Moya se vrací. Představí se v Čennaí

28. 12. 2009, 18:29
Aktuality 8
Uplynulá sezona pro něj skončila vinou zdravotních patálií už v únoru. Rok 2010 ale třiatřicetiletý Španěl Carlos Moya zahájí už na prvním turnaji v Čennaií a pokusí se zopakovat triumfy z let 2004 a 2005.
Profily hráčů
Carlos Moya

Carlos Moya v uplynulé sezoně odehrál pouhé čtyři turnaje, během nichž si připsal dvě vítězná utkání. V březnu oznámil, že musí na operaci s prstem u nohy a chce doléčit bolavou kyčel i koleno.

Přípravu na sezonu 2010 ale žádné vážné zdravotní problémy nenarušily a třiatřicetiletý rodák z Mallorky se už těší na oblíbený turnaj do Čennaí, kde v letech 2004 a 2005 triumfoval. Moya se v žebříčku propadl do páté světové stovky, v návratu mezi elitu mu ale v začátcích pomůže tzv. "protekční" žebříček, podle kterého bude nasazován jako 52. hráč světa.

Právě v Indii a australském Brisbane nadcházející sezona startuje a v Čennaí se kromě favoritů Söderlinga, Wawrinky či obhájce titulu Čiliče představí také český tenista Jan Hájek.

Někdejší světová jednička Moya se před Vánoci objevil na sledované exhibici Copa Argentina v Buenos Aires. Sice ve třech setech zdolal Gaudia, s pozdějším šampionem Nalbandianem ale hladce prohrál a do finále nepostoupil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Někteří tenisté mají problém skončit , když jsou ještě téměř na vrcholu, Mají tenis tak rádi, že se s ním nemohou rozloučit. Když mu to půjde, proč ne, horší je to ,když už bude na turnajích jen do počtu. To mu určitě nepřeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá zpráva.
Reagovat
smazaný uživatel
neviem co je na tom skvele
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to, že zase uvidím sympatického tenistu, který nemá manýry jako dnešní hvězdy.
Reagovat
smazaný uživatel
bude to zial krute vytriezvenie pre carlosa
Reagovat
a.magerova
"Moya se v žebříčku propadl do páté světové stovky, v návratu mezi elitu mu ale v začátcích pomůže tzv. "protekční" žebříček, podle kterého bude nasazován jako 52. hráč světa."

Velmi zajímavá informace, podle čeho to berou či jak TO přepočítávají?!
Reagovat
dabelsobul
Myslim, ze je to umisteni ve chvili, kdy oficialne oznami, ze kvuli zraneni nehraje. Ale presne podminky nevim, ani jak dlouho mu to 52. misto vydrzi. Myslim ze na nekolik turnaju. Sam bych presne info uvital :)
Reagovat
skott
'Chranene umisteni' se vypocitava z prvnich tri mesicu hracovo absence a ma na nej narok ten, kdo kvuli zraneni nemuze hrat minimalne pul roku.Vyuzit ho potom smi k prvnim 8 turnajum, po dobu 9 mesicu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist