Murray na Melbourne nezapomněl. V Rotterdamu 'zkrachoval'

9. 2. 2011, 22:16
Aktuality 7
ATP ROTTERDAM - Z Andyho Murrayho zřejmě zklamání z prohraného finále Australian Open ještě nevyprchalo. Britský tenista poprvé od loňského dubna nezvládl svůj úvodní zápas na turnaji; v Rotterdamu po 'bezduchém' výkonu podlehl hladce ve dvou setech Baghdatisovi.
Andy Murray

Andy Murray na konci ledna zažil další zklamání. Pro mnohé by grandslamové finále bylo obrovským úspěchem, on ale ani na třetí pokus v boji o premiérový titul nezískal jediný set. Po porážce s Djokovičem řekl, že si dá delší pauzu, nakonec se ale pouhý týden po návratu z Austrálie objevil na halovém klání v Rotterdamu.

Britský tenista turnaj předloni vyhrál a dobře začal i letos. Marcosi Baghdatisovi dvakrát sebral podání a ujal se vedení 3-0. Náladu si však nespraví ani v zemi tulipánů. Čtvrtý hráč světa po slibném začátku utkání ztratil chuť ke hře, kupil chybu za chybou, špatně se pohyboval a ze čtrnácti následných gamů vyválčil pouhé dva.

Kypřan Baghdatis nakonec nasazenou dvojku vyprovodil za pouhých 61 minut hladce 6-4 6-1 a proti Murraymu si připsal už třetí skalp ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

Vypadl také vítěz turnaje z roku 2008 Michael Llodra z Francie. Davyděnkův přemožitel z úvodního kola dnes ztratil dobře rozehraný duel s krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou, kterému podlehl 6-4 4-6 4-6.

"Bylo to hodně těžké utkání. Ale po prvním setu jsem hrál čím dál lépe a s tím jsem spokojený. Ono hrát proti krajanovi není nikdy snadné," komentoval Tsonga. 

Do druhého kola naopak postoupil šampion z roku 2007 a loňský finalista Michail Južnyj. Ruský tenista si ve dvou setech poradil se Španělem Marcelem Granollersem.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, t v. povrch / hala, 1.450.000 eur) -
středeční výsledky (09. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Baghdatis (Kypr) - A. Murray (2-Brit.) 6-4 6-1
Južnyj (6-Rus.) - Granollers (Šp.) 6-2 7-6(6)
Paire (Fr.) - Simon (Fr.) 6-2 2-6 6-3
F. López (Šp.) - Mayer (Něm.) 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Čilič (Chorv.) - Melzer (5-Rak.) 6-2 6-4
Tsonga (8-Fr.) - Llodra (Fr.) 4-6 6-4 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych/Kohlschreiber (ČR/Něm.) - Fyrstenberg/Matkowski (1-Pol.) 7-6(3) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
W.G.M.
Kruci, Tsonga hovoril o tom, ze dnesnimu tenisu nevladne jen Roger s Rafou, pry je jejich era u konce... Andyho ale asi jako toho spoluvladce nemohl myslet... Zajimalo by me docela, o kom mluvil :-).
Reagovat
W.G.M.
nadpis: sorry, chtela jsem napsat nastupnictvi, ale pak jsem zacala myslet na nastupce a smotala vsechno dohromdy
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba myslel Djokoviče... :)
Reagovat
W.G.M.
Jo, to me samozrejme taky napadlo, kazdopadne to je dost malo na to, aby nastala nova era ;-). Muj nazor je ten, ze era RR skonci, za oba odhodi rakety a natahnou papuce...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé bude případné čtvrtfinále Berdych vs. Tsonga ... zatím spolu hráli jen jednou na jakémsi challengeru v roce 2004, což jak praví klasik (či spíše klasička) vůbec není "směroplatné". :-)))

Škoda, že budu na horách. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray stejně jako vloni po AO totálně vyhořel. Přitom začal výborně po 1. třech gamech, kdy dvakrát prolomil Marcosovi podání jsem myslel, že to bude jednoznačná záležitost. Jenže hned v další hře o servis přišel a Marcos nakonec set absolutně otočil. 2.set už byl jasně v Marcosově režii. Murraymu nešlo nic. Hlavně servis byl hodně špatný. Pak už mi navíc připadal odevzdaný. Neměl zájem bojovat.
Marcos dnes ukázal svou lepší tvář. Škoda jen, že jeho výsledky jsou tak nevyrovnané, ale tady by mohl dojít daleko. Lopez pak případně nejspíš Ljubičič jsou hratelní soupeři. Dál už to, ale asi nepůjde.
Reagovat
darek.vrana
Ja si rikal, ze 6,40 na Baghdatise trochu prestrelili:).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist