Monfils poprvé v kariéře obhájil titul. Třiatřicetiletý Francouz po Montpellieru kraloval i v Rotterdamu

16. 2. 2020, 17:16
Aktuality 14
ATP ROTTERDAM - Gaël Monfils před týdnem ovládl halu v Montpellieru a dnes úspěšně obhájil loňský triumf na podniku ATP 500 v Rotterdamu. Ve finále nizozemské halové akce přehrál Felixe Augera-Aliassimeho, který prohrál i své čtvrté finále, a natáhl svou neporazitelnost na devět zápasů a 18 setů. Třiatřicetiletý Francouz poprvé v kariéře obhájil titul a vyhrál dva po sobě jdoucí turnaje, celkově získal jubilejní desátý vavřín.
Gaël Monfils (© AFP)

Gaël Monfils před týdnem ovládl domácí halu v Montpellieru a v tomto týdnu potvrdil, že se mu v posledních letech v Rotterdamu daří. Do finále nizozemského halového podniku postoupil rovněž při svých posledních dvou startech. Zatímco v roce 2016 ve finále nestačil na Martina Kližana, loni v něm porazil Stana Wawrinku.

Třiatřicetiletému Francouzovi se vůbec poprvé v kariéře podařilo vyhrát dva turnaje po sobě a obhájit titul. Třetí nasazený dokonce letos v Rotterdamu neztratil jediný set, když si postupně poradil s Joaem Sousou, Gillesem Simonem, Danielem Evansem, Filipem Krajinovičem a dnes po setech 6-2 6-4 s 19letým talentem Felixem Augerem-Aliassimem.

Monfils měl od začátku finálový souboj naprosto pod kontrolou. Jediné zaváhání předvedl za stavu 6-2 5-2, kdy nevyužil čtyři mečboly a poprvé v utkání ztratil podání. Další zaváhání už však nepřipustil a na druhý pokus zápas dopodával. Svou momentální neporazitelnost po dnešním vítězství natáhl na devět duelů a 18 setů.

"Tyhle dva týdny byly neuvěřitelné, hodně jsme dřeli... ale máme ještě větší cíle. Doufám, že tohle je začátek něčeho velkého, co se nám během letošní sezony povede," řekl Monfils během ceremoniálu směrem ke svému týmu.

Monfils zvládl už třetí finále v řadě a vylepšil svou negativní finálovou bilanci na 10-21, už posedmé triumfoval v hale a poprvé v kariéře získal více než jeden titul během jedné sezony. V Rotterdamu naposledy úspěšně obhájil triumf před devíti lety Robin Söderling. Monfils ve světovém hodnocení uhájí svou pozici v Top 10 a zůstane světovou devítkou.

Auger-Aliassime si zahrál své čtvrté finále za poslední rok i v kariéře, ani tentokrát neuhrál jediný set. V žebříčku se v pondělí posune na 18. místo.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.155.295 eur
nedělní výsledky (16. 2. 2020)
• Dvouhra - finále •
Monfils (3-Fr.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - finále •
Herbert/Mahut (2-Fr.) - Kontinen/Struff (Fin./Něm.) 7-6(5) 4-6 10-7
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Krisboy
Zdá se mi to, nebo je Krajicek opravdu podobnej Jaromíru Soukupovi? Ještě ten oblek...
Reagovat
Vlk-v-trave
Trebas se FAA stane rekordmanem prohranych finale...:)
Reagovat
EllNino
jeeežiš jen to ne :) ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zapise do historie...
...plus to neznamena, ze muze vyhrat i nejaky ten GS:)
Reagovat
Marduch
Třebas. Zatím vyrovnal Fedexe, pokud počítáme i OH v Sydney.
Reagovat
Vlk-v-trave
V tehle dobe celkem hodne znamena, jak se prekona Fedexe:)
Reagovat
Marduch
Začalo to totožným datem narození, pokračuje to počtem finálových proher, já myslím, že rozjeté to má Felix směrem k těm Fedexovym metám náramně..
Reagovat
Krisboy
Když se tři perou, čtvrtý se směje :D
Reagovat
Mantra
Kouká na toho Gulbise s Tomicem, tedy druhý set a masakr hraje Bernár, první fiftn až ve 4. hře, totál na to ... to bude zase flastr
Reagovat
gigin
Hrůza :DDDD
Reagovat
Krisboy
Omlouvám se, že jsem nevěřil v titul. Moc rád jsem se mýlil. Feldův čas přijde.
Reagovat
Elip13
Čtvrté finále a stále bez titulu. To taky nepotěší. Každopádně po minulém týdnu jsem nečekala, že Monfils obhájí, ale nasazení začali padat, jako hrušky a on hrál slušně. Gratulace
Reagovat
Nola
magerka sa urcite tesi, LaMonf poklona, dva rovnako vysoki hraci vo finale, rovnakej farby, starsi skusenejsi si to postrazil, mlady musi dospiet, ma vsetko este pred sebou
Reagovat
turista
Souhlasím. A tenistovi takového kalibru jako je Monfils ten desátý titul sluší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist