Moya si vzpomněl na zašlou slávu, v Indian Wells postoupil

12. 3. 2010, 12:13
Aktuality 2
Španělský tenista Carlos Moya si v Indian Wells připsal druhé vítězství v letošní sezoně. Na turnaji, díky kterému se před lety stal světovou jedničkou, porazil domácího kvalifikanta Smyczeka a postoupil do druhého kola.
Carlos Moya

Třiatřicetiletý veterán Carlos Moya, který loni vinou zraněných šlach a palce odehrál pouhé čtyři turnaje ATP, se zatím v této sezoně trápí. Jediné výhry se dočkal před měsícem v Buenos Aires, druhou vybojoval až v noci na dnešek v Indian Wells proti Timu Smyczekovi, kterého ho dvakrát 7-6.

Ani proti Američanovi nezačal Moya nejlépe, v úvodním setu prohrával 3-5 a musel odvracet dva setboly. Sadu ale získal v tie-breaku, stejně jako tu druhou, v níž nejprve promarnil tři mečboly. Po dvou hodinách a 20 minutách tak vybojoval postup do druhého kola, v němž narazí na Brazilce Thomaze Bellucciho.

"Když jsem měl zápas ukončit, znervózněl jsem, ale hraju dobře," usmíval se po zápase Moya, kterému nyní v žebříčku patří až 639. příčka.

Na Indian Wells má Španěl ty nejlepší vzpomínky. Před jedenácti lety měl šanci stát se světovou jedničkou, stejně jako několik dalších hráčů.

"Věděl jsem na začátku turnaje, že mám šanci," zavzpomínal Moya. "Měli jsme ji čtyři - já, Pete Sampras, Pat Rafter a Alex Corretja. Ti všichni ale prohráli v prvním kole a já věděl, že když dojdu do finále, stanu se světovou jedničkou," dodal Španěl, který tehdy šanci využil a po semifinálovém vítězství nad Brazilcem Gustavem Kuertenem usedl na tenisový trůn.

Ančič se po roce dočkal výhry
Na lepší časy se začalo blýskat také Chorvatovi Mariu Ančičovi. Bývalý sedmý hráč světa se téměř celou loňskou sezonu léčil z mononukleózy. První výhru v hlavní soutěži turnaje ATP si připsal až nyní po více než roce. V Indian Wells otočil duel s domácím Bobbym Reynoldsem a po výhře 4-6 6-3 6-4 ho čeká Francouz Benneteau.

K radosti domácích fanoušků si účast ve druhém kole zajistil také Američan Mardy Fish. Finalista z Indian Wells v roce 2008, kdy porazil i Rogera Federera, se dokázal vzpamatovat ze špatného vstupu do utkání s Němcem Michaelem Berrerem, který mu v úvodním setu nahlodal sebevědomí třemi brejky. Fish se nevzdal a po více než hodině a půl zvítězil 1-6 6-1 6-3.

"Je skvělé být zpátky v Indian Wells," radoval se osmadvacetiletý Fish. "Poslední dva roky tady jsou pro mě výjimečnou vzpomínkou, loni jsem tu vyhrál čtyřhru s Andym Roddickem," připomněl Američan, kterého ve druhém kole čeká jeden z nejtěžších soupeřů - světová dvojka Novak Djokovič.

"Už jsme spolu hráli třikrát nebo čtyřikrát a byly to ohromné zápasy," řekl Fish. "Naposledy mě ve Wimbledonu porazil bez ztráty setu, jinak byly vyrovnané zápasy."

Výsledky - Indian Wells - muži (tvrdý povrch, dotace 3,645.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Moya (Šp.) - Smyczek (USA) 7:6 (9:7), 7:6 (7:5), Gulbis (Lot.) - Chiudinelli (Švýc.) 3:6, 6:3, 6:3, Cuevas (Urug.) - Gil (Portug.) 6:4, 7:5, Ančič (Chorv.) - Reynolds (USA) 4:6, 6:3, 6:4, Dabul - Mayer (oba Arg.) 7:6 (7:4), 6:2, Petzschner (Něm.) - Ch. Rochus (Belg.) 6:2, 7:5, Delgado (Par.) - Beck (Něm.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:4, Anderson (JAR) - Phau (Něm.) 6:3, 6:3, Köllerer (Rak.) - Ram (USA) 6:1, 6:3, Fognini (It.) - O. Rochus (Belg.) 6:4, 1:6, 7:5, Garcia-Lopez (Šp.) - Lacko (SR) 4:6, 6:4, 7:5, Serra (Fr) - Falla (Kolumb.) 6:1, 6:2, Chardy (Fr.) - Starace (It.) 6:1, 4:1 skreč, Fish (USA) - Berrer (Něm.) 1:6, 6:1, 6:3, Harrison (USA) - Dent (USA) 6:3, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No to jo Moya ten předvedl tragický výkon a to hrál s průměrným Smyczekem který se letos trápí .Do 3kolo Moya nemá šanci projít , Bellucci ho vymete minimálně kanárem jestli Bellucci předvede 100procentní výkon a Moya zahraje tragickou hru jak proti Smyczekovy .
Reagovat
steve79
Kdy bude hrát Federer nebo Nadal?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist