Moya v Madridu utrpěl jednu z nejhorších porážek

11. 5. 2010, 09:20
Aktuality 14
ATP MADRID - Španělský tenista Carlos Moya má za sebou jeden z nejhorších zápasů kariéry. Před domácím publikem v Madirdu utrpěl debakl s Němcem Beckerem, kterému vzal dvě hry až v závěru utkání.
Profily hráčů
Carlos Moya

Carlos Moya loni odehrál jen čtyři turnaje v úvodu sezony a pak kvůli několika zraněním až do konce roku nehrál. Letos se třiatřicetiletý Španěl pokoušel o návrat, ovšem neúspěšně. Začátkem března odstoupil kvůli zranění nohy z Masters v Indian Wells a ažý nyní se po dvou měsících vrátil na domácí půdu v Madridu.

Do soutěže byla nasazený na divokou kartu jako až 514. hráč světa, pořadatelům se však alespoň dobrým výkonem neodměnil. S Němce Benjaminem Beckerem kupil jednu chybu za druhou, chyběla mu rychlost i razance úderů. Poté, co prohrál 10 úvodních gamů, si před zaraženým publikem poprvé v utkání udržel podání a hodně si oddychl, že neodejde s dvěma 'kanáry'. Nakonec podlehl 0-6 2-6.

"Je to jedna z mých nejhorších porážek v kariéře," řekl vítěz French Open 1998. "Moje noha nebyla úplně v pořádku a musel jsem se trochu nutit, abych zde hrál. Ale jsem si jistý, že v tréninku jsem hrál líp, než v dnešním zápase," mrzelo Moyu, který byl nejstarším hráčem v pavouku.

Osmadvacetiletý Becker, pro kterého je jinak antuka nejméně oblíbeným povrchem, se v dalším kole utká s obhájcem titulu Rogerem Federerem. Švýcar se pokusí vylepšit reputaci z letošní antukové sezony, během které zatím ze čtyř zápasů vyhrál jen dvakrát. "Už si zase věřím a myslím, že tu můžu hrát opravdu dobře," varuje před podceněním světová jednička. "Vracím se jak obhájce titulu, tak se ode mě hodně očekává. Podmínku pro hru jsou tu rychlé, tak doufám, že se to příznivě odrazí na mé hře."

Také Gael Monfils hrál naposledy v Indian Wells, narozdíl od Moyi se ale vrátil vítězně. Francouz, jenž léčil zraněné zápěstí a minulý týden kvůli viróze nenastoupil do turnaje v Bělehradu, si po setech 6-2 7-5 poradil s krajanem Robertem.

"Madrid je mým prvním turnajem po pauze, tak se chci především dostat do hry a zápasového tempa," řekla nasazená dvanáctka jež odehrála první antukový zápas od loňského čtvrtfinále na French Open. "Zatím si nedávám žádné cíle, jen chci hrát dobrý tenis. Když odehraju nějaké zápasy navíc, bude to před Roland Garros jenom dobře," dodal Monfils, jehož dalším soupeřem bude vítěz utkání Petzschner - Fognini.

Jméno první soupeře zná antukový suverén Rafael Nadal. Zřejmě s cílem neodejít s ostudou půjde do utkání se španělskou světovou trojkou jednadvacetiletý Ukrajinec Oleksandr Dolgopolov, jenž si v pondělí poradil s Italem Seppim.

Po sedmi týdnech se na kurty vrací Andy Roddick, který volný čas věnoval své manželce Brooklyn Deckereové, se kterou slavil první výročí svatby. Sedmadvacetiletý Američan má letos bilanci 26 výher a pouhých čtyř porážek, antuková část roku však nepatří mezi jeho oblíbené. Na velkém turnaji konaném na pomalém povrchu hrál jen jednou v semifinále a tak nelze očekávat, že by navázal na své poslední vystoupení z Miami, kde v březnu triumfoval. 

Za obhájením loňské čtvrtfinále, v němž vypadl s Federerem, Roddick vykročí duelem proti domácímu Felicianu Lopezovi. S o rok starším Španělem ještě neprohrál, na antuce však změří síly poprvé. Lopez zahájil domácí turnaj vítězstvím nad Polákem Lukaszem Kubotem.

"Hrát proti někomu jako je Roddick je vždy příjemné. Na antuce jsem s ním ještě nikdy nehrál, tak je to pro mě nová výzva. Doufám, že budu schopný hrát tak jako dnes a že dokážu odehrát vyrovnaný zápas," těší se Lopez. "Se svými výkony jsem letos spokojený. Nedávno jsem hrál čtvrtfinále v Římě a to mi dodalo sebevědomí do náročných turnajů. Cítím se teď prostě skvěle."

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 2.835.000 eur) -
nedělní a pondělní výsledky (09. - 10. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (9-Šp.) - Chardy (Fr.) 6-3 7-6(2)
Monfils (12-Fr.) - Robert (Fr.) 6-2 7-5
Becker (Něm.) - Moya (Šp.) 6-0 6-2
Dolgopolov (Ukr.) - Seppi (It.) 6-3 6-4
Giraldo (Kol.) - Kohlschreiber (Něm.) 1-6 6-2 6-3
Melzer (Rak.) - Anderson (JAR) 6-2 2-6 6-4
L. Mayer (Arg.) - Benneteau (Fr.) 6-7(9) 7-5 6-4
F. López (Šp.) - Kubot (Pol.) 6-3 6-3
Almagro (Šp.) - Troicki (Srb.) 6-1 7-6(3)
Monaco (Arg.) - Greul (Něm.) 6-1 6-1
Karlovič (Chorv.) - Koroljov (Kaz.) 6-4 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Víte někdo co se stalo? Těšila jsem se.
Reagovat
a.magerova
Tomášův trenér nechtěl uvést důvody, tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že nic vážného. Škoda.
Reagovat
a.magerova
http://deniksport.blesk.cz/clanek/tenis/90988/berdycha-trapi-stehno-odhlasil-se-z-madridu.html
Reagovat
steve79
Dneska mě mile překvapil, hrál pěkně. Dobře mu fungoval servis, což jsem se divil, že za tři dny tak zlepšil. Myslím si, že je dost reálné aby se došlo k souboji Federer-Nadal. Nadal má formu o Fedex by se mohl nějak prokousat.
Reagovat
a.magerova
Roger :-))
Hokejisté :-((
Reagovat
majjkaa
ano dnes to bolo pekne, uz by sa aj patrilo! :) a tu nieco na pobavenie :)))
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3878269&op=15&o=global&view=global&subj=64760994940&id=779950838
Reagovat
a.magerova
Tak to je super :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Fotku znám, super. Myslim, že bude záležet, jak se popere s Wavrinkou, jestli ho dá, tak by to mohl být znak toho, že se chytá. Wavřinec je na antuce důstojný soupeř, když má alespoň trochu formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Moya prohrál a dokonce tak hladce, protože v příštím kole by si mohl trumfnout na elegána, kterého teď čeká Benjamin Becker. Obávám se, že Němec toho s tím chlupatým švýcarským arogantem moc neuhraje, ale na druhou stranu se nesmí zapomenout, že právě on dovedl plešatce Agassiho v jeho posledním zápasu k slzám.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si fakt pri.jebany clovek sa uz spamatj ty SKURVENY HAJZEL
Reagovat
smazaný uživatel
Uklidni se Sharlej,vidis tu carku pred jmenem Petr,to znamena ze tohle zadny Petr neni,je to jenom provokater co ceka na nase reakce aby se pobavil.To same plati u Barneyho.At uz vam to
lidi dojde.
Reagovat
Carlos_Moya
Carlosi ukonči kariéru a hned. Toto byla tragédie. Byl jsi nejlepší, ale je to pryč, už se netrap a nás věrný fanoušky taky ne. Pro mě si byl a vždy budeš hráčem číslo jedna, ale roky nezastavíš a zraněním neporučíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Včera jsem proti Moyovi vsadil nemalý peníz, protože jsem očekával to, co se do puntíku naplnilo. Měl by skončit a pokud bez tenisu nemůže být, tak třeba začít trénovat malý pišišvory, hlady by neumřel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist