MOV měl další videohovor se Shuai Peng, podle něj je tenistka v pořádku

2. 12. 2021, 12:03
Aktuality 61
Mezinárodní olympijský výbor (MOV) uvedl, že ve středu absolvoval druhý videohovor s čínskou tenistkou Shuai Peng. Potvrdilo se podle něj, že je hráčka v bezpečí a v pořádku. Tým MOV nabídl bývalé světové jedničce ve čtyřhře podporu a dohodl se s ní na lednovém osobním setkání.
Profily hráčů
Shuai Peng

"Máme stejné obavy jako mnoho dalších lidí a organizací o blaho a bezpečnost Shuai Peng. Proto s ní tým MOV včera vedl další videohovor. Nabídli jsme jí širokou podporu, zůstaneme s ní v pravidelném kontaktu a dohodli jsme se na leden na osobním setkání," uvedl MOV v prohlášení na webu.

Obavy o stav Peng panují od 2. listopadu, kdy hráčka na sociálních sítích obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení. Elitní čínská tenistka se poté vytratila z veřejného života a až po tlaku zahraničních médií a organizací se objevila ve videích stranických médií. Poté se s ní 21. listopadu spojil prezident MOV Thomas Bach, kterého hráčka ve videohovoru ujistila, že je v pořádku.

O bezpečí Peng však není přesvědčena Ženská tenisová asociace (WTA), jejíž šéf Steve Simon ve středu oznámil, že kvůli přístupu čínské strany zastavuje pořádání turnajů v Číně a Hongkongu.

MOV dnes uvedl, že se v případu Peng snaží o "tichou diplomacii" a lidský přístup. "Snahy MOV vedly k půlhodinovému videohovoru se Shuai Peng 21. listopadu, během něhož vysvětlila svou situaci a zdála se být v bezpečí a v pořádku vzhledem ke složité situaci, v níž se nachází. To se ve včerejším hovoru potvrdilo," uvedl MOV. "Náš přístup zaměřený na člověka znamená, že se budeme nadále zajímat o její situaci a budeme ji podporovat."

Mezinárodní olympijský výbor si za svůj přístup k případu vysloužil kritiku některých lidskoprávních organizací. Například představitelé Human Rights Watch uvedli, že MOV více záleží na hladkém průběhu únorových zimních olympijských her v Pekingu než na blahu tenistky. MOV, jenž s čínskou stranou na organizaci ZOH 2022 úzce spolupracuje, neuvedl, jak se k videohovoru s Peng dostal. Panují obavy, jež naznačil i šéf WTA Simon, že byl kontakt s MOV předem připravený čínskými úřady a že Peng nemůže mluvit svobodně bez cenzury.

Čínští představitelé opakovaně tvrdí, že považují kauzu za zpolitizovanou a za pokus poškodit zemi před ZOH.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lukáš Pollert bez pardonu z covidária: Řeknu vám, kdo skutečně leží na JIP. Očkování je marginálie
"Víte, někdo sedí, kouká na televizi, má vysoký cholesterol, kouří, pije alkohol a k tomu všemu neabsolvoval vakcínu... Tady v tom případě bych chtěl říct, že v tom celkovém výčtu je ta vakcína úplná marginálie," V tuto chvíli tedy očkování není žádnou tečkou. A když se ale podíváme na lidi na JIP, tak je nebudeme dělit na očkované a neočkované, ale prostě se tam dostávají lidé, kteří žijí nějak rizikově. Každá diktatura začínala útlakem nějaké skupiny. Paralela, že tady budeme lidi odlišovat záznamem v nějakém průkazu, je podle mě úplně zřejmá.
https://zivotvcesku.cz/lukas-pollert-bez-pardonu-z-covidaria-reknu-vam-kdo-skutecne-lezi-na-jip-ockovani-je-marginalie/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Korejec ze Severní K. s Korejcem z Jižní. Ten se ho ptá: "Tak co, jak se tam máš?"
"Ale tak, nemůžu si stěžovat."
smile
Reagovat
smazaný uživatel
?Nenechám se očkováním experimentálním lékem snížit na obyčejného pokusného králíka! A určitě se nenechám očkovat kvůli tomu, že mi to má vláda řekne a slíbí mi za to svobodu. Nikdo mi nedá svobodu, protože jsem svobodný člověk!?
https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/01/prevratne-vystupenie-v-europarlamente-nenecham-sa-degradovat-na-pokusneho-kralika-christine-andersonova-video
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Díky, pěkné! Konečně je slyšet taky někdo z politiků.smile I když, jak říkala, protestovala již na jaře, ale myslím, že teď už bude mít větší podporu.

BTW, doufám, že se nestane nějakým folklórem, aby proočkování dostávali na starost lidi z armády. To rozhodně není krok správným směrem, jakkoli věřím, že Fandinám je jedno, jestli je do očkovacího centra v PPF O2 aréně (paradoxně pročínskésmile) někdo popostrčí pažbou samopalu nebo vlídnou rukou vrchní sestry z Přeletu nad kukaččím hnízdem.
Reagovat
Fandina
Hlavně, že tobě to není jedno. Trapné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je mi to jedno - nevolím ani jednu z těchto možnostísmile

A zrovna jsem pro tebe něco vybral, co mi opakovaně vytýkáš. Tak to tady máš přímo od političkysmile
A europoslankyňa ďalej dodáva: ?Vždy spochybňujte všetko, čo akákoľvek vláda robí, alebo nerobí. Vždy hľadajte skryté motívy a vždy sa pýtajte ?Qui bono? ? Kto z toho má prospech?? Vlády sa uchyľujú k vydieraniu a manipulácii, aby dosiahli svoje. Každý si však môže byť istý, že to nie je v prospech ľudí.
zdroj: www.hlavnydennik.sk
Reagovat
Fandina
Pořád je to to samé, stěžování si na vládu. Ať dělá cokoli. Nic nového pod sluncem. To ale problém neřeší.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fandina - pořád to samé. Nepředpokládám, že se někdy naučíš zároveň přečíst a pochopit text.
Ne, nenadávám v něm na vládu. dělá to za mě někdo jiný, kupodivu politik a nenadává na jednu konkrétní. No nic, jen jsem se ti snažil trochu otevřít okasmile, což je zbytečné u někoho, kdo je před informacemi, co mu nezapadají do jeho vidění světa, zavírá.
Reagovat
Fandina
Jsi moc naivní, protože máš představu, že druzí jsou hloupí a neví o čem je řeč. Musíš se naučit myslet v souvislostech. Když píšu, že je to pořád to samé, tak to neznamená, že to říkáš jenom ty. Že to říká i někdo jiný, to nemění nic na faktu, že význam je stejný. U ní i u tebe a pořád platí to stejné. Za vším hledáte vládu.
A líbí se mi, jak mi chceš otvírat oči. A v čem prosím tě. Abych viděla svět jako ty? Jsi naiva.
Reagovat
Fandina
PS ... nejste jedinní, kteří za vším vidí vládu. Jsou vás mraky.
Reagovat
Fandina
Což neznamená, že za všechno může nebo nemůže vláda. Ale je to jednoduché řešení, za vším ji vidět a tím to končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Daniel Landa, Prof. Jiří Beran, Judr. Tomáš Nielsen. Mr. Kubelík LIVESTREAM - 23.9.2021 - 20:15
https://www.youtube.com/watch?v=bnLhhdemq1M
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Opět potvrzuješ, že opravdu textu nerozumíš.

Politička nabádá lidi-občany, aby vládě/ám slepě nevěřili, ale aby naopak prověřovali její/ich rozhodnutí.
Takže se ptám - je na tom něco špatného?
Reagovat
Fandina
Já vládě nevěřím, takže mě se to netýká. Já v tomhle případě spolehám na vědce. Co říká vláda je mi ukradené.
Reagovat
Fandina
A také jsem to v tomhle smyslu říkala tobě v debatách. Otáčet se co říká vláda je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile ale je dobré vědět, jestli ti vědci, co jsou slyšet, nejsou slyšet na úkor jiných, díky zadání právě té vlády, které nevěříš.
Tím netvrdím, že neexistují vědci, kteří si stojí za očkováním bez ohledu na jakoukoli vládu.
Reagovat
Fandina
Já si osobně myslím, že kdyby bylo x možností na řešení situace, tak by asi k umlčování vědců mohlo docházet, ale pokud je na stole od x zemí víceméně jedno řešení, tak není důvod kohokoli umlčovat. Já si spíš myslím, že se vlády v tomhle nemají angažovat vůbec a nechat vystupovat skutečně jen odborníky, vědce, ty, kteří třeba vakcinu schválili, vyvinuli, aby to sami prezentovali. A samozřejmě i ti vědci, kteří mají na problém jiný pohled. Ti, kteří to schválili mlčí a ti, kteří mají opačný nebo jiný názor, ti jsou slyšet. Pořád ale platí, že každý z nás, kdo si bude chtít podrobnosti o covidu, ale i obecně, o čemkoli, najít, tak to udělá.
Reagovat
smazaný uživatel
většina lidí tu imunitu má
Reagovat
smazaný uživatel
Kupte si svobodu na 5 měsícůsmile. Clý tento jarmark s vakcínama se zhroutí. Omicron má 30 mutací na s-proteinu a upravená vakcína prý nedokáže pokrýt celé spektrum, říká výrobce. Jedině několik vakcín najednou a povinně. Jinak stádo (dav) se žene atd.
https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/01/prevratne-vystupenie-v-europarlamente-nenecham-sa-degradovat-na-pokusneho-kralika-christine-andersonova-video
Reagovat
smazaný uživatel
Proč má Švédsko nejnižší počet infekcí v EU, přestože nemělo žádné lockdowny ani tvrdá opatření?
https://ceskobezcenzury.cz/2021/12/zpravy-k-zamysleni/proc-ma-svedsko-nejnizsi-pocet-infekci-v-eu-prestoze-nemelo-zadne-lockdowny-ani-tvrda-opatreni/
Reagovat
smazaný uživatel
smile no samozřejmě že jsou.smile
Reagovat
smazaný uživatel
ale rozumí, ale
Reagovat
dappe
Začni tím, že si budeš prověřovat úmysly těch lidí, co vše zpochybňují. V drtivé většině totiž cílí na tu nejhloupější část obyvatelstva, takže rozhodně důvod k nervozitě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
věřím vůdci a vakcíně. Jedině to je cesta z covidové krize.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, nejlepší je slepě věřit čemukolismile
Reagovat
smazaný uživatel
smile já věřím vůdci babišovi.smile Komedie končí.
Povinné očkování u 60+ by šlo těžce vymáhat
Anticovid tým svůj postoj k očkování věkové skupiny 60+ opírá o velmi malou možnost toto opatření reálně vymáhat.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/valek-covid-koronavirus-nemocnice-nova-vlada.A211203_090038_domaci_ihav
Reagovat
dappe
Jenže přesně to děláš ty, ještě z toho osočuješ ostatní. Věříš všemu, co se ti hodí. Posloucháš, sdílíš názory každého, kdo zpochybňuje i nezpochybnitelné. Do toho si prokazatelně vymýšlíš. A to vše z jaké pozice? Z žádné. Jen prostě internet umožňuje šířit blbost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://echo24.cz/a/S9Qie/sam-bych-sve-dite-proti-covidu-nenaockoval-rika-sef-nemecke-komise-pro-vakcinaci

Jenom ukazuji alternativu k totalitě, ve které se podle všeho kdekdo rochní, protože se mu po ní asi stýská...
Reagovat
smazaný uživatel
smile alternativa za totáče nexistuje. Jediná správná cesta vůdce.
Reagovat
smazaný uživatel
100% proočkovanost náš cíl.smile
Reagovat
smazaný uživatel
povinné očkování odsuzuji. Každý má svého obvodního lékaře, který mu doporučí alternativu. Každý vede určitý životní styl a zasahovat do něj tímto hrubým zásahem jako je očkování, považuji za trestný čin. Takové móresy neměli snad ani komunisti. Je to výsměch 17. listopadu .
očkovací centra bych zrušil
Reagovat
Tomas_Smid_fan
navrhuji do O2 PPF, když mají tak dobré vztahy s Čínou, přesunout laboratoř z Wuchanu.smile

Jinak, kdo bude provádět očkování v O2 (ale i jinde)? Že by AGEL?smile Tak se hlavně očkujte - nejvíce zastánců povinného očkování je...kupodivu mezi voliči ANO.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
Až jednou pochopíš, že covid je přenosná choroba. Tak se ti uleví.
Reagovat
smazaný uživatel
smileale já to vím, a taky se v 90-ti nechám naočkovat a zemřu třeba na zápal plic jako Miro Žbiro. Dokud to imunitní systém dává vakcína netřeba a pak? Jen ta reklama, ta donucovací akce, to lhaní. Ten podvod, ta totalita a pořadovost. Tohle jsme na vojně neměly ani za komoušů.smile
Reagovat
George_Renel
Vy holky jste to měly vždycky těžké......
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně je důležitý očkovat se včas a neodkládat to jako já. Poněvadž pak zjistíte, že vakcínu vůbec nepotřebujete a jste beznadějně ztraceni. Jó a taky bacha ať vám nepropadne certifikát. To by byl další průser. Tak držim palce.smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
a ty horší vlastnosti připisujeme svému okolí, máme je ale sami.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč má Švédsko nejnižší počet infekcí v EU, přestože nemělo žádné lockdowny ani tvrdá opatření?
https://ceskobezcenzury.cz/2021/12/zpravy-k-zamysleni/proc-ma-svedsko-nejnizsi-pocet-infekci-v-eu-prestoze-nemelo-zadne-lockdowny-ani-tvrda-opatreni/

Důležitý faktor je velmi nízká hustota obyvatelstva ? jen 25 lidí na čtvereční kilometr. Dalším důležitým faktorem je mimořádná spojitost lidí s přírodou az toho vyplývající zdravý způsob života.
Švédsko zavedlo již dříve extrémně tvrdý zákaz kouření a do roku 2025 bude celá země prostorem, kde bude kouření zakázáno.
Kdo nekouří a nepije alkohol, ten má zpravidla i mnohem lepší imunitní systém,
Švédové mají také celkově lepší životosprávu a velmi dbají na zdraví a hodně sportují. To vše posiluje organizmus a imunitní systém.
Ještě dodám, že k 11. listopadu bylo ve Švédsku kompletně očkováno proti Covidu 68 procent obyvatelstva a právě tolik iv Německu. I z toho jasně vidět, že očkování vůbec není rozhodujícím faktorem při ochraně proti Covidu, jak to tvrdí politici a systémoví virologové
Reagovat
dappe
Švédové opatření měli, v konečném důsledku se tam vše celou dobu dodržuje daleko více než tady.

Velkou roli hraje výše podílu primitivních lidí ve společnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
jó to je ono. A taky trochu životní styl. Pořadovost je na prvním místě.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale houby tam dodržovali, aspoň nelži...
Reagovat
smazaný uživatel
on ví dobře jak to jesmile a naši soudruzi ve vládě taky
Reagovat
smazaný uživatel
smile je to přesné
Reagovat
smazaný uživatel
a oprávněné. Súdruh stb je totiž zmetek.smile
Reagovat
smazaný uživatel
je, vydírání vládou, svoboda za ďobanec (bodnutí). Jarmark s vakcínami jak na pouti. Vojtěch jako regulovčík na křižovatce.smile Slušnej podraz od vůdce. Očkovací centra taky podraz.
Reagovat
smazaný uživatel
Kupte si smích.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Mantra
je stejné jak ta WHO
Reagovat
svetova.dvojka
MOV jsou pitomci, ale není to poprvé...

Dříve zase MOV dala obě olympiády jak letní tak zimní do nacistického Německa a tehdejší šéf MOV belgičan Henri de Baillet-Latour byl rasista a antisemita, který prohlásil, že Židé si za perzekuce v nacistickém Německu mohou vlastně sami a že si tohle zacházení z části vlastně zaslouží...
A ani mu nevadilo, že se při slavnostním zahájení her v roce 1936 hajlovalo...

Tak co chcete...
Reagovat
ladinec
MOV je nástroj našich otrokářů.
Reagovat
ladinec
smile
Reagovat
paddy
S Hitlerem spolupracovali všichni, jinak by nebyla Mnichovská dohoda

Nesváděl bych to na zkorumpovaný MOV

Na těchto záběrech ukázkově hajlují čestní a nestranní angličtí fotbalisté smile

https://www.youtube.com/watch?v=jlbLHviSTPc
Reagovat
smazaný uživatel
smileJde vojáček lesem a potká babu Jagu. Baba se zeptá vojáčka: když uhádneš kolik je mi let? Smíš se se mnou pomilovat. Vojáček se ušklíbne a praví 120. Ne 150, ale já ti to uznám.
Reagovat
ladinec
smile
Reagovat
baba
jo, a teď zase klečí
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist