Monfils poslední krok neudělal. Na Turnaj mistrů se poprvé kvalifikoval Ital Berrettini

1. 11. 2019, 21:21
Aktuality 6
O účastnících Turnaje mistrů je rozhodnuto. Elitní osmičku uzavřel třiadvacetiletý Ital Matteo Berrettini, kterého čeká na této prestižní akci v londýnské O2 Areně velká premiéra. Rozhodla o tom dnešní porážka Francouze Gaëla Monfilse ve čtvrtfinále podniku Masters v Paříži s Kanaďanem Denisem Shapovalovem.
Profily hráčů
Matteo Berrettini

Posledním tenistou, který ještě mohl změnit složení finálové osmičky pro letošní Turnaj mistrů, byl Gaël Monfils. Stačilo mu k tomu jediné, v dnešním čtvrtfinále domácího turnaje Masters v Paříži porazit kanadského mladíka Denise Shapovalova. 

Třiatřicetiletý Francouz poslední krok na cestě do Londýna ale udělat nedokázal. Klíčový zápas vůbec nezvládl a prohrál jednoznačně 2-6 2-6.

Poslední postupovou příčku tak udržel Matteo Berrettini. Třiadvacetiletý Ital, jenž se může těšit na svou premiéru na Turnaji mistrů.

Berrettini přitom neprožíval ideální vstup do sezony, když na šesti z devíti turnajů ATP vypadl hned v prvním kole a v žebříčku se pohyboval mimo Top 50.


Mezitím ale vyhrál challengeru ve Phoenixu, koncem dubna si na antuce v Budapešti došel pro druhý titul na okruhu ATP a odstartoval životní sezonu. Během ní stihl získat i titul z trávy ve Stuttgartu, zahrát si osmifinále Wimbledonu, na US Open se prodrat poprvé do semifinále grandslamu či se v Šanghaji dostat poprvé do semifinále turnaje Masters. 

V součtu mu to v hodnocení sezony 2019 stačilo na 8. místo a může se tak těšit na turnaj ve společnosti Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala, Rogera Federera, Daniila Medveděva, Dominica Thiema, Stefanose Tsitsipase a Alexandera Zvereva. Roli náhradníků by měli plnit Španěl Roberto Bautista a Monfils.

Berrettinimu stačilo k postupu na Turnaj mistrů nasbírat 2670 bodů, což je nejméně od roku 2009, kdy se akce začala konat v londýnské O2 Areně. Letos se turnaj koná od 11. do 18. listopadu.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
spaniel
Monfils je klaun, TM by jen devalvoval.
Reagovat
gigin
Hlavně RBA že tam není. Ale je první alternativa, což mne v noci taky budí hrůzou.
Reagovat
Petur_Fisk
Tak to budou mít na Supertennisu orgasmus za orgasmem.
Reagovat
sojka1
skokan roku Matteo!!! Pocet bodu nevidim... gratulace, mam radost, jeste chyby a zmatek, ale jeho hra je ziva, bude se proto dal vyvijet, hlavne po celem kurtu a to je moc prijemne ocekavani, u pinkacky neni kam jit - i kdyz je mozna velky nervak, jestli bude vymena mit 28 nebo 29 kousku, ale nic pro me.. ;-) A Denisovi za odmenu preju titul a posilam mu srdicko! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
wau od cias Federera a Berdycha si prozrela,netusil som,ze sa niekedy v niecom zhodneme:-P
Reagovat
kada.tom
Paráda, jsem rád, že to Gael nezvládl, fandil jsem Matteovi, aby se do Londýna podíval a třebe nejen to, třeba tam i něco uhraje, kdo ví :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist