Monfils ve Vídni vyřadil dvojku Gonzaleze

10. 10. 2008, 21:24
Aktuality 0
ATP VÍDEŇ - Halový turnaj ve Vídni dnes přišel o svou turnajovou dvojku Fernanda Gonzaleze, na kterého si vyšlápl Francouz Gael Monfils. Ten tak jako jediný nasazený tenista postoupil do semifinále. Do něj se totiž nedostala ani turnajová pětka Fernando Verdasco, jenž nestačil na Němce Kohlschreibera.
Gael Monfils

Chilan Fernando Gonzalez měl ve Vídni namále už ve dvou úvodních kolech. S Italem Bolellim i Lotyšem Glubisem musel otáčet z nepříznivého stavu 0-1 na sety. Včera si pobyt v rakouské metropoli zpříjemnil výletem do Španělské jezdecké školy. V pátek už ale může balit kufry a vyrazit na podnik série Masters do Madridu.

Postaral se o to osmý nasazený Gael Monfils. Přemožitel Radka Štěpánka z druhého kola dnes odvrátil sedm z osmi brejkbolů a v prvním vzájemném zápase s Jihoameričanem vyhrál ve dvou setech 6-3 7-6. Dvaadvacetiletý Francouz tak v turnaji zůstal jako jediný nasazený tenista.

"Jsem moc šťastný. Soustředil jsem se od prvního do posledního míčku," popsal Monfils klíč k dnešnímu úspěchu. Zlom v zápase nastal za stavu 3-3 a 0-15. Monfils vyhrál 12 výměn v řadě a úvodní set získal ve svůj prospěch. "Zkoušel jsem hrát agresivně, protože on (Gonzalez) je bojovník a jeho hra je velmi nebezpečná", dodal Francouz.

Monfils se ve Vídni pokusí prorazit semifinálové prokletí. Už pětkrát v řadě v boji o postup do finále neuspěl. V rakouské metropoli se mu do cesty postaví Philipp Kohlschreiber. Čtyřiadvacetiletý německý tenista dnes nenabídl turnajové pětce Verdascovi ani jeden brejkbol a bez potíží vyhrál 6-2 6-3. S Monfilsem se utká poprvé. Naopak od Francouze hrál letos v semifinále dvakrát, ale pokždé uspěl. V Aucklandu navíc slavil titul.

S turnajem Bank Austria Tennis-Trophy se rozloučil také poslední domácí tenista. Jürgen Melzer vstupoval do souboje dvou leváků jako mírný favorit, jelikož oba vzájemné duely s Felicianem Lopezem vyhrál a v posledních zápasech působil na kurtu lepším dojmem. I dnes v boji o postup do semifinále začal lépe, když úvodní set vyhrál 6-4. Jenže v každé další sadě soupeři nabídl po jednom brejkbolu a španělský tenista obou využil. Sám se zlepšil na servisu, nasázel celkem 11 es a po téměř dvouhodinovém boji postoupil do semifinále.

Španělovým soupeřem bude v sobotním semifinále překvapivě Philipp Petzschner. Ten dnes vcelku bez problémů vyřadil bývalou světovou jedničku Carlose Moyu. Čtyřiadvacetiletý Němec si v semifinále zahraje poprvé. V rakouské metropoli se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace a za sebou nechal i turnajovou jedničku Wawrinku nebo českého tenistu Jana Hernycha.

ATP VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 674.000 Eur) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (8-Fr.) - F. Gonzalez (2-Chile) 6-3 7-6(2)
Kohlschreiber (Něm.) - Verdasco (5-Šp.) 6-2 6-3
Lopez (Šp.) - Melzer (Rak.) 4-6 6-3 6-4
Petzschner (Něm.) - Moya (Šp.) 6-4 6-2

Semifinálové dvojice: Petzschner - Lopez, Kohlschreiber - Monfils.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bhúpathí/Knowles (2-Indie/Bah.) - Vízner/Damm (ČR) 7-6(1) 7-6(6)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist