Murray otočil zápas, je ve čtvrtfinále

31. 5. 2011, 15:25
Aktuality 47
Britský tenista Andy Murray zvládl dohrávku utkání se Srbem Troickým, které včera přerušila tma po čtvrtém setu, a na French Open postoupil do čtvrtfinále. Murray včera prohrával 0-2 na sety a dnes byl pouhé dva míče od vyřazení. Obrat ale dokonal a rozhodující sadu získal poměrem 7-5.
Profily hráčů
Andy Murray (© rolandgarros.com)

Zatímco včera ovládl začátek osmifinálového zápasu Viktor Troicki, jenž vyhrál nad Andym Murraym první dva sety shodně 6-4, dnes to byl britský tenista, kdo v úvodu dohrávky víc kousal.

Murray v pondělí stihl srovnat na 2-2, než jeho souboj se srbským soupeřem přerušila tma, a Troického dál trápil na příjmu i v dnešních prvních gamech. Patnáctý nasazený hráč ale znovu prokázal, že je velký bojovník, a servis si dokázal udržet.

Opravdu zajímavé věci se začaly dít v šestém gamu, který mohl být pro vývoj utkání klíčový. Murray za stavu 2-3 podával a v první výměně se stěží bránil Troického útoku. Srbský tenista si došel k síti pro smeč, kterou bez problémů zakončil výměnu, ještě předtím ale na kurt vběhl zmatený podavač míčků, který zřejmě výměnu považoval za skončenou.

Umpire k nelibosti Troického rozhodl, že se výměna bude opakovat, kuriózní situace ale jako by paradoxně rozhodila Murrayho: ten sice vyhrál následující bod, ovšem v dalších chvílích si připsal nevynucené chyby, které ho stály podání.

Mohly ho navíc stát i postup do čtvrtfinále, protože jeho soupeř si vzápětí udržel servis a za stavu 5-3 podával na vítězství. Murrayho dělily od vyřazení dva míče, v kritických momentech ale prokázal pevné nervy: vzal si servis zpátky, srovnal na 5-5, ještě jednou prolomil Troického podání a za stavu 6-5 mohl sám utkání ukončit. Na nervy zabrnkal Murray svým fanouškům ještě jednou, když nevyužil tři mečboly v řadě, čtvrtou šanci už ale proměnil a po bezmála čtyřech hodinách postoupil do čtvrtfinále.

V něm narazí na jediného zbývajícího nenasazeného hráče v turnaji Juana Ignacia Chelu z Argentiny.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 17,52 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Murray (4-Brit.) - Troicki (15-Srb.) 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak na Djokoviče částečně ukázal Del Potro. Hrát trpělivě a ke konci výměn na hraně rizika. Djokovič nemá tak tvrdé ani přesné winnery jako např. Nadalito nebo Soderking, tudy by mohla vést cestička. Fedex by rovněž mohl zkusit varianty s náběhama na síť, což nezkoušel už pěkně dlouho, myslím že to hrál často hlavně ve svých začátcích, vyzkoušet Noleho z prohozů atd. možností je hafec.
Reagovat
smazaný uživatel
joker vs fedex kurna se tesím, ale fedex bude potrebovat zahrat legendarne pokud chce vyhrat, hlavne aby to nezabalil kdyby projel prvni set, nebo se mu ze zacatku nedarilo. Uz víc hracu tady ukazalo ze se dá vyhrat i z prakticky prohraneho utkani...
Takze hodne zdaru Rogere!
Reagovat
smazaný uživatel
...bez Mateje zadne statistiky, analyzy, syntezy, prognozy? Tak ja to shrnu: tady spokojenost! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky spokojenost:-) Podmínky náročné, o tom svědčí UE obou hráčů, Roger to dorovnal winnrama a kdyby trochu proměňoval BP, mohlo být hotovo za polovinu času :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zas by ale nepotrenoval na Noleho stop-bally ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
S Nolem to nebude lehký, ale Rafa na Rogera momentálně spoléhá :-) Každpádně za letošní FO si Roger rozhodně zaslouží pochvalu!
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne potesil, jeho hra ma zase stavu ...... na metal to ale jeste neni, ten chystam az na patek. A ze helpne Rafovi, s tim se nejak srovnam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, odpustili bychom mu to, že pomohl kamarádovi, žejo :-) Jinak já to budu přát i Novakovi, za letošní práci si to zaslouží, ale nemá narážet v pavoukovi na Rogera! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, paradoxně: poslední, kdo může Nadalovi zachránit na pár týdnů post jedničky je Roger Federer :-) Páteční zápas bude dobrý!
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak Marion nakonec porazila Svetu 7:6, 6:4 ... katastrofa pro Rusky, dnešní den.

Nio nic, odcházím na koncert Blue Effectu do Balbínky, užijte si federera. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jojo dík uz nad ním onanujem
Reagovat
Labi
doufam že to Roger už doklepe ten nevychovany Mofils měl sakra štěstí že prošel přes Ferrera
Reagovat
smazaný uživatel
to ze Monfils dal Ferrera me prekvapilo, mel ted docela formu a uz jsem videl ctvrtfinale s fedexem.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
proc se vsichni porad obouvate do federera? Fajn mozna dneska víc chybuje, ale i presto vyhrava. Kazdy zapas je jiný, jestli postoupí do semi finale a ja doufam ze snad j, muze to vypadat uplne jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo se proboha podle tebe do Federera "obouvá"? Konstatování faktu není žádné "obouvání se do někoho".
Reagovat
VlS
Nevím co máš na mysli s tím obouváním.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska ty řeči ukazují, jak málo tomu sportu rozumí. Na to počasí, jaký tam je, tak hraje velice dobře. Ale to je zbytečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve druhý sade vyhazel víc míčků, fajn,ale fakt je že tu sadu privedl do víteznýho konce ne? Boze tady aby si nekdo zaslouzil vyhrát celej turnaj tak snad nesmí udelat ani jednu chybu... Velikost hráce se ukaze i tím ze dokaze v krizových chvílích zamakat kdyz se tolik nedaří...
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš se možná divit, ale kromě VISe všichni, kdo zde učinili jakoukoliv nepříznivou zmínku o Federerově hře, jsou Rogerovi náruživí fanoušci. Takže zhluboka dýchat a a "F" jako "f klidu". :-))))
Reagovat
VlS
Komentoval jsem jeho prohlášení, jeho hru až potom, protože třetí game byl v protikladu k tomu prohlášení (báječná úderová jistota). Současně s tím jsem napsal, že bych byl rád, kdyby postoupil.
Reagovat
VlS
Tak to začíná vypadat na další Rogerovu výhru 3:0.

Bartolli vyhrála TB 1. setu, nemám jí rád, ale hrát umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sveta ale teda hraje poměrně "nedobře", teda aspoň co jsem to sledoval od stavu 3:4 v prvním setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně obvykle přenechává iniciativu Marion a sama se hlavně brání. Jestli nezačne být agresivnější, tak nevím, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ... a právě mi s Monfilsem došla trpělivost; přepínám na Svetu vs. marion. nevím, kolik bekhendů na kříž servislajny chce ještě zahrát. :-(((
Reagovat
VlS
Tak Roger se v vpředzápasovým rozhovoru pochválil za nejlepší úderovou jistotu a ve třetím gamu jsem tedy nestačil zírat, jak se s absolutní jistotou vyházel.
Já proti němu skoro nic nemám a spíš bych si přál, aby vyhrál on než Monfils, protože by to s Novakem bylo možná zajímavější, ale ta jeho prohlášení, to mě prostě někdy hlava nebere.
Reagovat
Vojtaakk
Jako ten začátek hrůza, vypadalo to, že se hned vyhází... Ale teď už to spřesnil... Monfils na něj nijak moc netalčí, takže vlastně stačí, aby se Roger nevyházel...
V podstatě je to podobný, jako když hraje Rafa s Nolem, taky jde jen o to, jestli se Nole vyhází, nebo vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Come on, Monfils!!! :-) Jen tak dál.
Reagovat
a.magerova
No no!!!
Reagovat
smazaný uživatel
za prvnich 6 gemu 11 UE.. a stejne je stav 3-3, ale tahle hra je hrozna docela.. nastesti servis ho drzi docela, uvidime jak to pujde dal
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, Fed nebude hrát celej zápas hrozně.:-)
Reagovat
a.magerova
No musí si ten horší zápas vybrat dnes, aby v pátek předvedl super výkon!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jde spis o dalsi kola, pokud postoupi do Semi a bude slunecno, teplo a rychla antuka tak by mohl s novakem zahrat slusny mač.. ale kdyz vdim tohle taksi i misty preju aby neposotupil a nedostal ten brutalni kartac
Reagovat
smazaný uživatel
No tak první set Federer 6:4, zatím to rozhodně úchvatný zápas není ani od jednoho z nich, možná v tom roli hraje i ten vítr.

Jako Monfils nehraje vyloženě špatně, ale hraje děsně netakticky: člověk by řekl, že bude bekhendem víc hledat Federerův bekhend a on to často posílá někam na střed (a eště poměrně krátký). Nebo jde forhendem do forhendu a taky dost krátkým úderem, kterej ani nemá pořádnej úhel. Jako nic lepšího si Federer ani přát nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
No a samozřejmě nutno dodat, že Monfils return je zatím dnes hrozný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty na to koukáš? Já myslel, stačí live score a pak pozápasová statistika ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle pokus o "vtip" se ti moc nepovedl, protože jak jsem si všimnul, na mou odpověď na tvý plky, která věc náležitě uvedla na pravou míru, jsi jaksi již neráčil reagovat. Nejspíš si dobře věděl, že Tvá původní reakce byla hodně neopodstatněná a vkládal jsi mi doúst něco, co jsem nikdy neřekl ani neznaznačoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Můj předchozí příspěvek byl určen pro Olfese. Proč reaguješ?
Reagovat
smazaný uživatel
To se dalo čekat že to Troicki neudrží bohužel. Ale nevim jestli je Murray absolutní špička protože kdyby byl tak by nechal Troickimu ten první balon v šestý hře..
Reagovat
Mistr
Díky Andy. Teď skrečuj Chelovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mistře.. neser s tím skrečem :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se jasne prokazalo, v cem se lisi absolutni spicka a spicka zebricku. Trocki podaval na vitezstvi, byl dva mice od vitezstvi, nevyuzil. Za to Murray ano.
Reagovat
smazaný uživatel
A co chápeš pod termínem "špička žebříčku"? Já zhruba první pětku, takže "absolutní špička" a "špička žebříčku" je po mém soudu de facto totéž. :-)
Reagovat
VlS
Podle mě je první trojka, pak další trojka a pak zbytek světa s minimálními rozdíly až někam k padesátce.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ale neptal, co dotyčný považuje za "absolutní špičku" v dnšním tenise, ale právě naopak na to, co považuje za "špičku žebříčku". Špička žebříčku podle mě musí být jeden a ten samej počet hráčů, bez ohledu na to, jak jsou kvalitní. Je to zkrátka určitý počet hráčů, kteří jsou na žebříčku nejvýše postavení.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Del Potro...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist