Murray: Kvůli kalendáři jsme připraveni stávkovat

20. 9. 2011, 05:00
Aktuality 19
Přední tenisté jsou podle čtvrtého hráče světového žebříčku Brita Andyho Murrayho připraveni stávkovat. Čtyřiadvacetiletý Brit uvedl, že jim došla trpělivost s velkým množstvím turnajů v sezoně a rozhodli se jednat.
Profily hráčů
Andy Murray

"Stávka je jedna z možností. Co jsem mluvil s ostatními hráči, tak se něčeho takového nebojí," citoval Murrayho server BBC. "Doufejme, že se to nestane, ale jsem přesvědčen, že se o tom bude přemýšlet," dodal. 

Nabitý program v sezoně v minulosti kritizovala řada hráčů včetně bývalých světových jedniček Rafaela Nadala s Rogerem Federerem. Naposledy se negativní hlasy objevily po US Open, kde musela řada hráčů včetně Murrayho a Nadala odehrát kvůli počasí tři zápasy ve třech dnech.

Podle Murrayho je na čase, aby o složení kalendáře přestali rozhodovat "lidé, kteří nemusí s raketou na kurt každý den", ale sami hráči. "O dění v tenise musíme rozhodovat my. Tak to momentálně není," řekl Murray.

"Chceme změnit jen pár opravdu malých věcí. Dva tři volné týdny v sezoně a méně turnajů v roce, což je podle mě rozumné," řekl Murray. "Sedneme se i s vedením okruhu ATP a Mezinárodní tenisovou federací (ITF) a uvidíme, jestli najdeme kompromis. Pak se uvidí, co dál," prohlásil.

Sezonu před několika lety zkrátil ženský okruh WTA a Murray doufá, že ATP se co nejrychleji přidá. "Změny mohou zabrat třeba pět let a to už většina z nás skončí s kariérou. Proto chceme co nejrychlejší změnu," uvedl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
VlS
Je to trochu začarovaný kruh - peníze do tenisu přináší reklama a sázky a aby bylo kde prezentovat reklamy a na co sázet, tak musí být velký počet turnajů. Aby byly turnaje zajímavé, tak musí být zajištěná nějak kvalitní účast, což znamená nutit špičky i jistým násilím tam hrát.
Počet zranění hráčů indikuje, že je někde problém a jak říká Andy, jde o to, najít racionální kompromis.
Odrovnat řadu hráčů, kteří z tenisu dělají sázkovou bonanzu je ekonomický nesmysl stejně jako zrušit řadu turnajů.
Nesouhlasím s W@petem - tenisti si prostě hlídají svůj job stejně, jako to dělají odbory na celém světě a mají právo se hádat o své pracovní podmínky (nebo V@pete chodíš s tím krompáčem na silnice na 16 hodin denně 7 dní v tejdnu?).
Na druhou stranu, když je někde dobře zaplacená exhibice, tak únava - neúnava - už se hraje. To je zase, jako bych chtěl dostat placené pracovní volno na to, abych si mohl skočit někam na fušku.

Asi si fórum čtenářů tohoto serveru nepřizvou do expertní rady a nejak se s tím vypořádají.
Reagovat
smazaný uživatel
A co se stane když nebudou hrát ten povinnej turnaj? Třeba na jeden se vykašlou? jakej je za to postih?
Reagovat
a.magerova
Mají za to pokuty nebo nějakou formou charity to musí nahradit. Holky Williams s tím mají problémy, když úmyslně nehrají na kterémsi tom turnaji v Americe už od roku 2008 nebo tak nějak.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože mě to přijde takové trochu divné,každý hráč si svůj kalendář turnajů přece děla sám. Pokud prostě nechtěj něco hrát,nikdo je přeci nenutí..
Pokuta je trošku blbá věc v tomto sportu za neúčast..
Reagovat
smazaný uživatel
Murray ale nikdo ti neříká že máš hrát tenis klidně se na to v*ser vezmi si lopatu a běž makat na stavbu 8 až 12 hodin deně ty mrdko at poznáš co to je dřina!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně takhle mluví ubožáci co makají 8-12 hodin na stavbě a jen plní nenávisti závidí tenistům, že na rozdíl od nich něco dokázali. :D
Reagovat
darek.vrana
V tomhle byl možná lepší předchozí systém žebříčku. Počítalo se 14 nejlepších výsledků za poslední rok, žádné povinné turnaje atd... Ten kvůli údajné "komplikovanosti" zrušili, a udělali místo toho paskvil, ve kterém se nevyzná vůbec nikdo. Dřív si člověk mohl spočítat, kolik bodů hráči vypadne a kolik získá, ale dneska je to prakticky nemožné.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, podle me vubec neni problem v poctu turnaju. Ten je za poslednich 10 let furt stabilni a drzi se okolo nejakych 65ti turnaju za rok. Spis by meli zrusit tu povinnost, pripadne pocitani bodu a pak at si kazdej vybere, kam chce jet, za kolik bodu a kdy si udela volno.
Reagovat
hatatytla
podle mě se nic nezmění, ani nemůže. To by se musela zrušit celá Asie, což by mě osobně moc nevadilo, a halovou Evropu posunout na začátek října. Ale stím vzhledem k narůstajícímu vlivu Asie moc nepočítám.
Reagovat
smazaný uživatel
já souhlasím... tolik zranění nikdy nebylo
Reagovat
a.magerova
Určitě hráči vědí nejlépe, jak to je a jak se to dá či nedá stíhat.
Ale moc tomu návrhu šanci nedávám, protože dnes to je vše o penězích a vysílacích právech TV viz. příklad z atletiky, kdy až u ulitého startu stovky Usaina Bolta se naplno "provalila" nulová tolerance, která byla před dvěma roky vydupána právě televizními společnostmi :-((
Reagovat
smazaný uživatel
A ha a kdo je platí ty hráče ? že ATP nemá rozhodovat to jsou všechno prachy od federace , nikdo jim neříká že mají hrát tenis neb být tenistou klidně at jdou makat za pár korun z krumpačem u cesty mezi cikani at poznají co je to dřít za pár korun.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, at´ si to jdou zkusit, co ty prožíváš každý den, jo? Tak každodenní šichtu s Cigány ti nezávidím...
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi výstižné :D
Reagovat
smazaný uživatel
alebo by mozno bolo jedno z rieseni aj to, co raz navrhoval nadal... aby brali do uvahy obhajobu bodov nie z jedneho roka ale z dvoch minulych.. aj to je dost stresujuce obhajit tolko bodov. nie je kazdy rok vynimocny a v super kondicke! aj djokovic bude zrejme toho zastancom.. lebo obhajit vsetky body nebude jednoduche... ak vobec
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že by turnaje ještě mohli přidat, ale na druhou stranu bych dala každému tenistovi tu možnost, ať si vybere turnaje, na kterých chce hrát, aby nebyly povinné.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni mají povinné turnaje? Nemůže si prostě v kalendáři dát několikrát za rok týden pauzu? I nejet na 100% je řešení, které jistě řada tenistů využívá. Já to nechápu, tenisti nejsou zaměstnanci nebo jo? Na ty turnaje nemusejí, když chtějí kvůli bodům, prachům atd. je to jejich volba. Ono to být nejlepší není jen o šikovnosti a kondici, ale také o dlouhodobém zdraví. A když to tělo svaly, klouby páteř pernamentně přetěžují,... Chtěli by raději administrativně volno, než aby soupeři nenahráli body.
Reagovat
taffer
První třicítka tenistů má povinnost absolvovat 18 turnajů v roce (viz http://www.atpworldtour.com/Rankings/Rankings-FAQ.aspx), což se mi zdá tak akorát na hraně (když vezmeme v úvahu, že GS trvají 2 týdny). Pokud ale chtějí hrát i DC, účastní se Turnaje mistrů, tak už je to opravdu moc. Ale na co bychom se pak v TV dívali? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a v tom je ten hlavní problém, kdyby byla povinnost jen 13 tak by byl zbytek na jejich volbě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist