Müller se prvního triumfu dočkal až v šestém finále před svou rodinou

14. 1. 2017, 11:08
Aktuality 13
ATP SYDNEY - Gilles Müller proměnil své šesté finále na okruhu ATP v premiérový titul. Třiatřicetiletý Lucemburčan se dočkal v australském Sydney, kde ve finále porazil Brita Dana Evanse. Díky triumfu se poprvé v kariéře posune do Top 30 světového žebříčku.
Profily hráčů
Rod Laver a Gilles Müller

Gilles Müller je profesionálem od roku 2001. Už v sezoně 2004 si tehdy jednadvacetiletý Lucemburčan zahrál po skalpu Andrého Agassiho poprvé ve finále turnaje ATP, ale ve Washingtonu nestačil na Lleytona Hewitta. V průběhu kariéry prohrál i finále číslo dva, tři, čtyři a pět. 

Svůj premiérový titul vybojoval až dnes. Povedlo se mu to na začátku sezony 2017 ve 33 letech v australském Sydney před zraky manželky a dvou synů.

Statistiky zápasu
Evans - Müller
7 esa 12
5 dvojchyby 4
65 % 1. podání 'in' 63 %
27 winnery 33
20 nevyn. chyby 16
6/10 hra na síti 18/22
0/1 brejkboly 2/7
čas: 1:28

Müller měl největší problémy hned v úvodu turnaje, kdy zdolal ve třech setech Ukrajince Dolgopolova a domácího Bartona. Od čtvrtfinále už však neztratil set. Vyřadila nasazenou dvojku Uruguayce Cuevase, dvojnásobného obhájce titulu Viktora Troického a v dnešním finále porazil bez ztráty podání 7-6 6-2 Brita Daniela Evanse.

Svou první trofej Müller převzal z rukou legendárního Australana Roda Laver, který v Sydney triumfovval už v roce 1970, a mikrofonem v ruce se pak neubránil slzám. Nejprve pogratuloval svému soupeři, ale při děkování už ho přemohly emoce.

"Skvělá noc, na tuhlke chvíli jsem čekal opravdu dlouho. Děkuju trenérovi, manželce, pořadatelům," soukal ze sebe dojatý Lucemburčan po životním úspěchu. "Tohle vítězství před mými chlapci pro mě moc znamená.

Müller v pěti zápasech přišel pouze třikrát o podání, k triumfu si pomohl 81 esy, Dvanáct z nich trefil ve finále.

Šestadvacetiletý Evans má za sebou navzdory porážce životní týden. Ve čtvrtfinále si proti Rakušanovi Thiemovi připsal premiérový skalp hráče Top 10 a dnes si zahrál poprvé v finále podniku ATP. 

"Trochu jsem doufal, že Gilles dnes prohraje i své šesté finále, ale nestalo se," rozesmál Evans svého přemožitele. "Přesto mám za sebou úspěšný týden a věřím, že se od něj odrazím k dobré sezoně."

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 495.630 dolarů
sobotní výsledky (14. 01. 2017)
• Dvouhra - finále •
Müller (6-Luc.) - Evans (Brit.) 7-6(5) 6-2
• Čtyřhra - finále •
Koolhof/Middelkoop (Niz.) - J. Murray/Soares (1-Brit./Braz.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
turista
Tohle je inspirace pro Hráďu. Když se nenechá otrávit nepříznivou finálovou bilancí tak to finále taky někdy vyhraje a získá titul stejně jako Muller. Gilles Muller se dočkal a třeba ještě přidá další. Finálové prokletí zlomeno.
Reagovat
Stan_Borowitz
životní výhru zaznamenal tím, že se narodil jako Lucemburčan (pravděpodobnost cca 1:14000), tohle je jen symbolické potvrzení obrovského životního štěstí.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
FulnekUltras
nejak to ma byt, no... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel teda pro mě se nepotkal s formou už minulý týden, kdy mi dost nehezky zařízl tiket s Donaldsonem :-D
Reagovat
bIbec
kam se na todle hrabou Karlovic nebo Raonic

https://twitter.com/WTA/status/820297492348555264
Reagovat
Fandina
Poslední dobou se mu daří, několikrát hrál proti nějakým mým oblíbencům, tak jsem si všimla, že jeho rány jsou dost jedovaté a když zahraje servis volej, tak většinou zabijí.
Reagovat
janek_da
skvěle Mula

Poprvé jsem si ho všim v zápase s 1111. BYl tenkrát hodně dřevitý.
Reagovat
Krisboy
Tak se na stará kolena dočkal.
Reagovat
EllNino
Moc pěkné :)
Reagovat
EllNino
Synátorové mávají, manželka brečí, Gilles brečí :D
Reagovat
gigin
Sympatické! Krásné emoce a Danek bez zbytečných keců.
Reagovat
Lunej..
Mám ho zařazeného do svých oblíbenců, i když nevím, jak ještě dlouho bude hrát. Sbírám ráda netopky, jsou leckdy mnohem zajímavější. Ivánek mi teď taky vyhrál, pěkné, pěkné... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist