Monfils v Rotterdamu porazil Wawrinku a podruhé vyhrál turnaj ATP 500

17. 2. 2019, 17:58
Aktuality 5
ATP ROTTERDAM - Gaël Monfils na halovém turnaji v Rotterdamu porazil i Švýcara Stana Wawrinku a svou nelichotivou bilanci ve finálových duelech vylepšil na 8-21. Akci kategorie ATP 500 vyhrál dvaatřicetiletý Francouz podruhé v kariéře.
Profily hráčů
Gaël Monfils

Gaël Monfils našel v evropských halách velmi dobrou formu. Minulý týden v Sofii prohrál až s pozdějším šampionem Rusem Daniilem Medveděvem a tento týden v Rotterdamu dokonce nenašel přemožitele.

Dvaatřicetiletý Francouz v Nizozemsku porazil Davida Goffina, Andrease Seppiho, Damira Džumhura, povedla se mu odveta proti Medveděvovi a v dnešním finále si v žtřech setech poradil s o rok starším Švýcarem Stanem Wawrinkou

V prvním setu Monfils dominoval, nečelil brejkbolu a po dvou brejcích se ujal vedení. Jenže ve druhé sadě se 'karta' otočila, Francouz udržel jen jeden ze čtyř servisů a rozhodnout musel třetí set. V něm už převzal otěže zápasu znovu Monfils, zvítězil 6-3 1-6 6-2 a vzájemnou bilanci upravil na 3-4.

"V posledních 14 letech spolu v zimě trénujeme. V těchto zápasech je tak těžké, aby jeden druhého něčím překvapil. Ve třetí setu se mi ho podařilo více rozpohybovat, byl jsem agresivní a hrál tenis servis-volej," komentoval Monfils.

Monfils hrál už v 29. finále, ale získal teprve 8. titul. Turnaj ATP 500 vyhrál podruhé, poprvé se mu to povedlo před třemi lety ve Washingtonu. 



Trojnásobný grandslamový šampion Wawrinka si finále zahrál po dlouhých dvaceti měsících. V Rotterdamu se do něj šampion z roku 2015 dostal poprvé od Roland Garros 2017, během kterého si poranil koleno, musel na dvě operace operaci a po půlroční pauze se těžko vracel do formy.

Bývalý třetí hráč světa Wawrinka má ve sbírce 16 trofejí a v letech 2014 až 2016 vyhrál tři různé grandslamy s výjimkou travnatého Wimbledonu.

Monfils se nyní přesune na domácí halový turnaj v Marseille, kde ho v prvním kole vyzve český tenista Jiří Veselý. Wawrinka má volno, hrát by měl v následujícím týdnu v mexickém Acapulku.

• ATP 250 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.098.480 eur
nedělní výsledky (17. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Monfils (Fr.) - Wawrinka (Švýc.) 6-3 1-6 6-2
• Čtyřhra - finále •
Chardy/Kontinen (Fr./Fin.) - Rojer/Tecau (Niz./Rum.) 7-6(5) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
brixner
No brala!!!
Takže co?
No vyloučit:-)))
Já taky bral, many nebo chechtáky se tomu říká, prostě byla vejplata a hnedky sem běžel pustit žilou, u mě se to nikdá moc nevohřeje, no. To víte, došel Kouros, já to zkusil ze starym dobrym Pitralonem, dal sem si ho na tlamu ňák moc a v marketu se jedna panička zastavila, udělala ksicht jako čert z pohádky vo čertech, zaklela v neidentifikovatelnym nářečí a vodflusla na zem takovýho chrchla, že by i náš Marco zblednul závistí a vodtáh by zpátky do vokolí Pádu, kde má manželku a prej ani neví, kolik spratků vokolo, páč jeho choť Sofia často trpí migrénama a to neni nic pro takovýho divocha. Ale maličko sem vodbočil...Tak to máme Kouros, pak ňáký to maso, nudle, pití...všecko nehorázně drahý, pak neplánovaná návštěva baráčku s lucerničkou, kde Somálky vyčmuchaly "svatýho Berouse" a mohly svoje černý kůže přetrhnout...Takže suma sumárum - bral sem, to jo! Ale chtěl bych brát víc a víc, páč kdo bere, ten se má oukhej. Já prostě zaberu a druhej den je ze mě žebrák, někde furt dělam chybu...:-))
Reagovat
Patik
Dobrý zápas..pekné výmeny.
Reagovat
Nola
Monfils, este stale neverim..... asi mu prospieva laska... co tie belosky na nom vidia? :DDDDD snad prvy krat, co po celkom jasne prehranom druhom sete dokazal vyhrat pohodlne treti a to mal za sebou narocny zapas s Medvedom, Stan sa vyhadzal, Monfils ma neskutocnu obranu, ale aj skvely servis na rozdiel od Nishiho..... typovala som uplne opacny vysledok, ale Monfils asi nejak zmudrel, ci co, nepredvadza az tolko opieciek pre divakov
Reagovat
peek
Ale Stan je zpět a to mám radost. Až mu to zase jednou sedne, tak na nějakým GS vyprovodí big trojku z kurtu.
Reagovat
FulnekUltras
taky doufám ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist