Murray bude hrát dvouhru už v Cincinnati. Los se s ním nemazlil

10. 8. 2019, 10:24
Aktuality 68
Andy Murray se příští týden na turnaji v Cincinnati vrátí ke dvouhře. Dvaatřicetiletý Brit krátce před včerejším losem přijal na podnik Masters 1000 v Ohiu divokou kartu a představí se v singlu poprvé od lednového Australian Open. Hned od úvodu ho však čekají těžcí soupeři: v prvním kole Richard Gasquet, v případě postupu pak Dominic Thiem.
Profily hráčů
Andy Murray

Trojnásobný grandslamový šampion Andy Murray v lednu v Melbourne vypadl v prvním kole se Španělem Robertem Bautistou a poté podstoupil druhou operaci kyčle - takzvaný resurfacing, což je povrchová náhrada kyčelního kloubu, při které se po obroušení nasadí na hlavici stehenní kosti kovová čepička.

Před zákrokem přiznal, že uvažuje o konci kariéry, avšak operace přinesla zlepšení a úlevu od bolesti a dvojnásobný olympijský vítěz se už od června pomalu vrací na ATP Tour. Přestože měl s plnou zátěží na vrcholový sport začít nejdříve rok po operaci.

Dvaatřicetiletý Skot hrál zatím pouze čtyřhru, v níž se představil na celkem pěti akcích. Po boku dalšího třicátníka Feliciana Lópeze hned triumfoval na trávě v londýnském Queen's Clubu, na dalších turnajích, na nichž hrál i s Pierrem-Huguesem Herbertem, Marcelem Melem a bratrem Jamiem, došel maximálně do 2. kola. Ve Wimbledonu došel do 3. kola smíšené čtyřhry se Serenou Williamsovou.

ATP Masters 1000 Cincinnati:
los dvouhry
los čtyřhry

Murray zpočátku prohlašoval, že návrat nechce uspěchat a ve dvouhře se vrátí možná až po US Open. Postupně si však čím dál více pochvaloval, jak ho nelimitují žádné bolesti a nabírá fyzickou kondici.

"Už necítím žádnou bolest. Jsem šťastný, jak mé tělo funguje. Je to mnohem lepší, než jsem od operace očekával," pochvaloval si v posledních dnech Murray, který v posledních měsících absolvoval tvrdou dřinu nejen na kurtu, ale hlavně v posilovně, aby zpevnil svaly v oblasti kyčle.

A proto se navzdory doporučení lékařů rozhodl, že už příští týden zkusí i dvouhru v Cincinnati. V americkém Ohiu, kde si v roce 2005 úspěšně odbyl svou premiéru na turnaji Masters 1000 a o tři roky později získal i svůj první ze 14 titulů z turnajů této kategorie.

 


Murray tak jako první tenista nastoupí k utkání dvouhry na okruhu ATP s kovovou kyčelní náhradou. Hned v prvním kole bude čelit bývalému sedmému hráči světa a velkému kamarádovi Francouzi Richardu Gasquetovi (h2h 8-3), a pokud zaznamená vítězný návrat, vyzve světovou čtyřku Rakušana Dominica Thiema (h2h 2-1).

Trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz Murray je v Cincinnati přihlášen opět i do čtyřhry se Španělem Lópezem. V prvním kole vyzvou čtvrté nasazené duo Rojer/Tecau.

Na poslední velké přípravě před US Open nebudou chybět Rafael Nadal a po krátké pauze, kterou si dali po finálové bitvě ve Wimbledonu, ani obhájce titulu Novak Djokovič a sedminásobný šampion Roger Federer.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vsadit na Daniila. Povrch rychlý, Nadal pomalý. Jediné, co mě odrazuje, je fakt, že spolu dosud nehráli. Navíc je to premiéra ve finále Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky taky.

Medvedev je strasne stabilní hráč. Z ničeho nic se objevil na vrcholu
Reagovat
smazaný uživatel
Stabilní výkonově, letos? To ano, ale psychicky moc stabilní není.

Blbé je, že jsem ho párkrát viděl vyhasnout během dobře rozehraného zápasu (problémy s fyzičkou) a Nadal bývá houževnatý. Vmetl jsem tam pár stovek.
Reagovat
MarcelPersch
Asi jo, taky mám dnes pocit, že vyhrají kurzovní outsideři, Serena ta tu mohla prohrát v podstatě v každém zápase a Rafa nic moc, otázka je, jak bude Medvědovi sedět Rafuv spin a jeho styl celkově, snad všichni z Young generation měli proti Rafovi v prvním zápase problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud mu dá čas na nápřah, tak to bude mít těžké, ale pokud zatlačí, místo aby spoléhal jen na obranu, potrápit ho může.
Reagovat
Patik
vsádzať na Medvedeva ? dostane dvakrát 6-3 a bude rád že je rád..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v kútiku duše vyzývaš všetkých tenisových bohov, aby tak nebolo, ze ano fanatičku..
Reagovat
Patik
Jednoznačne..vyzýval som..ale nemajú čas..trénujú v Cincinnati.
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, nech len trénujú. Potrebujú sa zlepsit na vitazsva GS.
Reagovat
Patik
Tak..hlavne Nole aby trhol Rogerov rekord :)
Reagovat
MarcelPersch
Jeden z nich letos zase Nolemu uteče na US.
Reagovat
Patik
a koho tipuješ ty ?:)
Reagovat
MarcelPersch
Myslím, že Roger má poslední shot na US, nicméně ja tipoval, že letos Rafa naposledy na Wimbledonu, tak co já vím. Několika mladým se dá už taky věřit podle mě.
Reagovat
Krisboy
Věřit se nedá nikomu, věř mi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Gael to foldol..

To je velmi nestastné. Asi by na to mohli pravidlá trochu mysliet a týmto situáciám predchádzat, aby ludia neprisli o zápas. Keby osemfinále budiš, ale prist o SF je taká mensia tragedia pre fanusikov a organizátorov.

Riešenia?..Nasadit do sf lucky losera Bautistu?..Precedens viem. Na druhej strane, lucky loseri pravidelne nastupujú do sutazí, miesto "zranených"..Mozno by to ale stálo za zamyslenie, nieco s tym robit..
Reagovat
panzer.dragon
byl bych pro
Reagovat
panzer.dragon
někde sem čet, že by musel jít Gael na zápas 2h po tom co dohrál s Bautistou.. to by muselo bejt nepříjemný :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nerozumiem organizátorom, ked sa dostanu do podobnej situácie a oni si dovolia ten luxus naplanovat prvý zápas o 1:00pm s predpovedou, ze práve poobede maju byt prehanky..

QF sa okamzite malo hrat o 9:00/10:00 hoci je to pre divákov šibeničný čas. Vitaz by odohral semifinale o 20:00/21:00...

Taktiež stojí za zamyslenie, vyššie spomenuté, že by bol do SF nasadený lucky loser, hoci prize money aj body by ziskal hrac, ktorý odstúpil...Ani zdaleka by to nebolo ideálne riešenie a ak by lucky loser vyhra turnaj, hraničilo by to s regulérnostou. Ale w/o v tak dolezitej fáze ako SF je riešením taktiež nešťastným, niekedy treba vybrat menšie zlo.
Reagovat
Nola
? ako by si vyriesil semi, ak by ho trebars porazeny stvrtfinalista vyhral, odhliadnuc od toho, ze tam cakal Rafa.... celkom blbost
bolo jasne, ze Monfils nenastupi, Rafa vraj cakal celu dobu v satni, to tiez nie je dvakrat prijemne

jedinym riesenim je strecha, alebo rovnake planovanie zapasov trebars aj na dvoch kurtoch sucasne
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku. Ja netvrdím, ze nasadit lucky losera do sf je ideálne..Ale je to podla mna mensie zlo, ako vynechat SF turnaja. Je to príliš kľúčova fáza na to ju neodohrat, navyse to vyrazne ovplyvnuje aj finále.. Porazení hráči nastupujú do hlavnych sutazí pravidelne, a tiez mozu celý turnaj potom vyhrat, je tak?..Lucky loser by bol stále v nevýhode, mal zápas v nohách, ale aspon by sa odohralo semifinále. Pravidlo by som zaviedol vyslovene len na ATP1000, vo fáze semifinále. Zas tak často sa semifinalista neodhlasuje a nebolo by to nič dramatické..

Dva zápasy sucasne nic neriesis, ak by sa hralo QF ráno. A na strechu asi nemajú peniaze, to nie je rozhodnutie zo dna na den, navyse pre vsetky masters turnaje, nereálne.
Reagovat
Nola
porovnavas neporovnatelne, porazeny hrac z kvaldy je nieco uplne ine, ako porazeny stvrfinalista..... ta predstava, ze porazeny hrac zo stvrfinale vyhra cely turnaj :D uvedom si, ze hraci odstupuju aj v skorsich fazach turnaja, ako by si poriesil tuto situaciu , ak chces zaviest pravidlo, musi platit cely turnaj ? :D ty by si mohol sediet v rade ATP, to by sme sa dockali zmien...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme nemusí, to je iba tvoje zakonzervované zmyslanie :)

Ved tak to nie je ani teraz, na celý turnaj. Kedze kvalifikácia, prvé kolo, lucky loser, to je vsetko uz sucastou turnaja.

Semifinále má priamy dopad na finále, navyše ide aj o peniaze a je to druhý najatraktívnejsí duel zo 60-65 zápasového balíka celého turnaja. A preto by sa to malo riesit, konkrétne len v tomto prípade, je to opakujem, pre mna sportovejsie riesenie, ako to konzervatívne stornovat.

Ja by som nemohol sediet vo vedení ATP, pre teba. Je to tvoj názor, jeden z milióna. Ja zas tvrdím, ze co progresívne uvazovanie mas na hranici nula.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev god mode
Reagovat
Patik
a vo finále s Nadalom nebude vedieť držať raketu.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to QF?..Nehrá sa..

V montreale prsi?..
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.accuweather.com/en/ca/montreal/h3a/minute-weather-forecast/56186
Reagovat
Stan_Borowitz
Už prej přestalo a vysušujou kurty. Zy chvíli by měli začít hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale za pár minut má zase začít krápat, tak doufejme, že aspoň něco odehrajou.
Reagovat
Mayo
Dúfam, že Rafa Cinci vynechá. Andymu veľa šťastia.
Reagovat
George_Renel
Já jsem spíše zvědav, zda neskončí na invalidním vozíku.
Reagovat
Stan_Borowitz
I když bych mu samozřejmě přál, aby to dobře dopadlo, taky jsem trochu skeptickej, zvlášť při jeho stylu hry. No, uvidíme, soutěžní zápasy jsou přece jen něco úplně jiného než trénink.
Reagovat
Nola
na uvod chytil celkom prijemneho supera, zavisi, ako je na tom fyzicky, pohyb je pre Andyho alfou a omegou, jedine, ze by zmenil styl hry
Reagovat
svetova.dvojka
Velká čtyřka konečně pohromadě. palec nahoru
Reagovat
Pe3k
Tjn.
Reagovat
mahycek
Nadal zase haluzák ! Nasazen jako č. 2 v Cincinnati mi
připadá úsměvné. Fritz ho pošle domů, tedy do NY předčasně,
připravovat se na Flushing Medows. Djoko těžký los a Roger
též. Nevadí, bude to na tiebreaky nebo 6 - 4, 7 - 5 ty sety
tady v těch zápassech na rychlém hardu. Tedy doufám, že
bude rychlej. A na US OPEN také.
Reagovat
MarcelPersch
Proč by neměl být 2. nasazeny, když byl 2. v oficiálním zebricku, letos jsou kurty v Montrealu ještě rychlejší než v Cincy, jen odskok je vyšší. Stejně tam nejspíš hrát nebude a jestli postoupí do finále, tak tam nebude hrát určitě.
Reagovat
Torresek
Další mindrák z Nadala :D :D :D kolik Vás tady na Tenisportalu je?
Rafa když uspěje v Torontu, tak možná ani nenastoupí, hard+ jeho zdraví není ideální kombinace
A Djoko a Roger těžký los? V čem? Djoker nejdříve v ČF kdyby se chtělo Nickovi , teoreticky khachanov jinak nic extra
Fedex? Také nejdřívě čtvrtfinále asi Méďa Béďa nebo Tsitsi
To je klasika pro ně a prej těžký los :D
Reagovat
Torresek
Samozdřejmě Rafa hraje v Montrealu to jsem se upsal :D
Reagovat
smazaný uživatel
neries, to je proste mahycek. peggy od fff :)
Reagovat
Pe3k
No, ale že nemá Djok těžký los, to je zase v lese Toresek. Dmnce, ani nepozná jaký má kdo los.
Reagovat
Torresek
Tak napište co těžkého čeká Djokera.
Reagovat
Pe3k
Těžký los.
Reagovat
Torresek
Skvělý komentář, nenapsal jste nic objektivního
2kolo- Querrey/Herbert ...Sam ani Pierre nemají na Djokera nic extra
Pak kdo. Isner není co býval a je mnohem snadněji k poražení, Lajovic+ Simon na hardu vůbec
Až pak může potkat koho? Khachanov je sice osmička ale tenisově není nijak zajímavý, mohl by ho potrápit Nick ale to by musel chtít :D Fognini na hardu není nejlepší a Pouille či Shapo(kdyby náhodou) tak by museli hrát životku

Ale to už je ČF a to je snad jasné že tam někdo lepší bude.
Tak jaký těžký los? To má mít až do finále hráče kteří jsou pod 50 místem žebříčku?
Reagovat
spaniel
Za to ty jsi to uplne vysperkoval. Uvedes tri nebezpecne soupere a ke kazdemu uplnou blbost.
Reagovat
Torresek
A hele další konstruktivní komentář :-D výborně, to Vamz museli dát spoustu práce to napsat. A co třeba napsat svůj názor ? Kdo je tedy nejvíce nebezpečný pro Djokera a proč?
Reagovat
Nola
Kvery uz Noleho dokazal porazit, Isner detto a v USA sa mu vacsinou dari, Khacanov aj Gyros ho porazili.... forma, neforma, ten tvoj prispevok je celkom mimo
Reagovat
spaniel
Plus Simon je hrac, ktery ho dokaze utahat.
Samozrejme Novak je favorit proti kazdemu z nich, ale kdybych mu mel vybrat nejtezsi soupere, tak tyto jmena by tam byly.
Reagovat
Nola
Torresek to tak nevidi, Novak ma proste super zreb, schytal samych antukarov, bez servisu, len rozmyslam, ako je mozne, ze ten Querrey bez formy dokazal prejst do ctvrtfinale vo W
Reagovat
Torresek
:D :D jasně prostě jste musel vytáhnout něco co jsem nenapsal. Querrey nemá zrovna formu na hardu! Tráva je něco jiného
Mimochodem viděl jste s kým hrál na Wimbledonu? Možná by to stálo za to se podívat jaké mega hvězdy tam porazil :D
Reagovat
Nola
som zena :D
iba pre vase info /kedze mi vykate / Novak tu formu na harde mimo GS tento rok ukazal tiez , Kohli, Autista 2 x
Reagovat
smazaný uživatel
Skandální odhalení.
Reagovat
MarcelPersch
Simon, že ho dokáže utahat? Ten je úplně marný, ten nedokázal utahat ani Albota, což je taky plejer bez dominantního úderu.
Reagovat
smazaný uživatel
Simon je celu sezónu úplne v lese.

Spaniel zije v minulosti. Nole ma zreb porovnatelný s Nadalovym.
Reagovat
Kozoroh
Doufám, že trolluješ. Na Talk Tennis Warehouse i Mens Tennis Fórum se fanoušci shodují na tom, že Nadal má snadný los, zatímco No1e obtížnějši.
Reagovat
smazaný uživatel
Fans sa zhodujú?..

Ktorí fans, kolko?...100%?..
Reagovat
Pe3k
To je zcela běžné. Prakticky pravda jen vždy opak toho co píše Petržalka...
Reagovat
Torresek
Jo máte pravdu , omlouvám se napsal jsem blbost. Je to tak. Querrey ho na hardu sice neporazil a letos na hardu hrůza ale určitě bude nebezpečný.
Isner ho porazil v roce 2012 a 2013 což je dostačující na to aby byl vyrovnaný soupeř a vůbec John hraje pořád dobře jak před 6 lety .
Kyrgios ho 2x porazil to beru ale všichni víme že je to jen o tom zda Nick chce nebo ne
Karen jej porazil v hale a navíc při hře Karena..všechno nebo nic a to beru v potaz i to že nejlépe se cítí v hale.

No je to fakt těžký los.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nechci se nechat zatáhnout do zbytečného sporu, ale co to zkusit opačně. Kdo z těch hráčů, kteří se nabízejí, by pro Novaka představoval těžší los?
Reagovat
Torresek
V tom je ten fór :D BIG3 je oproti zbytku všech o tolik lepší.
Buď musí sám hráč hrát špatně a nebo soupeř TOP výkon. Kdo to kdy zlomí? Zverev,Tsitsi,FAA,Medvěd?
Djokovic může dokázat hrát klidně 5 let pořád všechny seřeže jak malé kluky.
Reagovat
Pe3k
No ale nehledě na ty tvoje fantazie má v Cinci těžký los.
Reagovat
mahycek
Tak, tak, ten příspěvek je fakt mimo. Hned Sam Querrey je
nebezpečnej soupeř a kór na hardu v Cinci.
Reagovat
Pe3k
Roger má těžký los, to je dobře. Felix dostal Zodzilu s tím taky spokojenost. Nole těžký los, taktéž Můra. Nadal o5 nejlehčí los, takže první kvalitní soupeř a končí...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nebude podla mna hrat, bol by blazon
Reagovat
Pe3k
Až uvidí ten los, tak hrát bude.
Reagovat
D@nny
Kolik jsi dneska vykopal uhli?
Reagovat
panzer.dragon
Zodzila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to na 99% vynechá a akorát dojebe pavouka. Finále pak bude jenom banalita
Reagovat
paddy
Za mě nejlehčí možný los.
Ve své čtvrtině nemá big3 a s antukářem, který neumí na hardu, by se měl poradit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist