Murray je podruhé Sportovní osobností roku na britských ostrovech

21. 12. 2015, 09:31
Aktuality 20
Andy Murray podruhé vyhrál anketu BBC Sports Personality of the Year. Osmadvacetiletý tenista byl podruhé vyhlášen Sportovní osobností roku na britských ostrovech měsíc poté, co pomohl Velké Británii vyhrát po 79 letech Davis Cup a rok zakončil poprvé kariéře jako světová dvojka.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray sice letos nerozšířil sbírku dvou grandslamových titulů, ale byl ve finále Australian Open, v semifinále Wimbledonu a Roland Garros a především byl ústřední postavou britského daviscupového týmu. V týmové soutěži vyhrál všech jedenáct zápasů, ve kterých nastoupil, a dovedl tak Velkou Británii k zisku Salátové mísy poprvé od roku 1936.

Za své letošní výkony Murray získal už podruhé cenu pro Sportovní osobnost roku na britských ostrovech. Osmadvacetiletý rodák ze skotského Dunblane získal 361.446 hlasů z celkově 1.009.498 došlých hlasů, což je 35 %. Na druhém místě skončil rugbista Kevin Sinfield a třetí byla atletka Jessica Ennisová-Hillová.

"Děkuju moc, tohle jsem opravdu nečekal," řekl Murray během slavnostního vyhlášení v Belfastu, kde se ve vyprodané areně SSE Areně tísnilo 7.500 hostů. "Celý život věnuju tomuto sportu a každý den tvrdě pracuju. Jsem na sebe pyšný."

Poprvé byl Murray zvolen Sportovní osobností britských ostrovů po sezoně 2013, během které ukončil 77 let dlouhé čekání Britů na domácího vítěze Wimbledonu. Už v roce 2012, kdy na US Open vybojoval svůj první grandslamový titul a získal olympijské zlato, obsadil v prestižní anketě třetí místo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
dappe
Tenis je v těchto anketách dost upřednostňován. Froome až sedmý...nejhorší je, že by ocenění nedostal, ani kdyby vyhrál i tu Vueltu. Murray vyhrál úrovní upadající DC a stačilo mu to na jasné vítězství...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle těch řečí na adresu Furyho (resp. jeho názorů) mi přijde, že v té anketě sport až tak neřeší. Andymu asi přihrálo body, že ho trénuje žena a navíc zástupkyně jedné menšiny :D
Reagovat
smazaný uživatel
to je podobne ako s Gottom,obaja maju zasluhy,momentalne vsak najlesi niesu,ale kvoli byznisu musia vyhravat ci sa to obom paci ci nie
Reagovat
Kozoroh
http://novakdjokovic.com/en/fan-pit/fan-pit-post-by-biljana-simic-240/
Reagovat
Vojtiik
mě překvpauje, že v top3 není Hamilton :O
Reagovat
Denis92
https://www.instagram.com/p/_h4RrSgFAN/
Reagovat
Pedronegro
hmm, zajímavé ... v tuctu jen 3 holky, atletka, cyklistka a fotbalistka, naopak mezi kluky fotbalista žádný ...
Reagovat
dappe
Žádného kvalitního fotbalistu nemají :)
Reagovat
slacker
Backham :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pedronegro
tak na to mi dost pasuje to pořekadlo "blbej kdo dává, blbější kdo nebere" ...
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
Pedronegro
no jo vlastně, vždyť ani my ne :), ale máme v desítce 5 holek, z toho dvě tenistky :)
Reagovat
Vojtiik
Díky! .. docela našlapáno v první šestce, uplně jsem zapomněl na Frooma, že je taky Brit
Reagovat
Vojtiik
vlastně v sedmičce, vždyť je tam ještě Mo Farah
Reagovat
Grigor_Murray
Už stačí vyhrát Australii , RG , Wimbledon a olympiádu a bude to dokonalý.(US Open nemusíš) :)
Reagovat
Grigor_Murray
to necháme Noldovi :)
Reagovat
Fandina
VB vyhrála po tolika letech DC díky Andymu. Ani se nedivím, že Andy i když letos nevyhrál žádný GS titul získal. I druhé místo na žebři je super. Gratulka Andymu.
Reagovat
turista
Je to tak. Vyhrál letos asi 4 tituly, z toho 2 na antuce, vyhrál pro Británii slavnou salátovou mísu a na jeho vítězství na OH 2012 a ve Wimbledonu 2013 se také nezapomnělo.Udělal toho pro britský tenis mnoho. Dokázal to co se mnoha generacím skvělých britských tenistů, m.j.Cox, bratří Lloydové, Mottram, Henman, Rusedski a dalším nepodařilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist