Monfils zastavil Medveděva a v Rotterdamu zkusí vylepšit finálovou bilanci

16. 2. 2019, 18:52
Aktuality 8
ATP ROTTERDAM - Gaël Monfils v Rotterdamu otočil nepříznivý vývoj utkání s osm zápasů neporaženým Rusem Daniilem Medveděvem, oplatil mu týden starou porážku a postoupil do finále. V nich mizernou bilanci 7-21, o její vylepšení a druhý titul z turnaje ATP 500 se dvaatřicetiletý Francouz se Stanem Wawrinkou. Ten dnes vyřadil nasazenou jedničku Keie Nišikoriho a do finále postoupil po dlouhých 20 měsících.
Gaël Monfils

Gaël Monfils si zahrál semifinále druhý týden po sobě. Ale zatímco v Sofii prohrál s Daniilem Medveděvem, dnes v nizozemském Rotterdamu si se stejným soupeřem poradil. O deset let mladšího Rusa, který minulý týden v bulharské metropoli nakonec triumfoval, zdolal 4-6 6-3 6-4.

"Byl to těžký zápas. Myslím, že takticky jsem hrál velmi dobře a jsem rád, že jsem vydržel fyzicky. Mým plánem bylo donutit ho hrát hodně míčků a to se vyplatilo. Na konci jsem vydržel hrát agresivně a to možná rozhodlo o mém vítězství," komentoval Monfils.

Dvaatřicetiletý Francouz postoupil do svého 29. finále, v nichž má nelichotivou bilanci 7-21. Svůj poslední titul získal loni v lednu v Dauhá, nejcennější trofej slavil na podniku ATP 500 ve Washingtonu 2016. Finále v Rotterdamu si zahraje podruhé, před třemi lety v něm nestačil na Slováka Martina Kližana.



Letos bude Monfils bojovat o titul proti Stanu Wawrinkovi, se kterým ve vzájemné bilanci prohrává 2-4.

Trojnásobný grandslamový šampion Wawrinka si finále zahraje po dlouhých dvaceti měsících, v Rotterdamu se do něj vítěz z roku 2015 dostal poprvé od Roland Garros v roce 2017.

Bývalý třetí hráč světa Wawrinka má ve sbírce 16 trofejí a v letech 2014 až 2016 vyhrál tři různé grandslamy s výjimkou travnatého Wimbledonu. Kvůli dvěma operacím kolena je však nyní v žebříčku až v sedmé desítce. Dnes v Rotterdamu si však poradil s turnajovou jedničkou Japoncem Keiem Nišikorim 6-2 4-6 6-4.

• ATP 250 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.098.480 eur
sobotní výsledky (16. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Wawrinka (Švýc.) - Nišikori (1-Jap.) 6-2 4-6 6-4
Monfils (Fr.) - Medveděv (5-Rus.) 4-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Nola
Medved odpadol, konecne... gigin moze slavit :D Monfils asi odpadne zajtra, nevidela som, ale taky zapasovy zaprah, je aj na vola vela.... Stan sa dviha, par servisov sice stratil, ale veril si, na rozdiel od Nishiho, ktory ho straca pravidelne...

pre gigina: Novak je aj s Jelenou v BA, svadbuje, mozes ho pozdravit :D
https://plus7dni.pluska.sk/ludia/prave-teraz-superutajena-svadba-bratislave-medzi-hostami-je-aj-tenisova-hviezda-djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic prisiel do Bratislavy a ani lístok na strome sa nepohol. To Kozoroh moc spokojný nebude. Novak Djokovic nie je proste populárny :)
Reagovat
Kozoroh
Tak hlavně, že se máš čím utěšit po krachu ve finále AO :D
Reagovat
Nola
asi to bude tym, ze sa nepretrca s lopatou pred mediami.....
Reagovat
Pe3k
A kdyby se lístek pohl, tak co? Zas nic, co? Prostě jsi kk t ;)
Reagovat
SwissMaestro
Washington nebyl v roce 2016 500?
Reagovat
LubosZabloudil
Máte pravdu, jeden titul už z 'pětistovky' má :) Díky!
Reagovat
SwissMaestro
V pohodě :) Bylo by super kdyby přidal druhý!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist