Monfils v deštivé Bukurešti smetl Berankise, Južnyj dohrál

25. 4. 2014, 07:52
Aktuality 15
ATP BUKUREŠŤ - Gaël Monfils vstoupil do turnaje v Bukurešti rychlou výhrou nad Litevcem Berankisem, v náročných podmínkách ale musel bojovat. S deštivým počasím se nevypořádal druhý nasazený Rus Južnyj, který poprvé prohrál s Nizozemcem Haasem.
Gaël Monfils

Gaël Monfils si letos zahrál finále v Dauhá, kde podlehl až Nadalovi, a vyhrál domácí halový turnaj v Montpellier. Na dalších čtyřech turnajích si však připsal pouhé dva vítězné zápasy, k čemuž přispěly i problémy s kotníkem.

Začátkem dubna se však stal francouzským zachráncem, když ve čtvrtfinále Davisova poháru proti Německu, proti kterému měl původně chybět, nastoupil za stavu 2-2 na zápasy proti Peteru Gojowczykovi a výhrou 3-0 poslal svou zemi do semifinále proti českým tenistům.

Antukovou část roku odstartoval minulý týden v Monte Carlu, už ve druhém kole však překvapivě nestačil na mladého Španěla Carreňa-Bustu. Nyní je nasazenou trojkou v Bukurešti a po volném postupu z úvodního kola si ve svém prvním zápase poradil hladce 6-1 6-3 s Ricardasem Berankisem. Litevce  přehrál i díky sedmi esům za 59 minut hry.

"Dnes byly velmi náročné podmínky. Bylo chladno, foukalo a kurt byl velmi těžký," připomněl Monfils deštivý den, kvůli kterému začal program s tříhodinovým zpožděním.

"Bylo hodně těžké trefit vítězný úder, ale jsem rád, jak jsem zápas zvládl. Ve druhém setu jsem trochu bojoval, nabídl jsem mu dva brejkboly, nebylo to snadné... Doufám, že to zítra bude lepší, ale už jsem slyšel, že se máme připravit na podobně náročné podmínky," uvedl sedmadvacetiletý Francouz.

Ve čtvrtfinále se Monfils utká s krajanem Paulem-Henrim Mathieuem, s nímž má vyrovnanou bilanci 2-2. Dvaatřicetiletý Mathieu v rumunské metropoli vyhrál včetně kvalifikacce už pět zápasů v řadě, neztratil v nich jediný set a prohrál pouhých 21 gamů. Ve druhém kole si poradil snadno 6-3 6-2 s domácím Mariusem Copilem.

Poprvé v kariéře bez svého trenéra hraje na turnaji ATP Robin Haase a zatím se mu daří. Sedmadvacetiletý Nizozemec po výhře nad Australanem Ebdenem neztratil set ani s druhým nasazeným Rusem Michajlem Južným a teprve podruhé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě.

O první letošní semifinále se Haase utká s Uzbekem Denisem Istominem, který otočil zápas s Rumunem Adrianem Ungurem.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (24. 04. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Haase (Niz.) - Južnyj (2-Rus.) 6:3, 6:3
Monfils (3-Fr.) - Berankis (Lit.) 6:1, 6:3
Istomin (Uzb.) - Ungur (Rum.) 4:6, 6:0, 6:3
Mathieu (Fr.) - Copil (Rum.) 6:3, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
tommr
a Simona poměrně jasně přehrál. Simon sice letos není v optimální formě, ale přesto je to pro Lukáše velice cennej skalp ... :)
V semifinále ho čeká bud Haase nebo Istomin což jsou hráči zhruba na stejný úrovni jako Simon v současný formě. Postup do finále tudíž není nereálnej ... :)
Reagovat
VlS
pěkně, Simon asi není v top formě, ale i tak dobrej skalp.
Reagovat
Fandina
Byly tam chybky, v prvním setu Lukáš zbytečně přišel o dva brejky a rozhodovalo se v TB, ale ten už vyhrál a druhý také. Super gratulka Luky a držím palce do semi. Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
Fandina
doplnění ... druhý set také vyhrál, s dvěma brejky celkem 7:6 a 6:2. Gratulka Luky!!!!
Reagovat
kada.tom
Lukáš jede :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zapla jsem si na chvíli Lukáše a zírám teda, tak to už snad nepustí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nepustil, velká gratulka :)
Reagovat
tommr
Lukáš měl zrovna našlápnuto k dalšímu brejku za stavu 2:1 a 30:0 ve druhým setu když začalo pršet. Obávám se, že to přerušení nahraje Simonovi, kterej byl zatím jasně horším hráčem ... :(
Reagovat
tommr
a první set vyhrál v TB. Předtím ovšem promarnil vedení o dva brejky a nedoservíroval set za stavu 5:4 ...
Reagovat
Fandina
Lukáš Simon.
Luky pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
a to je toto čo mi vadi najviac:DDD, rebríček by mal poukazať na formu hráčov a nie, že niektorí hráči su vysoko a prakticky su dlhodobo nuloví, či už to je spominany Youzhny, ktorý vyhral v roku 4 zapasy a to už mame 4 mesiace za sebou a krasne sa drží v top 15.:DDDDD
Alebo to je dvojka Lisicki a Janowicz:DD, ale ako to zmeniť???. obhajovanie bodov je somarina sama o sebe potom hráči hraju na 2-3 turnajov v roku a stači im to na umiestnenie v top 20 a potom z toho žiju cely rok.:(Tam by sa mali kompetentní zamyslieť a vyriešiť podľa mna dosť veľký problem.
Reagovat
Fandina
Žebříček je roční, takže když někdo vyhraje hodně bodovaný turnaj, tak pak nemusí být ve formě jindy, ale v rámci roku je to v pohodě. Byl zvolený rok a má to logiku, protože se po něm zase opakují ty samé turnaje. Jinak něco o aktuální formě, hlavně ze začátku roku vypovídá i race, to je žebříček vedený od konce roku. O formě také vypovídá pohled na poslední výsledky.
Reagovat
PetaM
A jaký jiný způsob bys zavedla ty? Na začátku roku vynulovat žebříček? To je blbost. Od toho existuje Race Ranking, aby se na něm poznalo, jak na tom kdo je. Nevidím jiný způsob počítání, než ten, který je teď - za stávajících podmínek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Len ked vidim niektorych uplne z formy ako Youzhny 4 mesiace za nami a on 4 vyhry a je v 15 tak asi to nieje dobre a iny spôsob neviem ale určite by sa dalo dačo vymyslieť.
Reagovat
Fandina
Když bude prohrávat, tak půjde žebříčkem dolů a pořád dokola. Žebříček je od toho, aby se měnil, když nebude mít výsledky během roku, tak klesne. Jinak to není možné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist