Murray je bez trenéra, rozešel se s Mauresmovou

9. 5. 2016, 14:58
Aktuality 21
Andy Murray se po dvou letech rozhodl ukončit spolupráci s trenérkou Amélií Mauresmovou. Britský tenista dnes oznámil, že se oba rozcházejí po vzájemné dohodě. Jméno nového kouče nezveřejnil, hodlá si vzít čas na rozmyšlenou.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová se svým svěřencem

Kapitánka francouzského fedcupového týmu, který se v listopadu utká ve finále s českými obhájkyněmi titulu, připustila, že začala mít problémy s časovou náročností práce. "Začala to být velká výzva, najít dostatek času spolu s nutným cestováním," uvedla šestatřicetiletá Mauresmová, která loni v srpnu přivedla na svět syna.

Bývalá světová jednička převzala Murrayho přípravu v roce 2014 poté, co s ním ukončil spolupráci Ivan Lendl, pod jehož vedením vyhrál v roce 2012 US Open a o rok později triumfoval ve Wimbledonu. Během spolupráce s dvojnásobnou grandslamovou šampionkou získal skotský rodák sedm titulů včetně premiérových dvou na antuce. Na grandslamech jako předtím s Lendlem ale neuspěl.

"Během posledních dvou let jsem se toho od Amelie spoustu naučil. V našem týmu byla tím uklidňujícím prvkem. Bude nám chybět," uvedl Murray, který se letos v únoru rovněž stal otcem. "Teď si dopřeju trochu času na zvážení dalších kroků, kam se vydat dál. Rád bych jí ale za všechno poděkoval. Byla neocenitelným členem týmu."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.tennis-arena.cz/hleda-se-trener-oslovi-murray-navratilovou--12161cz/

Ježiši, jen to ne! To radši bez trenéra.
Reagovat
panzer.dragon
Sem koukal na h2h fedexe a andyho a on andy, svyho casu vedl v tomhle parametru, zajimavy
Reagovat
smazaný uživatel
Vedl celou svou kariéru prakticky. Až o roku 2014 nevyhrál jediný zápas.
Reagovat
vrabejka
Lepšího trenéra než Lendla už nikdy mít nebude.
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/ChsA7HMUUAAXq4z.jpg

http://www.tennisitaliano.it/moduli/articoli/attachments/8/3/9/2/federer-mauresmo.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.222942984491038.48429.222913534493983/941328682652461/?type=3&theater

Aspoň Noel to ocenil, pánesové oba dva :-)))
Reagovat
Mayo
NIč prekvapivé, Amelie nemá toľko času s ním chodiť po turnajoch teraz. Som zvedavý, kto príde časom k nemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro hráče jako je Murray určitě neúspěšné období. Hráč na takové úrovni prostě musí jít po výhrách na GS. Bez Lendla šel psychicky dolů. Jediné pozitivum je opravdu ta antuka ale asi sám by bral radši GS tituly a na antuce byl dál tragický.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalo sa to po narodení potomka tak trochu aj čakať...

Náhradu neviem, ale napadá ma..Čo je vlastne s Timom Henmanom?..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Amelinho potomka :)
Reagovat
Denis92
Dneska trenoval vo Wimbledone. Celkom mu to islo. Ktovie ci by mal zaujem..
Reagovat
Davor1
Zdá sa, že jediná vec, ktorú pod vedením Mauresmo zlepšil, je hra na antuke. Tam je skutočne oveľa lepší hráč, ako v predchádzajúcich rokoch a myslím, že Amalie na tom má značné zásluhy. Ale v ostatných aspektoch je slabší ako pod Lendlom a potreboval by nájsť niekoho ako Becker u Djokoviča, kto by mu naozaj pomohol spraviť niečo s tými výraznými slabinami (druhý servis, forehand, psychika), ktoré predovšetkým v zápasoch s Djokovičom a Federerom rozhodujú v jeho neprospech. Nenapadá mi ale nikto, kto by bol vhodným adeptom a skutočne mu dokázal okamžite pomôcť, Andy je ale dosť inteligentný a snáď vyberie dobre.
Reagovat
Grigor_Murray
John McEnroe :D
Reagovat
Krisboy
Goran Ivaniševič.
Reagovat
smazaný uživatel
Slobodan Živojinović :)
Reagovat
aligo
Radek Štěpánek :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, JKlaus st., ten se vyzná ve všem a tenis ještě aktivně hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
V.Klaus!
Reagovat
Kozoroh
McEnroe by se víc hodil Gyrosovi. Jeden větší vztekloun než druhý.
Reagovat
Grigor_Murray
Však jo, jen jsem si dělal srandu, chtělo by to zpátky Ivana Hrozného
Reagovat
smazaný uživatel
No všimni si, že druhý servis v Madridu byl o dost lepší, skoro o 15 km*h rychlejší než průměr v minulé sezoně. Asi na tom pracuje, i když pořád bída.

Celkově i když jsem nejdřív brblal, pozitiva té spolupráce tam byly, ale v těch velkých zápasech to bylo horší. Přišlo zlepšení na Masters, kde loni udělal 2 tituly a prohrál 4x s Djokovičem a 1x s Federerem. Ale jak říkám, v těch zápasech s Djokovičem a Federerem byl problém.

Ono stejně pomalu od toho narození s ním Amelie nebyla, takže by to bylo zbytečné, je jasné, že jako matka těžko může furt cesovat někam. Co se týče nového kouče, vůbec nemám šajnu, kdo je volný a kdo by mu mohl pomoct. Podle mě je tam z Djokoviče už takový komplex, že nepomůže nikdo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist