Murray na French Open hrát nebude, vrátit se má až na trávě

16. 5. 2021, 11:42
Aktuality 5
Bývalá světová jednička Andy Murray se rozhodl kvůli léčbě zraněného třísla vynechat Roland Garros. Podle britských médií se bude soustředit na travnatou část sezony s vrcholem ve Wimbledonu, který v minulosti dvakrát vyhrál.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray, který včera oslavil 34. narozeniny, nehrál singlový zápas od březnového turnaje v Rotterdamu, po němž se kvůli zranění třísla odhlásil z Miami a vynechal i antukové Masters v Monte Carlu, Madridu a Římě.

Tento týden v italské metropoli se trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz představil alespoň ve čtyřhře po boku krajana Liama Broadyho. Společně odehráli dva zápasy, po třísetové výhře nad australským duem Purcell/Saville ve čtvrtek podlehli deblovým specialistům Kevinu Krawietzovi a Horiu Tecauovi.

Murray, jenž kvůli vleklým potížím s kyčlí klesl na 123. místo žebříčku, byl na Roland Garros přihlášen do kvalifikace. Zároveň byla možnost, že by od organizátorů dostal volnou kartu do hlavní soutěže. Nakonec se zřejmě představí až v londýnském Queen's Clubu od 14. června.

Tento týden se z grandslamu na pařížské antuce, kde se letos začne o týden později v neděli 30. května, odhlásil také Chorvat Borna. Vrcholu antukového jara se nezúčastní se ani Australan Nick Kyrgios a Brit Kyle Edmund. Ženy zatím žádnou oficiální omluvenku neposlaly.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Kozoroh
Murray by to měl zabalit. Už nikdy nebude tím hráčem, který pravidelně postupoval do závěrečných fází grandslamů, tři z nich vyhrál, získal kupu Masters titulů a post světové jedničky. Umělá kyčel mu neumožní vrátit se k dřívější úrovni, tak jak to neumožnila Hewittovi nebo Kuertenovi.
Reagovat
FulnekUltras
aspoň ještě jeden důstojně odehraný zápas v Chrámu mu upřímně přeju smile
Reagovat
paddy
Dělá dobře, Mickey Mouse turnaj smile
Reagovat
Patik
ja by som tú volnú kartu do hlavnej súťaže využil..turnaj mohol poslúžiť ako príprava na trávu..ale rozumiem on sa asi bál že by to tam celé vyhral a na tráve by došla energia..pochopitelne.
Reagovat
Bob
Klaun
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist