Monfils má problémy s kolenem, Forget dal šanci Benneteauovi

10. 2. 2012, 08:36
Aktuality 1
Francouzi řeší problémy se sestavou. Do Kanady přiletěli v silné sestavě, Gael Monfils však kvůli zánětu v koleni minimálně v páteční dvouhře nenastoupí. Světovou třináctku nahradí Julien Benneteau, který se v dnešní druhé dvouhře postaví domácí jedničce Milosi Raonicovi. Souboj zahájí Vasek Pospisil s Jo-Wilfriedem Tsongou.
Guy Forget a Julien Benneteau

Kapitáni francouzského daviscupového týmu mají tradičně z čeho vybírat a Guy Forget vzal na zápas 1. kola letošního ročníku do Kanady kvarteto Jo-Wilfried Tsonga (6. hráč světa), Gael Monfils (13.), Juliena Benneteaua (35.) a Michaela Llodru (45.), přičemž poslední dva jsou také kvalitní a zároveň sehraní deblisté.

Rozložení sil tak mělo být jasné, v den losu zápasu se však Forget dohodl s Monfilsem, že ho v pátek nechá sedět. Pětadvacetiletý Francouz má totiž od minulého týdne, kdy prohrál ve finále domácího turnaje v Montpellier s Tomášem Berdychem, problémy s kolenem. 

"Když jste dva dny před tak velkým a dlouhým zápasem, musíte si reálně zhodnotit šance svých svěřenců proti tak nebezpečnému hráči jako je Raonic," vysvětloval Forget.

Jak již uvedl kapitán, třicetiletý Benneteau bude čelit kanadské jedničce Milosi Raonicovi, kterého zdolal loni v hale v Paříži ve třech setech.  "Je to jeden z hráčů s nejlepším servisem na okruhu, ale já dobře returnuju," řekl Benneteau, finalista letošního turnaje v Sydney, směrem k druhé páteční dvouhře.

Benneteau má v Davis Cupu (včetně čtyřhry) bilanci čtyř výher a jediné porážky, ve dvouhře však ještě nikdy nehrál zápas na tří vítězné sety. Šanci dostal vždy až za rozhodnutého stavu v páté dvouhře (bilance 2-0), a třikrát ve čtyřhře (2-1).

Zápas Kanady s Francií odstartuje (od 23:00 hodin SEČ) v hale na rychlém povrchu ve Vancouveru první dvouhrou domácí Vasek Pospisil a francouzská jednička Tsonga. Do sobotní čtyřhry jsou nahlášeni Pospisil s Nestorem a Benneteau s Llodrou. V neděli by měli hrát Raonic s Tsongou a Pospisil s Benneteauem, domácí kapitán má však k dispozici ještě Franka Dancevice a hostující lodivod by nakonec mohl nasadit Monfilse, nebo případně i Llodru.

Na vítěze ve čtvrtfinále čeká lepší z dvojice Švýcarsko - USA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist