Mpetshi Perricard dobyl rodný Lyon. Dostal divokou kartu, odvrátil mečbol a získal první titul

25. 5., 18:18
Aktuality 3
ATP LYON - Giovanni Mpetshi Perricard (20) na antuce v rodném Lyonu proměnil divokou kartu v zisk premiérového titulu na okruhu ATP, na kterém až dosud zaznamenal jen dvě vítězství. Ve finále francouzský mladík udolal po odvrácení mečbolu 6:4, 1:6, 7:6 Argentince Tomáse Martína Etcheverryho (24) a po dvou dubnových triumfech na hardových challengerech slaví zisk nejcennější trofeje.
Giovanni Mpetshi Perricard (© Profimedia)

Giovanni Mpetshi Perricard se na hlavním okruhu představil dosud jen třikrát. Dvakrát jako úspěšný kvalifikant a jednou díky divoké kartě. Dvě výhry zaznamenal jen loni v hale v Antverpách, kde se dostal do čtvrtfinále.

Celkově čtvrtý start už přetavil v životní úspěch, ve který proměnil divokou kartu od pořadatelů podniku ATP 250 v rodném Lyonu. Na úvod si proti Italu Lorenzu Sonegovi připsal první skalp člena TOP 50, při premiéře v semifinále si vyšlápl i na světovou devatenáctku Alexander Bublika z Kazachstánu a přemožitele nenašel ani v sobotním finále.

Dvacetiletý Francouz si v něm poradil s Tomásem Martínem Etcheverrym. O čtyři roky staršího Francouze udolal 6:4, 1:6, 7:6, přestože soupeř ve třetí sadě podával na vítězství a v závěrečném tie-breaku měl mečbol.

Mpetshi Perricard do Lyonu dorazil jako 117. hráč žebříčku a stal se nejníže postaveným finalistou v historii turnaje. Díky premiérovému triumfu si v pořadí ATP výrazně polepší a posune se na 66. příčku.

Do letošní sezony přitom vstupoval jako hráč třetí světové stovky, v únoru ale vyhrál challenger v Nottinghamu, v dubnu přidal další dva triumfy na betonech v Mexiku a nyní potvrdil formu i na antukové akci ATP.

Mpetshi Perricard se nyní pokusí prodat nabyté sebevědomí na Roland Garros, na kterém bude proti Davidu Goffinovi bojovat o první výhru na grandslamu. Belgičana už jednou porazil, loni si na něj vyšlápl v Antverpách.

Čtyřiadvacetiletého Etcheverryho, který po Santiagu 2023 a Houstonu 2023 prohrál i své třetí finále na okruhu ATP, čeká na French Open obhajoba lnského čtvrtfinále. Na úvod bude favoritem proti domácímu Arthuru Cazauxovi.

Výsledky turnaje ATP 250 v Lyonu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
com
Konecne zas jednou WC, ktera nebyla po prvnim kole zbytecne splachnuta
Reagovat
paddy
Když v Lyonu Perikard (osrdečník), tak na RG Předkožka? smile smile

většině lidem je to stejně jedno smile
https://www.youtube.com/watch?v=6QKenejDKds
Reagovat
Mantra
Ten to má v pejči. Tedy Mpetshi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist