Murray dobyl Vídeň i podruhé a Djokoviče má na dostřel

30. 10. 2016, 15:54
Aktuality 40
ATP VÍDEŇ - Andy Murray proměnil i svůj druhý start na halovém klání ve Vídni v titul. Letošní ročník ovládl po finálovém skalpu Francouze Jo-Wilfrieda Tsongy, které porazil počtrnácté v kariéře. Britský tenista tak už z třetího turnaje v řadě odjíždí jako šampion a i nadále stahuje ztrátu na post světové jedničky.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray si po čínských triumfech v Pekingu a Šanghaji odpočinul a dál se veze na vítězné vlně. Tento týden nenašel přemožitele ani ve Vídni, kde triumfoval i při svém předchozím startu v roce 2014. 

Devětadvacetiletý Brit sice v rakouské metropoli ztratil set se Slovákem Martinem Kližanem a Francouzem Gillesem Simonem, s nímž se na výhru hodně natrápil, ale pak smetl Američana Johna Isnera, včera proti němu nenastoupil zraněný Španěl David Ferrer a dnes si tak zahrál v 63. finále kariéry, z toho už jedenáctém v této sezoně. 

V něm Murray zaznamenal patnáctou výhru v řadě, když porazil 6-3 7-6 Jo-Wilfrieda Tsongu. Vzájemnou bilanci s o dva roky starším Francouzem si vylepšil na 14 výher a 3 porážky.

Trojnásobný grandslamový šampion Murray získal svůj 42. titul, z toho sedmý v toto roce. Letos vyhrál Wimbledon či olympijské hry. 

Díky své dlouhodobě vyrovnané formě Murray útočí na post světové jedničky, V hodnocení této sezony bude ztrácet na prvního Novaka Djokoviče už jen 415 bodů. Ve hře přitom bude ještě 1000 bodů na Masters v Paříži a 1500 bodů na Turnaji mistrů v Londýně.

Rodák z Dunblane Murray se může dostat před Srba už po Paříži, musí získat titul a Srb nesmí postoupit do finále.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.884.645 dolarů
nedělní výsledky (30. 10. 2016)
• Dvouhra - finále •
Murray (1-Brit.) - Tsonga (6-Fr.) 6-3 7-6(6)
• Čtyřhra - finále •
Kubot/Melo (4-Pol./Braz.) - Marach/Martin (Rak./Fr.) 4-6 6-3 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
Alfonzo
Jak je mozne, ze je Djokovicovi odecteno 2290 bodu?;)
Reagovat
Krisboy
Odečetly se i body za loňskej TM.
Reagovat
Alfonzo
A proč už teď?
Reagovat
janek_da
já víc fandil Woodbridgovi
Reagovat
smazaný uživatel
takze z toho intergalaktickeho naskoku ze je cil na dostrel? Krome smeteni 1111 uzasne, drzim Namornickovi peste, at nemine a Tomasinhovi to preju nemene, to by jeden nerekl, kam az se tihle dva, vecne poprskani od chrleni nadavek, jednou pronadavaji.. ;-) Come on, Andy!
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
janek_da
ale hlavně aby neztratil momentum, jak je Námořnikovým zvykem
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
Davor1
A žeby nezačal hrať kupu sraček.
Reagovat
gigin
To to to :DDD

Ještě samozřejmě k tomu patří Mut, aby to bylo komplet, že sojči? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, kazdy mame sveho "Muta", ze, giginku.. ;-)
Reagovat
gigin
No každý ne, ale ty a já určitě ANO! ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, at je po tvem, ale pravdu mam ja.. :-))
Reagovat
gigin
Jako vždycky no ;)

Hele Mut je Mut. Kvůli němu dnes nefandím kralující světové NO1, neužívám si pocit slasti a vítězství, ale fandím nikde se nevyskytujícímu, na ranku 146 se pohybujícímu hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
vidis, my jsme i niz a tem svym (zpovykancum, jimiz minimalne dva urco jsou) fandim i bez Muta.. ;-)
Reagovat
gigin
Tak tys hrála tenis s Českou hlavou. Vždycky si byla o krok napřed no :))
Reagovat
smazaný uživatel
ze me klavesnice nepalila.. :-))) Ted jsem koukla, zas tak moc daleko od Genia nejsme, presto jeste o pidu i za Satrym, ale je nam temer o 10 let min.. :-)
Reagovat
janek_da
Teď mě to docvaklo. Iqe byl Kaplan tenisportálu. Sice tenisu moc nerozumí, ale má ho rád a neustoupí ani o píďu
Reagovat
smazaný uživatel
dobra trefa... ta pida.. :-))
Reagovat
janek_da
jasna facka, chmatatelný ukaz
Reagovat
gigin
No právě.
Reagovat
smazaný uživatel
todle je světový jednička? esy eště neni ale asy bude brzo docela ma tedkonc formu a de mu to takže uvydíme nakoncy roku ale myslim že sy ještě počká uvydíme nakoncy roku ale vypadá to že byto moh dát ale uvydíme nakoncy roku
Reagovat
Nola
Andy sa vybicoval ku skvelym vykonom, v jednom rozhovore sa vyjadril, ze jeho vzorom je Agassi, ktory dokazal dominovat v neskorsom veku, tak uvidime, vsetko je otvorene, Noleho klepol v sezone 2013 Rafa, teraz to kludne moze byt Andy...
Reagovat
smazaný uživatel
Aby se nevyštavil před TM, počítájí se zejména jen GS a TM, na nějaké 500 nikdo časem nevzpomene?počítám, že Nole tentokrát nastoupí v Paříži s plnou parádou
Reagovat
gigin
Honí Numero Uno, potřebuje body. Aj tie z 500 sa rátajú.
Reagovat
Stan_Borowitz
má slušný náboj i bez Jirky, Rogera a Rafy.
Reagovat
Davor1
Super Andy. Fakt životná sezóna, tento rok je jediný, kto vyhral turnaje na všetkých povrchoch (hard, antuka, tráva, hala). Ideálne by bolo, keby to vyšperkoval premiérovým triumfom na TM, myslím, že momentálne je v oveľa väčšej psychickej pohode ako Nole a tento rok bude mať najväčšiu šancu v živote. Takisto k Nr1 nebol nikdy tak blízko a keď to nevyužije teraz, poprípade do buducoročného Miami, tak už väčšiu šancu mať nemusí. Snáď to aspoň na pár týždňov výjde...
Reagovat
Krisboy
Jak ho (Murrayho) nemám rád, tak mu to taky přeju. Za těch deset let v absolutní špičce by si to prostě zasloužil, ať se to někomu líbí nebo ne.
Reagovat
Krisboy
Myslím teda titul z TM. I když tu jedničku vlastně taky...
Reagovat
Mayo
Tomu, že by sa Noje nedostal aspoň do finále v Paríži dávam tak 1%. Takže Andy si bude musieť počkať v budúcej sezóne. Tesne sa nedočká, to Cincy ho môže mrzieť (aj keď neviem či by to stačilo)
Reagovat
smazaný uživatel
neblbni, 1 % je Forehandova doména
Reagovat
svetova.dvojka
Nesmysl, Djokovič je mimo,kdyby mu opravdu záleželo na tom, aby zůstal světovou jedničkou, tak by tento týden hrál buď ve Vídni nebo v Baselu, ale je vidět, že to má u prdele, raději tento týden zase někde naháněl děvky...,Djokovič v současném rozpoložení může prohrát s každým, bude překvapivé, když Djokovič vyhraje aspoň nějaký zápas... a Murray má snad životní formu, nevím co by ho mohlo zastavit.
Reagovat
Grigor_Murray
Djokovice vůbec nepodcenuj, Taky doufám, že zaváhá příští týden, už jen proto, že si tu no1 prostě zaslouží(za momentální formu, ale hlavně především za celou svoji úspěšnou karieru) a moc si přeju, aby tvůj nickname patřil Djokovicovi :D, za ten haluz co tu pořád píšeš. Ty kecy o děvkách si nech od cesty, nevíš o tom nic.
Reagovat
turista
Andy je letos vynikající. Novak ho ale na první místo nepustí bez boje. Novak je schopný zabrat a vyhrát jak v Paříži tak v Londýně. Rozhodně bych ho nepodceňoval. To tady bylo komentářů, že Nole nikdy nevyhraje RG a on to dokázal.
Reagovat
Kozoroh
No1e teď nesmí v Paříži zaváhat.
Reagovat
svetova.dvojka
Jdi domů Novaku čeká tě Jelena.
Reagovat
Rogers
Určitě, stačí, když bude jedničkou třeba jeden týden, pak už se ho nikdo nebude ptát - no možná jen "Maestro Federer"....
Reagovat
smazaný uživatel
fajn
Reagovat
gigin
No.1 se blíží. Jinak samozřejmě pořád platí - aj taký je šport, veľký tenista, ktorý robí velľké veci, nech to v Parížu vyhrá celé atd atd...
Reagovat
tito
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist