Monfils v Bulharsku porazil Tsitsipase, v semifinále ho čeká Medveděv

8. 2. 2019, 21:22
Aktuality 0
ATP SOFIE - Gaël Monfils prochází halovým turnajem v Sofii bez ztráty setu. Dnes si zkušený Francouz poradil dokonce bez ztráty servisu s řeckým talentem Stefanosem Tsitsipasem a může se těšit na semifinále proti Rusu Daniilu Medveděvovi.
Gaël Monfils a Stefanos Tsitsipas

Gaël Monfils získal šest ze sedmi titulů na okruhu ATP na tvrdém povrchu, z toho čtyři v hale a dva v Montpellier, kde se hraje tento týden. Letos dal poprvé přednost souběžně hranému podniku v Sofii a 32letému Francouzi se daří i v bulharské metropoli.

Zatím Monfils neztratil ani set, když si poradil se Srbem Troickým, Kazachem Kukuškinem a dnes i i s druhým nasazeným Stefanosem Tsitipasem. Devatenáctiletého Řeka, který si před dvěma týdny zahrál semifinále na Australian Open, porazil 6-3 7-6, přičemž soupeři nenabídl jediný brejkbol.

O finále, v nichž má mizernou bilanci 7-21, si Monfils zahraje v prvním vzájemném střetnutí s Daniilem Medveděvem. Dvaadvacetiletý Rus si dnes poradil 6-4 6-1 se Slovákem Martinem Kližanem.

Na skalp nasazené jedničky Chačanova navázal
Matteo Berrettini, který dnes ve svém prvním čtvrtfinále na tvrdém povrchu udolal 4-6 7-5 6-4 turnajovou šestku Španěla Fernanda Verdaska.

O své druhé finále si dvaadvacetiletý Ital, který loni triumfoval na antuce ve švýcarském Gstaadu, zahraje s Mártonem Fucsovicsem (H2H 1-0). Maďarský tenista dnes ušetřil síly, neboť jeho soupeř Roberto Bautista ke čtvrtfinálovému duelu kvůli nemoci nenastoupil. Rovněž šestadvacetiletý Fucsovics bude usilovat o své druhé finále.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
páteční výsledky (08. 02. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Monfils (7-Fr.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6-3 7-6(5)
Medveděv (3-Rus.) - Kližan (SR) 6-4 6-1
Fucsovics (Maď.) - Bautista (4-Šp.) bez boje
Berrettini (It.) - Verdasco (6-Šp.) 4-6 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist