Murray: Lendl mi řekl, ať přinesu titul domů. A povedlo se

8. 7. 2013, 17:21
Aktuality 8
Slova Ivana Lendla z nedělního rána dodala Andymu Murraymu sebedůvěru před wimbledonským finále. V něm pak bez ztráty setu porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče a po 77 letech ukončil britské čekání na titul v mužské dvouhře.
Profily hráčů
Andy Murray v objetí s Ivanem Lendlem

Večer před zápasem Murray sledoval záznam svého vítězného duelu s Djokovičem ze semifinále loňské olympiády a s koučem plánoval taktiku pro finále. Ráno už prý byl český rodák stručný. "Řekl mi, abych bojoval o každý míč, že je to můj kurt, že za mnou budou stát fanoušci. Ať prostě přinesu titul domů. A mně se to povedlo," vyprávěl šestadvacetiletý Skot po nejdůležitějším vítězství ve své kariéře.

S Lendlem spolupracuje osmnáct měsíců, během nichž vyhrál olympiádu a na US Open se radoval z premiérového grandslamového titulu. V neděli přidal na londýnské trávě další.

Po oslavách si dopřeje týden dovolené a pak už ho bude čekat příprava směřovaná k obhajobě triumfu na newyorském grandslamu. "Doufám, že tohle je pro mě odrazový můstek a dokážu toho využít," uvedl.

Při loňském prohraném wimbledonském finále s Rogerem Federerem ještě nevěděl, o co přišel. Grandslamový titul dokázal docenit, až když ho získal. "Pak zjistíte že opravdu stojí za to ty hodiny přípravy a práce na tréninkovém kurtu."

Wimbledonský titul řadí výše než zlatou olympijskou medaili, kterou loni vybojoval rovněž na londýnské trávě. "Vyhrát olympijské zlato je ve sportu něco velkého, ale v tenise je wimbledonský titul ten vrchol. Nemyslím si, že se tomu něco vyrovná."

Závěrečný game, v němž promarnil tři mečboly v řadě a před proměněním toho čtvrtého odvracel několik brejkbolů, si podle svých slov vůbec nepamatoval. Až z televizního záznamu zjistil, co se vlastně na dvorci odehrálo. "Když jsem odcházel z kurtu, vůbec jsem si tu hru nevybavil. Nepamatoval jsem si ani jeden z posledních několika míčů," svěřil se britský národní hrdina, jenž navázal na triumf Freda Perryho z roku 1936.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Trenér mu poradil, ať přinese titul. Jinak by třeba ani nevěděl, že by zrovna tohle měl udělat :-)
Dělám si srandu, samozřejmě mu to přeju...
Reagovat
UnrealTom
kdyby ho pod křídla nevzal Ivan tak nic nevyhraje ale stalo se a díky Ivanovi má 2 GS a zlato z OH bravo:)
Reagovat
spaniel
Kdyby, kdyby. Třeba by vyhrál GS i bez Ivana, to jsou spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samotný Ivan nestačí, kdyby Ivan trénoval třeba Rosola, tak mu nepomůže ani svěcená voda, ty kvality ten hráč na to musí mít. On mu jen dodal těch pár procent, které potřeboval k tomu, aby ten jeden krok navíc dokázal, pomohl mu v hlavě, herně na to měl i před Ivanem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rad, ze i Andy uznal, ze Wimbl je v tenise vic nez Olympiada. Aspon tady spouste lidi sklapne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože dokud nevyhrál Wimbledon, tak to neuznával? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne to vubec, jen tady jsou chytraci, kteri staveji OH v tenise nad GS (coz je samozrejme strasna hovadina), jen proto to, ze OH nema Fedex. Ti sami lidi, pa rikaji, ze TM je poutovej turnaj, kterej nema zadnou cenu...
Reagovat
Carloss
Jsem rád že se to Ivanovi nakonec podařilo. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist