Monfils po triumfu na challengeru prohrál v Chengdu s kvalifikantem

25. 9. 2018, 13:31
Aktuality 1
ATP CHENGDU - Gaël Monfils na turnaji ATP 250 v čínském Chengdu končí hned v prvním kole. Pátý nasazený, který v neděli slavil titul na challengeru v Kao-siungu, prohrál ve třech setech s kvalifikantem a až 129. hráčem světa Lloydem Georgem Harrisem, který si dnes připsal premiérové vítězství na okruhu ATP a první výhru nad hráčem z první stovky žebříčku ATP. O čtvrtfinále si jednadvacetiletý Jihoafričan zahraje s Bernardem Tomicem.
Profily hráčů
Gaël Monfils

Gaël Monfils kvůli dalším letošním zdravotním potížím skrečoval utkání druhého kola na US Open a na kurty se vrátil v minulém týdnu na challengeru v Kao-siungu, kde získal titul. Na okruhu ATP ovšem na úspěch z minulého týdne nenavázal. V prvním kole v Chengdu prohrál 6-3 2-6 1-6 s kvalifikantem a až 129. hráčem světa Lloydem Georgem Harrisem.

V úvodním setu Monfils potvrdil roli favorita, když ani jednou neztratil servis a pohlídal si náskok jednoho brejku. Od druhé sady však neměl proti Jihoafričanovi šanci a uhrál už jen tři gamy.

Jednadvacetiletý Harris si dnes připsal premiérové vítězství na okruhu ATP a poprvé v kariéře porazil hráče první stovky žebříčku ATP. O znovu vylepšení svého maxima bude usilovat proti australskému kvalifikantovi Bernardovi Tomicovi.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 1,070.040 dolarů
úterní výsledky (25. 9. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
L. Harris (JAR) - Monfils (5-Fr.) 3-6 6-2 6-1
Ebden (6-Austr.) - Donskoj (Rus.) 6-3 6-4
Kukuškin (Kaz.) - Sandgren (8-USA) 6-4 6-3
Querrey (USA) - Pella (Arg.) 7-6(6) 6-1
Bemelmans (Belg.) - M. Zverev (Něm.) 6-3 2-0 / skreč
Fritz (USA) - Chun Hsin Tseng (Tchaj-wan) 3-6 6-3 6-4
Auger-Aliassime (Kan.) - Yibing Wu (Čína) 6-3 6-7(2) 6-1
Pospisil (Kan.) - Albot (Mol.) 6-3 6-4
Džazírí (Tun.) - Baghdatis (Kypr) 7-6(7) 1-6 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Mayo
Prečo obieha podradné turnaje?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist