Montpellier: Přesilu Francouzů v semifinále narušil jen Němec Zverev

11. 2. 2017, 09:48
Aktuality 12
ATP MONTPELLIER - Do semifinále halového turnaje ve francouzském Montpellier se dostali tři domácí tenisté. Mohlo jich být dokonce kompletní kvarteto, tomu však zabránil německý mladík Alexander Zverev. Ten si o finále zahraje s Jo-Wilfriedem Tsongou.
Alexander Zverev

Alexander Zverev nastoupil k poslednímu čtvrtfinálovému zápasu proti Jeremymu Chardymu, s nímž jediný vzájemný duel před dvěma lety prohrál. V Montpellier mu porážku dokázal oplatit. 

Jediné zaváhání na servisu za celý zápas sice Zvereva stálo druhý set, ale konec na turnaji to neznamenalo. Devatenáctiletý Němec zvítězil 6-4 4-6 6-2 a obhájil loňské semifinále.

O své čtvrté finále na okruhu ATP se majitel jednoho titulu Zverev utká s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou, kterému loni na podzim v Šanghaji podlehl po třísetovém boji. 

Druhého nasazeného Tsongu čeká druhý člen NextGenATP během dvou dnů. Ve čtvrtfinále nezaváhal s dvacetiletým Rusem Daniilem Medvěděvem, kterému nenabídl jediný brejkbol a přehrál ho 6-2 7-5.

"Soupeře jsem moc neznal. Ale včera jsem ho viděl hrát a to mi dnes v mnoha směrech pomohlo," komentoval jednatřicetiletý Tsonga.



Na postup do semifinále se nečekaně nadřel Richard Gasquet, který v čistě francouzském čtvrtfinále udolal 6-2 5-7 6-4 Kennyho De Scheppera. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0 a svou bilanci v Montpellier vylepšil na 18-3.

Šampion z let 2013, 2015 a 2016 Gasquet měl možnost zápas ukončit mnohem dříve, jenže za stavu 6-2 a 5-4 přišel poprvé v zápase o svůj servis a čtvrtfinále si zkomplikoval. V rozhodujícím setu ztratil výhodu brejku, ale v deváté hře se mu povedl klíčový brejk, který dokázal potvrdit.

O postup do finále si třicetiletý Gasquet zahraje s dalším Francouzem Benoitem Pairem, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné zápasy včetně finále v Montpellier 2013.

Paire se ve čtvrtfinále nestihl ani zapotit. Po prvním vyhraném gamu odešel jeho soupeř Němec Dustin Brown, který ve druhém kole vyřadil nasazenou jedničku Marina Čiliče, do šaten a po návratu na kurt už v zápase nepokračoval. S bolestivou grimasou a rukou na zádech utkání kvůli zranění vzdal.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 540.310 dolarů
páteční výsledky (10. 02. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsonga (2-Fr.) - Medveděv (Rus.) 6-2 7-5
Gasquet (3-Fr.) - De Schepper (Fr.) 6-2 5-7 6-4
A. Zverev (4-Něm.) - Chardy (Fr.) 6-4 4-6 6-2
Paire (Fr.) - Brown (Něm.) 1-0 skreč B.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
panzer.dragon
Conga Zverev to by nemusel bejt vubec spatnej tenis, nazval bych to tenis kategorie B+
Reagovat
Krisboy
JE to pěknej tenis.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Kozoroh
Když porovnáme všechny dosažené výsledky Federera a Samprase, lépe z toho vychází určitě Roger. Spíš bychom si měli klást otázku, kdo z těch dvou byl lepší ve Wimbledonu.
Reagovat
Krisboy
Porovnáváme neporovnatelné. Jiná doba, soupeři, povrchy, rakety, výplety. Schválně jsem to nadepsal takhle. Nedávám odpověď, jen nahazuji téma. Jinak samozřejmě výsledkově nebo statisticky určitě Roger, ale...:)
Reagovat
Krisboy
K tomu Wimbledonu: Becker jednou řekl, že mu Sampras vzal od Wimbledonu klíče a už mu je nikdy nevrátil. Což samozřejmě nedává odpověď na tvojí otázku, ale je to pěkný :)
Reagovat
a.magerova
No.... chtělo by TO letos TAM vyhrát a vyžádat si klíče jen do "naší" državy.... :-)))

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9d/1a/02/9d1a02200467fd6c1cbfff907a7a910c.jpg
Reagovat
Krisboy
Jasně, Petovi ty klíče ukradl zase Roger. Sice je pak ještě někam zašantročil a nemohl je nějakou dobu najít, ale nakonec je našel a sevřel pevně. Ale je to bordelář, občas je ztrácí :) Ale letos je zase najde, vo to strah nemám.
Reagovat
Haitik
No v . kole v Rotterdamu Thiem vs. Zverev..
Tom bude hrát s kvalifikantem..

https://pbs.twimg.com/media/C4YPa04XUAIUKHj.jpg:large
Reagovat
kada.tom
ten los je hodně zajímavej ve všech částech pavouka
Reagovat
Kozoroh
A druhý Zverev vyfasoval Grigora. Pozoruhodně nalosované 1. kolo.
Reagovat
panzer.dragon
Titul, titul pro Zvereva!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist