Monfils to ve Stockholmu zkusil, prohrál však s hráčem páté světové stovky

17. 10. 2012, 10:59
Aktuality 6
ATP STOCKHOLM - V souvislosti s Gaelem Monfilsem se v posledních dnech diskutuje především o ukončení kariéry. Francouzský tenista v nejlepších letech se ale pokouší problémy s kolenem přeprat a i proto zkusil start na turnaji ve Stockholmu, kde před rokem triumfoval. Skončil však neslavně, hned v 1. kole prohrál s až 436. hráčem světa Rosenholmem.
Profily hráčů
Gael Monfils

Gael Monfils má s kolenem potíže už od února. Krátce po prohraném finále v Montpellier s Tomášem Berdychem začal kvůli zánětu vynechávat turnaje a pauzíroval od května do září. Přišel o Roland Garros, Wimbledon, olympiádu i US Open a v žebříčku se propadl až na 44. místo. Po návratu se dostal do semifinále turnaje v Métách, týden nato však v Bangkoku prohrál s krajanem Gillesem Simonem poté, co utkání zjevně dohrával i přes zdravotní potíže.

Předminulý týden v Tokiu už francouzský tenista nestartoval a podle jeho trenéra Patricka Chamagneho se už na kurty vůbec nemusel vrátit. Složitý problém s čéškou by prý totiž zřejmě nemusela vyřešit ani operaci.

Patrik RosenholmŠestadvacetiletý majitel čtyř titulů z okruhu ATP se ale nevzdal a včera se pokusil vydat na cestu za obhájením titulu ve švédském Stockholmu. Hned zápas 1. kola ale pro Monfilse dobře nedopadl. S domácím outsiderem Patrikem Rosenholmem, který je v žebříčku až na 436. místě, prohrál 3-6 6-1 3-6 a dál pokračuje jeho trápení.

Čtyřiadvacetiletý Rosenholm přitom startuje většinou pouze na turnajích Futures a naposledy hrál v červenci na challengeru v Tampere. Ve Stockholmu díky divoké kartě na podniku ATP debutoval.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 486.750 dolarů)
úterní výsledky (16. 10. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Falla (Kol.) - Hájek (ČR) 6:3, 3:6, 7:6 (9:7), F. López (5-Šp.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:2, Baghdatis (7-Kypr) - Goffin (Belg.) 6:4, 6:2, Soeda (Jap.) - Teixeira (Fr.) 6:3, 3:6, 6:3, Stachovskij (Ukr.) - Mertens (Belg.) 6:3, 6:4, Berankis (Lit.) - Ramos (Šp.) 4:6, 6:4, 6:1, Copil (Rum.) - Delbonis (Arg.) 6:1, 7:5, Hewitt (Austr.) - Anderson (JAR) 6:4, 4:6, 6:4, Zopp (Est.) - Andújar (Šp.) 6:4, 6:4, Rosenholm (Švéd.) - Monfils (Fr.) 6:3, 1:6, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
vypadá moc vážně. Ale faktem je, že triko bez rukávů měl teď zase, takže byl hodně identifikovatelný. Možná ta dnešní prohra byla jen náhodná a třeba je už zdraví a příště se zadaří. Uvidíme.
Reagovat
Fandina
oprava ... třeba je už zdravý tvrdé y, nebo třeba už zdraví nezlobí ... tak nějak ... úsměv
Reagovat
spaniel
Monfils je snadno identifikovatelný vždy...nebo znáš hodně vysokých černých tenistů?
Reagovat
Fandina
spaniel, chtěla jsem zamachrovat, ohledně oblečení, protože když se jakoby díváš zdálky, tak on měl tu bohatou identifikovatelnou copánkovou černou kštici a vždy tedy téměř vždycky triko bez rukávů a to má pořád, ta hlava je zdálky stejná jako u ostatních, třeba když se díváš na streamu na postavy ... úsměv
Reagovat
tommr
na kurtu se sice většinou choval jako klaun, ale na jeho hru se přesto hezky dívalo a jeho předčasnej konec by byla velká ztráta pro tenis ...
Jsem zklamanej i proto, že jsem se docela těšil, že si Monfils zahraje ve Stockholmu ve čtvrtfinále s Tomášem. Tomáše ted zřejmě místo toho bude čekat Youzhny ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rosenholm ma príjemne prekvapil, Monfils by mal ukončiť sezónu a začať od nuly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist