajnám a nebál se útočit, je přitom aktuálně až 213. na světě. Na challengerech se v této sezoně dostal jen jednou za druhé kolo, před třemi týdny na antuce v Sibiu to však dotáhl až ke svému celkově třetími titulu.

"Všechna čest mému soupeři, hrál dobře, ale více to bylo o mém tělu a nedostatcích v mé hře," viděl Monfils příčiny porážky především na své straně. "On hrál těžký tenis, ale já na to nebyl připravený. S dnešním večerem nejsem spokojený."

Přesně před rokem Monfils utrpěl ještě překvapivější porážku ve Stockholmu. V prvním kole prohrál s domácím hráčem páté světové stovky Patrikem Rosenholmem, tehdy však řešil vážné problémy s kolenem, které málem ukončily jeho kariéru.

Ani včera ve vídeňské hale nebyl zcela fit, když si nechával ošetřovat pravé stehno, především se však nedokázal vyrovnat s rychlým přesunem z Asie. Minulý týden v čínské Šanghaji porazil Rogera Federera a ještě v pátek sebral set pozdějšímu vítězi Novaku Djokovičovi. Jen o pět dní později na nadšeně hrajícího Pospíšila ale nestačil.

"Snažil jsem se, dělal jsem, co jsem mohl, ale není snadné přejít z venkovních podmínek v Šanghaji a přizpůsobit se během pouhých pár dnů kurtům v hale. Je těžké to přijmout," dodal sedmadvacetiletý Francouz, kterému aktuálně patří 31. místo v žebříčku ATP.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
k čemu to všechno? vyřadit tenistu, který předvádí nádherný koukatelný tenis a pak dostat nakládačku od nějakého Rakušáka?? Fakt děkuju, Jaroušku... :-( druhý Rosol.
Reagovat
Alois_Mlok
Tak aby ses neposral.
Reagovat
smazaný uživatel
nooo ved si to pekne odchodil:DDDDDDDD

v priebehu týždna dať Federera a hrať svetovy tenis proti Nolemu a teraz prehrať s antukarom a este s chalengrovym hračom
ktory vypadol v 1 kole ale aj tak je v 3 kole :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vím o tobě žes nebyl ani v Americe ani v Asii. A ani tady v Evropě moc necestuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
prosim?
Reagovat
Sonja
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02654/squirrel_2654242k.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist