Murray: Divoké karty? Ať si dopingoví hříšníci návrat odpracují

1. 3. 2017, 22:02
Aktuality 78
Světová jednička Andy Murray je proti tomu, aby tenisté po odpykání dopingového trestu dostávali od pořadatelů turnajů divoké karty. V souvislosti s blížícím se návratem ruské hvězdy Marie Šarapovové po patnáctiměsíčním distancu britský hráč uvedl, že dopingoví hříšníci by si měli cestu zpět do špičky odpracovat.
Profily hráčů
Andy Murray

"Ale většina turnajů se chová podle toho, co je pro ně nejlepší," řekl Murray listu The Times. "Když se domnívají, že jim velká jména zajistí lepší prodej lístků, tak to udělají," uvedl k udělování divokých karet.

Šarapovová, která během svého trestu za pozitivní nález na meldonium vypadla ze světového žebříčku, se vrátí v dubnu ve Stuttgartu. Divokou kartu dostala také na velké turnaje v Madridu a Římě.

Otázkou je, jak se zachovají organizátoři Wimbledonu, který Šarapovová vyhrála v roce 2004 jako první ze svých pěti grandslamů a v All England Clubu se těší velké popularitě.

"Může zkusit stoupat v žebříčku a třeba ani nebude potřebovat divokou kartu. Když se jí to nepovede, záleží na Wimbledonu, jak k tomu přistoupí. Jsem si jistý, že to budou dlouho zvažovat kvůli tomu, jak se na to budou dívat lidé, a zvolí to správné řešení," řekl Murray.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

78
Přidat komentář
Kozoroh
S Andym souhlasím, situace kolem Mashy připomíná větu z románu George Orwella Farma zvířat - "Všechna zvířata jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější". Masha pochybila, má právo se vrátit na kurty a pokusit se dosáhnout zpět ztracených pozic, ale pěkně natvrdo od nuly, ale ne s pomocí divokých karet. Pokud by to byla jen jedna karta, tak budiž, ale tahleta smršť není férová vůči jiným, kteří nemají hvězdné postavení jako ona. Stává se z toho fraška.
Reagovat
FulnekUltras
ta byla hned od začátku - ale nejzajímavější na tom nakonec je, jak spousta lidí, kteří do té doby Mašu přinejmenším respektovali jako komerční célebritu, by si od ní najednou nevzali ani kůrku
Reagovat
Fandina
Což je naprosto logické, protože když vidíš, že je někdo komerčně úspěšný, tak to pochopíš, ale když vidíš, že někdo dělá něco proti pravidlům, tak to odsoudíš.
Reagovat
Kytka
Andy Murray nepatří zrovna k mým oblíbencům, ale v tomhle má naprostou pravdu. Když se Del Potro vracel po operaci zápěstí, žebral o divoké karty a ne vždy mu je dali, dral se přes kvalifikace z 500 místa zpátky. A ne jednou. A nebylo to nic, co by si sám zavinil, žádný trest za doping. tak ať si to Masha odpracuje, bez divokých karet.
Reagovat
skott
Del Potro nikdy žádnou kvalifikaci při návratech po zraněních nehrál, vždy využíval buď chráněný žebříček nebo dostal wild card. A žebrat rozhodně nemusel, dali mu ji všude, kde chtěl. Celkově při obou návratech 10!
Reagovat
skott
A Máša nebude ani první tenistka která po odpykání trestu za doping obdrží wild card. Gasquet, Troicki nebo Coria je také dostali.
Reagovat
Kytka
Sám Del Potro říkal, že o ty karty žebral, a že to bylo těžký. Ti po odpykání trestu za doping by je dostávat neměli.
Reagovat
George_Renel
co jsem již psal ráno tomu rusofilovi a také pro ostatní zaujaté kritiky WADA, co si myslí, bůhví jak je Rusce a Rusům ubližováno:
http://sport.idnes.cz/putin-boj-proti-dopingu-v-rusku-nefungoval-fkt-/sporty.aspx?c=A170302_115227_sporty_par
Reagovat
FulnekUltras
Situace kolem dopingu v Rusku není nijak výrazně horší než v mnoha jiných zemích. Ale to by musely být nejdříve jmenovitě odtajněny skutečně všechny ty stovky pozitivních vzorků i medailistů od OH 2000, o kterých se, kromě pár časem záměrně vypíchnutých ruských případů, mluví dodnes pouze v souhrnných číslech, státních příslušnostech a zcela anonymně. A že tam mezi nimi bylo i pěkných pár Čechů, nemá cenu zastírat.
Reagovat
Fandina
Opět se Ruska zastáváš, nedokážeš přijmout fakt, že dopují a stavíš to jako spiknutí proti nim. Oni ti za to platí, že se jich tak zastáváš? Jinak si nedovedu tvoje zaujetí pro ně vyložit.
Reagovat
Krisboy
Obdivuji tvoji vytrvalost :)
Reagovat
Fandina
Není co, jestli to myslíš vážně, nemám co dělat. Ale jinak mě fascinuje jak FO urputně o tom Rusku píše.
Reagovat
Krisboy
Tak jsem to myslel, že se asi hodně nudíš, že s tím kolovrátkem furt diskutuješ.
Reagovat
FulnekUltras
Minimálně v Riu zaplatili nejvíc ze všech - naprosto bezprecedentním kolektivním vyřazením jejich atletů. Proč, to je v širších souvislostech doby jasné každému, kdo vidí dál než na špičku Sokratova plnovousu. A jestli v těchto protiruských nechutnostech hodlá pokračovat třeba i jakýsi Hamza, je to jeho volba a naše česká ostuda.
Reagovat
Fandina
Ten, kdo nedodržuje pravidla, má být potrestán. A ne se vymlouvat, že je to protiruské. A to samé se týká biatlonistů. Všech sportovců. Pravidla jsou pro všechny stejná.
Reagovat
FulnekUltras
měla by být
Reagovat
Fandina
Jsou pro všechny stejná. Každý rozumný člověk tohle ví. Ty mezi ně nepatříš se svou teorií o spiknutých.
Reagovat
Fandina
Putin přiznal, že doping v Rusku není v pořádku, Mária přiznala, že dostala mail, jen ty tu budeš vykládat, že všechno je jinak.
Reagovat
George_Renel
Já o voze ty o koze.
Tak si ji nechej a žvaň si ty své "pravdy" dál.
Reagovat
FulnekUltras
např. Abakumovovou nijak nepopírám ;)
Reagovat
Krisboy
Jak Andyho nemám rád, v tomhle má stoprocentní pravdu. Marfušin případ je vrcholným příkladem pokrytectví, análního alpinismu, zaslepeného fanatismu, lži a nekonečné lidské touhy po prachách a mamonu (organizátoři turnajů). Jdu blejt, velebnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
takze i tobe, Brute, by bylo uplne jedno, jakou znamku dotane treba Bara Stefkova po zapasu s MaShou? ;-)
Reagovat
Krisboy
Nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
myslela jsem jen tu spoust, az si bude Maria odpracovavat trest na ITFkach.. :-) Ale priznavam bez muceni, ze jak neznam ten zebricek.. :-))) mirila jsem asi prilis vysoko, mela jsem si jako priklad vybrat Vendulku Zovincovou.. treba.. ;-)
Reagovat
Fandina
Máš pravdu, ale ty holky na ITF jsou zvyklé prohrávat, takže je prohra s Mašou tak nebude bolet.
Reagovat
smazaný uživatel
a zvlast kdyz si uvedomi, ze tam Maria vykonnostne vubec nepatri.. :-)
Reagovat
Fandina
to ano, ale co když ji Žovincová porazí, to by byl gol :-))
Reagovat
Krisboy
Na góly se tenis nehraje.
Reagovat
Fandina
Nikdy nevíš.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, uplne puvodne slo o vyzo.. :-)
Reagovat
Fandina
samozřejmě, že je nevýhodou pro holku nizko na žebříčku, že s ní prohraje, ale na druhou stranu, může to být pro ni i zkušenost a navíc je to spravedlivější, každý začíná od píky
Reagovat
vibbi
Myslím, že se na věc dívám velmi objektivně, ne z pohledu fanatického fanouška typu Monte a ne z pohledu nějakého jejího hatera.
Tedy, Maria deset let brala látku, kterou brali organizovaně sportovci ze sovětských zemí na svá závažná kardiovaskulární onemocnění. Člověk by neřekl, jak takto vážně ohrožení sportovci, kteří brali tuto látku (jenž byla mimochodem vyvinuta za účelem podporování zdravotního stavu sověstkých vojáků v Afghánistánu), vůbec můžou sportovat a hle, shodou okolností v podstatě vyhrávali, co se dalo. To bude jistě náhoda. Stejně jako, že konkrétně Maria tuto látku NIKDE po těch deset let při kontrole dopingu nehlásila. Sportovec totiž musí hlásit, jaké látky bere. Maria mlčela, po celých deset to nikdy nehlásila. Další shodou okolností to vůbec nevěděl ani její lékařský tým v Americe a v celém jejím týmu to věděl jen její manažer. Léky jí byly předepsány rodinným lékařem, který žil v Rusku.
Když pomineme, že brala látku, jež jí zvyšovala odolnost a konkurenceschopnost, což je de facto doping, díky němuž se stala tou lepší tenistkou (protože někdy při zápase stačí opravdu jen malinko), tak musíme uznat, že deset let dopovala legálně, protože to zakázáno nebylo.
Pravda si najde cestu, ačkoli jí to mnohdy trvá, a tak i WADĚ pomalu došlo, co se děje.
Fakt, že meldonium bude zakázáno, bylo zjevné minimálně rok předem a od září 2015 byli sportovci opakovaně informováni. Spousta sportovců s tím skončila v roce 2015, třeba taková Lepchenko, u níž se přesto v těle našly stopové prvky. Takže i ona pro mě má punc podvodnice.
Reagovat
vibbi
A Maria? Podvodnice non plus ultra, která ze sebe ještě dělá ublíženou. Ale ví moc dobře, jak na to. Tedy jako by se nic nestalo. Sugarpova, šatičky, Vanity fair, tohleto, támhleto, tréninky na Floridě, a tak závislí jedinci, kteří se ve své životní zoufalosti a neschopnosti upnuli ve fandění (komukoli), rádi zapomenou, jaká potvora to v podstatě je.
A tak to, přátelé, chodí i v životě, ve volbách a pod.
Lidé zkrátka přehlížejí, ignorují fakta, nejsou schopni analytického a kritického myšlení, logika jim nic neříká či přinejmenším jsou zaslepeni emocemi. Ve volbách proto vítězí naprosté katastrofy, lidé za životní lásku pojmou naprosté retardy a dělají naprosto unáhlené životní změny. A fandí třeba dopingovým hříšníkům a ještě mají tu drzost je obhajovat a dělat z nich oběti. Howgh.
Reagovat
George_Renel
možná jí rodinný doktor řekl také, že to je antikoncepce. (Jen jí bylo žinantní o tom mluvit, tak uvedla jen tu cukrovku a srdce .-) )
Reagovat
smazaný uživatel
dlouhe a tendencni na me, latky, ktere zvysuji vykonnost a konkurenceschopnost bere kazdy sportovec, uz jsem tu zminila, ze by bylo mozna velmi, ale velmi zajimave zverejneni vyse nalezenych hladin obsahu povolenych latek (mnohonasobne prevysujicich DDD) ;-) v kontrolnich odberech. Ale k te logice, po ktere tak volas. Jsem ta uplne posledni, ktera by nejak obhajovala Rusaky a jejich dopingovy system. (A meldonum, jehoz ucinky v plnem rozsahu neznam. Mozna na rozdil od tebe.) ;-))) Ale pokud chces logiku, mas ji mit. Proc by mela MaSha hlasit povolenou latku, kdyz je ohlasovaci povinnost (a zajem o vyjimku) pouze u tech zakazanych? A ten tvuj zaver je asi ale uz uplne do Novinek.cz.. nebojaksetotamjmenuje, ze? Uklidni me, ze ano.. :-)
Legenda: DDD = doporucena denni davka
Reagovat
smazaný uživatel
neda mi to...... jeste jednou si ctu o tech nestastnicich, kteri, na rozdil od tebe, nejsou schopni temer niceho.. ve sve zoufalosti.. :-) Kdysi jeden znamy/neznamy advokat placl do medii, ze se o tom (danem tematu) nemini dal bavit a neco vysvetlovat, protoze 3/4 naroda jsou stejne pitomci. A bylo! (Teda svata pravda, staci nahlednout do tabulky hodnot IQ populace.) :-))) Ale na druhou stranu trochu vazneji, kde beres (berete) tu odvahu soudit zivoty druhych? Co ty o nich vis? A jak v nich muzes mit tak zatracene jasno? To prece muze mit jen Blixa! :-))) Jak jsem stara, tak stale jen zasnu.............................. furt, no! :-))
Reagovat
vibbi
Abych pravdu řekla, můj život taky není ukázkou racionálních rozhodnutí a konání. Ale jsem si toho vědoma. Spoustu věcí jsem si schopna nějak zanalyzovat, ale nakonec stejně převládne emocionální stránka věci. Takže já se snažím nad nikoho nepovyšovat, leč mi to nebrání v tom, abych prostě napsala, že lidi jsou ve své podstatě hloupí a ovečky.

A kde beru odvahu soudit životy druhých? Co o nich vím?
:D Hergot, takovej Monty tu o sobě navykládal první poslední, je to samá Mascha tam a sem, má jen ten svůj virtuální harém "jakože" krásných tenistek, takže si jistou představu o diskutérech udělám.
A to se netýká jen jeho a ne vždy to musí něco negativního. Většina stálých přispěvovatelů se zde tak vybarvuje a prozrazuje na sebe věci, který si možná ani neuvědomují a díky nimž si já, nestranný pozorovatel může udělat obrázek.
Reagovat
Krisboy
+1000!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
Sojko, četla jsi ten antidopingovej kodex?
Reagovat
smazaný uživatel
z 1. 1. 2015? Ne. O:-)
Reagovat
VlS
No, jedna věc je kodex, druhá věj je seznam zakázanejch látek. Možná by bylo faj si ho přečíst, ať víš do čeho kopeš :-)
Reagovat
SubOptikT
:D ... +1001 ;)
Reagovat
vibbi
" Ale pokud chces logiku, mas ji mit. Proc by mela MaSha hlasit povolenou latku, kdyz je ohlasovaci povinnost (a zajem o vyjimku) pouze u tech zakazanych? "

omg....
Tak znova...
Zakázané látky se, co se nehlásí, jsou zpravdila doping.
Zakázané látky, které ze zdravotního důvodu musí hráč individuálně brát, mohou být výjimečně povolené, když konkrétní případ projde různými schvalovacími mechanismy. (Sestry Williamsovy jsou v podstatě taky na smrt nemocné, jen to mají povolené, když jsme u toho. Petra měla POUZE v roce 2009 povolený inhalátor, který byl zakázán. Další roky výjimku nežádala.)

Ale abych se dostala k meritu tvé logiky: hráči musí HLÁSIT VŠECHNY LÉKY, látky a vitamíny, které do sebe berou. Všechno. I blbý céčko.
Reagovat
SubOptikT
+1000
Reagovat
FulnekUltras
Zákaz meldonia ve sportu se začal za primární zákulisní aktivity USA projednávat hned, jakmile Putin vyfoukl Západu Krym. Se sportem samotným natožpak sportovní medicínou to nemá absolutně nic společného - jen s cíleným zaměřením se na ty, o kterých se samozřejmě dávno vědělo, že tento dlouhodobě legální a nikomu nevadící energetický prostředek berou - v situaci, kdy bylo rozhodnuto zneužít k protiruské kampani především LOH v Riu. U omezenců se tyhle kejkle ušácké špíně už tradičně daří "udat" - ovšem stále míň a míň, neboť lidé začínají uvažovat také vlastní hlavou, nejen pod vlivem tendenčních blekotů, které do nich proamerické režimy denně hustí, stále neomaleněji a s rostoucí nervozitou, že tyto lži a polopravdy už dávno nezabírají tak masově, jak byli Pentagon, CIA a spol. roky zvyklí.
Reagovat
Fandina
Ty jsi byl u toho, že to tak dobře víš?

To jsou všechno řeči tohle a je úplně jedno, jak to vzniklo a proč. Podstatné je, že je to zakázáno a co je zákázáno brát se nemá.

Jakékoli zdůvodňování je o ničem.
Reagovat
FulnekUltras
Nemíním se už tady dál k tomuto opakovat - ale považuju za jisté, že analogii meldonia i mnohem horší dryáky berou mnozí sportovci zcela běžně. Jen prostě nejsou tyto látky zakázány. O trapných výjimkách pro "Serenky" a podobné rádoby privilegované kreatury ani nemluvě.
Reagovat
Fandina
Jestli je to tak, jak píšeš, tak pak nic nebrání těm postiženým, aby si našli jiný lék, než tenhle zakázaný. Máš dojem, že to má svoji logiku, nebo ti to připadá mimo mísu?
Reagovat
FulnekUltras
Dvojí metr na tutéž věc se dneska uplatňuje běžně, takže mocnými předem "vytipovaní" nakonec stejně neuniknou - hlavně když pak na OH vidíme pochodovat "čistou" a spokojeně se usmívající us-výpravu, která jistě může všem ostatním sloužit za vzor medikační poctivosti a morálky vůbec... ;)))
Reagovat
Fandina
Trpíš představou, že Rusku každý ubližuje a US povyšuje. Chápu, že si ti pak lépe všechno vysvětluje, máš řešení. Pravidla WADA platí pro všechny a je jedno, jak ty si to vysvětluješ.
Reagovat
FulnekUltras
WADA je teď poskokem zájmů zcela netenisových - bohužel. Kdo ani po Riu nechce tyto tlaky ve sportovním světě vidět, je více než naivní nebo naopak jen stejně zarytě protivýchodní.
Reagovat
Fandina
Pokud má být nějaká organizace nadnárodní, tak podmínky, které stanovuje platí pro všechny a to je jejím smyslem. Týkají se celého světa. Nejen Ruska.
Reagovat
vibbi
UF!
Tak tohleto muselo dát fakt hodně práce.
Těžko říct, co ti poradit jako první, možná by stačilo, kdybys začal s četbou klasické filosofie a utvářel si tak kritické myšlení. Pravdou je, že humanitní vzdělání je v dnešní společnosti dehonestováno a z lidí se tak stávají zmanipulované loutky, takže z nich můžou padat takové perly jako z tebe.
Američané, jakkoli můžou mít negativní vlastnosti, neberou sport a úspěchy v něm jako něco, co dokazuje velikost národa. Takto to vnímají státy, které musí světu něco dokazovat. Rusko, Čína, dříve NDR. V Rusku je to navíc, zdá se, v nátuře. Matička Velká Rus a nad ní není.
Jestli bereš za bernou minci to, že Rusové násilně obsadili Krym, načež ho následně ukradli, to je fakt gól...A voni ti zlí Američani se chtěli pomstít...No takovou pitchovinku jsem dlouho nečetla, fakt že jo...tady nepomůže ani ta četba Sokrata...
Reagovat
Fandina
Je vidět, že FU neznáš, u něj je běžné, že vychvaluje Rusko a vše co se děle odůvodňuje zlou USA a zlými zdejšími médii, která jsou na její straně buď z důvodů, že USA je podplatila nebo, že jí podlézají.
Reagovat
FulnekUltras
Opravdu si myslíš, že napsat jednoduše pravdu dneska vyžaduje hodně práce? U filozoficky vyprázdněných jedinců, zmasírovaných soudobými médii u nás, patrně ano... ;))) A je vskutku zábavné, jak jsou právě tyto osoby vždy nezištně připraveny nevzdělanému póvlu poradit... ;)))
Reagovat
Fandina
Ale ty jsi žádnou pravdu nenapsal, jen si stěžuješ, jak ostatní ubližují Rusku. A když ti někdo řekne, že to tak není, tak sám vykládaš, jak druzí podléhají vlivu a jsou protiruští.
Reagovat
Fandina
Připadáš mi jako sekta. Ti se přesně tak chovají. Jen jejich verze je ta správá a všichni ostatní jsou mimo.
Reagovat
FulnekUltras
Mé stěžování je Tvůj výklad. Pro mě je reálné dnešní věčné stěžování určité stále menší skupiny obyvatel ČR na údajné komunistické zločince, kteří dotyčným už od útlého mládí systematicky bránili v řádném vývinu... ;)
Reagovat
Fandina
Komunismus bránil vývinu a ten kdo to prožil to ví a je jasné, že se ta skupina lidí zmenšuje.
Ale tvoje výklady o současné politice, tak jak je podáváš ve stylu zlá Amerika hodné Rusko jsou nesmysly.
Reagovat
Fandina
Respektive změšuje se ta skupina věkem, lidi umírají, ale na faktech života v komunismu to nic nemění. Jen je míň těch, kteří to zažili.
Reagovat
FulnekUltras
Abych to shrnul, dá se zde roky zpátky snadno dohledat, že Mařenu jsem skrzevá její taktické řvaní, zdržování atd. nikdy v komentech moc nešetřil. V kauze údajně strašlivě odsouzeníhodného meldoniového dopingu jsem však na její straně zcela jednoznačně - a vím proč.
Reagovat
Fandina
Pokud někdo nedodržuje pravidla, platná platná pro všechny, tak ať se pak nediví, že je potrestaný. A to je můj postoj k Šarapové. Kdyby si přečetla maily, které dostala jako každý jiný a přestala to co je zakázané brát, tak má po problému.
Reagovat
SubOptikT
Naprosto souhlasím s Murraym. Bohužel to ale funguje jako oboustranný byznys a Sharapova dostane WC, kde si řekne. No nic, čisté holky, do ní! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ctihodný, skoro až rytiersky názor sira Andyho, už v dnešnom konzumnom svete možno považovať za staromódny a spiatočnícky...
Reagovat
horska.kraslice
No, zápasy Máši na ITFkách proti Markétě nebo Marušce B. by mohly být zajímavé. Jen nevím, kam by pořadatelé poskládali tolik diváků :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne by vsak byly uplne na ferovku.. ;-)
Reagovat
Frick
Nějakých 260 bodů by na kvaldu Wimbledonu stačit mohlo.

Stuttgart ČF, Madrid OF, Řím OF a má 325....
Reagovat
smazaný uživatel
Květák je Pelta!
Reagovat
Frick
Neřikej o někom, že je ču.rák, protože si myslí, žý dopingový hříšník by neměl mít prvelegia.

No, osobně si tedy taky myslim, že otázka možnosti omezení/zákazu WC pro hříšníky by mohla dívat smysl. Ale bylo by tam zase to neférové "B" vůči ostatním.

Možná by mohla být penalizována redukcí bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem vedle upozornil, že ten komentář má víc významů. Přesněji řečeno, "odpracovat si" něco v tomhle slova smyslu je kravina (Pelta: Myslím, že jsem si tu aféru už odpracoval.")...

Jinak asi takhle...
https://twitter.com/IwishCat/status/836901150372716545
Reagovat
gocii
přesně tak, jedna věc je když je někdo půl nebo celý rok zraněný a vrátí se zpět nebo když obnoví kariéru tak mu sem tam povolit wc, ale po dopinku jim pomáhat nahoru? to je vyloženě trapné
Reagovat
aligo
naprostý souhlas :)
Reagovat
a.magerova
Taky tak... ;-)
Reagovat
Fandina
souhlasím
Reagovat
Torn
Já jsem zase proti tomu, aby afektované matky byly v publiku. Matka v publiku je taky doping! :D
Reagovat
VlS
A nebylo by lepší zrušit publikum? A publicitu?
Reagovat
Torn
Nebo jen Andyho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist