Monfils zdolal Verdaska i potřetí, čeká ho Dolgopolov

23. 8. 2013, 08:32
Aktuality 1
ATP WINSTON-SALEM - Gael Monfils ve Winston-Salemu vyřadil dalšího nasazeného Španěla. Po Robredovi otočil souboj s Fernandem Verdaskem, kterého porazil i ve třetím vzájemném duelu. O finále se utká s Ukrajincem Dolgopolovem, kterého čeká první letošní semifinále.
Gael Monfils

Gael Monfils ve Winston-Salemu zdolal po setech 6-7 6-4 6-4 sedmého nasazeného Španěla Fernanda Verdaska, přestože ve třetí sadě po jediném ztraceném servisu prohrával 1-3. Francouzský tenista tak vyhrál i jejich třetí vzájemný duel.

"Na konci to byl skvělý tenis. Úroveň hry byla opravdu velmi vysoká. Poslední game byl těžké vyhrát, protože on téměř nechyboval. To je jeho hra, být velmi agresivní," komentoval Monfils, který v předchozím kole vyřadil rovněž po třísetové bitvě i čtvrtého nasazeného Robreda. 

O druhé letošní finále se šestadvacetiletý Francouz utká s Alexanderem Dolgopolovem, který vůbec poprvé v sezoně postoupil do semifinále. Dostal se do něj po výhře 7-6 6-3 nad Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu.

"Cítil jsem, jak bych narušil rytmus jeho hry. V prvním setu jsem hrál slajzované údery, pak jsem trochu změnil hru a on začal dělat chyby. On dokáže hrát dobře, takže se má taktika vyplatila," pochvaloval si Dolgopolov.

Loňské semifinále už na domácím klání dokázal zopakovat Sam Querrey. Američan, jenž ve třetím kole utekl Nieminenovi z pěti mečbolů, si ve čtvrtfinále poradil 6-3 6-4 s Litevcem Ricardasem Berankisem.

O první finále od loňského triumfu v Los Angelese si zahraje s Jürgenem Melzerem, s nímž vyhrál oba vzájemné duely. Rakouský tenista, jenž je manželem Ivety Benešové, ve čtvrtfinále zastavil Rusa Dmitrije Tursunova a po půl roce postoupil do semifinále.

"Cítil jsem, že jsem hrál opravdu dobrý zápas. Nedělal jsem mnoho chyb a dokázal jsem míček udržet ve hře. Bylo to o dost lepší, než v prvních dvou kolech," pochvaloval si Melzer.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA, tv. povrch, 575.250 dolarů)
čtvrteční výsledky (22. 08. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Querrey (6-USA) - Berankis (Lit.) 6-3 6-4
Monfils (15-Fr.) - Verdasco (7-Šp.) 6-7(8) 6-4 6-4
Melzer (9-Rak.) - Tursunov (13-Rus.) 6-4 6-3
Dolgopolov (10-Ukr.) - Yen-hsun Lu (Tchaj-wan) 7-6(2) 6-3

Semifinálové dvojice: Querrey - Melzer, Monfils - Dolgopolov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uvaga, uvaga. Fantasy liga je zpět! Založil jsem ligu na stránkách, kde jsme hráli už Wimbledon. Kdo bude mít zájem, nechť se připojí. Něco málo z pravidel na úvod.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Ty se připisují za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Jako minule, když 22. Granollers šel vzít do toho top +25 týmu. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace je tu:
http://tennisdream
team.sportal.com.au/register

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód "180313".

A prosím vás, jako jméno trenéra si dejte svůj NICK TU Z TP!!!! Abychom věděli kdo je kdo.

Tak bude fajn, když se vás co nejvíce přidá.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist