Müller si v Sydney poradil s unaveným Čoričem

12. 1. 2016, 17:53
Aktuality 9
ATP SYDNEY - Gilles Müller v Sydney vykročil za obhajobou loňského semifinále bleskovým vítězstvím. Zkušený Lucemburčan si poradil s chorvatským mladíkem Bornou Čoričem, který do Austrálii dorazil na poslední chvíli z Indie, kde hrál ještě v neděli finále.
Profily hráčů
Gilles Müller

Borna Čorič minulý týden odehrál náročný turnaj v indické Čennaí. Vybojoval si premiérové finále na okruhu ATP, ale také ztratil spoustu sil. Necelé dva dny po porážce s Wawrinkou už vstoupil do turnaje v devět tisíc kilometrů vzdáleném australském Sydney a na náročný program posledních dní doplatil. 

Devatenáctiletý Chorvat v prvním kole marně bojoval s aklimatizací a nenašel dostatek sil, aby výrazněji vzdoroval Gillesi Müllerovi. Levoruký Lucemburčan, který obhajuje loňské semifinále, vyhrál za necelou hodinu hry snadno 6-1 6-2.

"Podmínky jsou tu dobré. Kurty jsou docela rychlé,míčky jsou také rychlejší. To všechno sedí mé hře, takže myslím, že mi to tady pomáhá," řekl Müller," řekl dvaatřicetiletý Müller, který vyhrál první set za pouhých 19 minut.

"Snažil jsem se být agresivní a nenechat soupeře dostat se do rytmu. A to se mi myslím povedlo. Věděl jsem, že z Čennaí přiletěl dost dlouho, takže si asi bude déle zvykat na kurt, protože jsou tady rychlejší, než v Indii," dodal 38. hráč světa Müller. O postup do čtvrtfinále se utká s druhým nasazeným Rakušanem Dominicem Thiemem.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 461.330 dolarů
úterní výsledky (12. 01. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Chardy (6-Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 6:2, 6:3
Gabašvili (Rus.) - Mayer (7-Arg.) 6:4, 6:3
Dolgopolov (8-Ukr.) - Bellucci (Braz.) 6:1, 6:4
Mahut - Mannarino (oba Fr.) 6:4, 7:5
Müller (Luc.) - Čorič (Chorv.) 6:1, 6:4
Duckworth (Austr.) - Cervantes (Šp.) 6:3, 6:2
Delbonis (Arg.) - Groth (Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
EllNino
Hm a teď mu bohužel skrečnul i unavený Dom :(
Reagovat
janek_da
opatrne tipy :)

Muller (neboli Mula jak ho vyslovují) 2.2
Young - 3.95
Halep - 1.85

asi prsknu i SEppiho za 1.58
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ze to zas bude nejaka hodina mezi psem a vlkem, zapas Mullera s Domem bych chtela videt, Dominic nema nic jiste. Mullerovou hrou s Coricem jsem se pokochala, ma dobrou vysku a s nicim se rozhodne nemaze, S-V a kutry mi od pohledu prisly jako mydlo. Tohle by byla cesta i na odpocateho Corice.. :-)
Reagovat
EllNino
no ...já koukal na zápas Jankovic - Errani a Stosur- Hantuchová ...a ten kurt mi přišel jak antuka ...ale to bylo spíš úrovní tenisu, protože Simona s Garcíou už lupaly dobrý pecky :D ...takže je to takový zvláštní a jsem z toho lehce zmaten :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim, Muller hral tezky utok, Coric absolutne nestihal.. :-)
Reagovat
PH94
Corič byl hlavně totálně vyšťavenej :D Tohle byla tutovka dne :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja vim, ale je to tam hezky zive uz od pohledu, navic mi prohra Corice nijak nevadi, proste.. :-)
Reagovat
PH94
Mně jakožto jeho fanouška taky ne, přeci jen si potřebuje odpočnout před Australian Open. Každopádně Thiem vs Muller bude hodně zajímavý. Viděl bych to spíš na Mullera, co si tak pamatuji, tak loni se mu na začátku sezony hodně dařilo a tenhle povrch je pro něho hodně výhodnej.
Reagovat
EllNino
:) jo asi jo, tak Petře se tam dařilo, tak to bude asi rychlejší :)) ten povrch je každopádně nejhezčí na pohled hned po travičce :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist