Monteiro je poprvé ve čtvrtfinále, Paire a Bellucci v Sao Paulu dohráli

26. 2. 2016, 13:06
Aktuality 2
ATP SAO PAULO - Jednadvacetiletý Brazilec Thiago Monteiro na domácích antukách pokračuje v překvapivých výsledcích. Po zdolání Španěla Daniela Muñoze-De La Navy se může těšit na své premiérové čtvrtfinále na okruhu ATP. Svůj úvodní zápas naopak nezvládli nejvýše nasazení Francouz Paire a domácí Bellucci.
Thiago Monteiro

Thiego Monteiro měl ještě nedávno na kontě pouze deset neúspěšných startů v kvalifikacích turnajů ATP. V posledních dvou týdnech však dostal na dvou domácích akcích díky divokým kartám příležitost zahrát si poprvé v hlavní soutěži a rozhodně nemůže říct, že by své šance nevyužil.

Jednadvacetiletý Brazilec nejprve v Riu de Janeiro šokoval výhrou nad světovou devítkou Jo-Wilfriedem Tsongou a tento týden překvapuje dál. V Sao Paulu zaskočil Nicolase Almagra a po včerejší výhře 4-6 6-3 6-2 nad dalším Španělem Danielem Muñozem-De La Navou postoupil do svého prvního čtvrtfinále. 

O další překvapení bude Monteiro usilovat v boji semifinále, ve kterém vyzve obhájce titulu a čerstvého šampiona z Ria Pabla Cuevase. Uruguyský tenista, který si před týdnem vyšlápl na Nadala, ve druhém kole porazil 6-3 7-5 Argentince Facunda Bagnise a vyhrál s ním tak i třetí vzájemný duel.

Svůj vstup do turnaje nezvládli oba nejvýše nasazení tenisté. Jednička Benoit Paire z Francie ve svém prvním letošním zápase na antuce podlehl 0-6 6-4 3-6 Srbovi Dušanu Lajovičovi.

"Byl to jeho první letošní zápas na antuce, takže na začátku se na ní necítil moc dobře. Ale já odehrál perfektní první set. Nic jsem mu nedovolil," řekl Lajovič. "Věděl jsem, že se v druhém setu zlepší. Za stavu 4-4 jsem mu daroval podání, což se nemělo stát. Ale udržel jsem hlavu nahoře a ve třetím setu jsem díky agresivitě dovedl zápas do vítězného konce."

Domácí publikum zklamal druhý nasazený Brazilec Thomaz Bellucci, který neudržel vedení proti lucky loserovi Robertu Carballesovi ze Španělska a prohrál 6-2 4-6 3-6.

• ATP 250 SAO PAULO •
Brazílie, antuka, 499.055 dolarů
čtvrteční výsledky (25. 02. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Lajovič (Srb.) - Paire (1-Fr.) 6:0, 4:6, 6:3
Carballes (Šp.) - Bellucci (2-Braz.) 2:6, 6:4, 6:3
Cuevas (3-Urug.) - Bagnis (Arg.) 6:3, 7:5
Delbonis (4-Arg.) - Schwartzman (Arg.) 3:6, 6:4, 6:2
Cervantes (Šp.) - Rola (Slovin.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:1)
Carreňo - Gimeno (oba Šp.) 6:2, 3:6, 6:3
Elias (Portug.) - Giraldo (Kol.) 6:4, 6:3
Monteiro (Braz.) - Muňoz (Šp.) 4:6, 6:3, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
první tiket, co mě kdy dojal :-) za stavu 5:4 30:30 dávám all in na Cervantese 1. set, když podává Delbonis. Ten otáčí na 6:5 a podává do setu, já se v tichém zoufalství modlím, 6:6! Tiebreak, Delbonis vede 5:2, chladně hypnotizuji čísílka na livesportu. 5:5! pak má Delbonis setbol, trnu že se obarví jeho řádek, ale setbol odvrácen! A pak Cervantes na 8:6, modlitby vyslyšeny, znovu mi Bůh dokazuje, že existuje :-) a já jsem dojat :-)))
Reagovat
letityfanousek
dárek pro Cuevase
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist