Murray plánuje s Mauresmovou dlouhodobější spolupráci

4. 8. 2014, 16:33
Aktuality 16
Letošní Wimbledon se Andymu Murraymu nevydařil, ale konec jeho čerstvé spolupráce s francouzskou trenérkou Amélií Mauresmovou to neznamená. Britský tenista ukončil před turnajem v Torontu spekulace o další budoucnosti prohlášením, že mu bývalá světová jednička v přípravě hodně pomáhá a toto řešení nebylo jen dočasné.
Profily hráčů
Andy Murray (© AELTC)

"Dohodli jsme se na spolupráci a obě strany chtějí dělat to, co je zapotřebí, aby to fungovalo dlouhodobě," řekl sedmadvacetiletý tenista, jenž ve Wimbledonu coby obhájce titulu vypadl ve čtvrtfinále s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Mauresmová v pozici Murrayho kouče vystřídala po dvou letech Ivana Lendla. Pod jeho vedením vyhrál dva grandslamy - loni Wimbledon a předloni US Open - a také olympijský turnaj v Londýně. Po příchodu Mauresmové vypadl v Queen's clubu v osmifinále s Radkem Štěpánkem a nevydařil se mu ani Wimbledon.

Přínos bývalé francouzské tenistky si však Murray pochvaluje. "Užívám si práci s ní, hodně mi pomáhá. Dobře se sžila se zbytkem týmu, teď je na mně, abych to potvrdil výsledkově," řekl BBC Murray, aktuálně devátý hráč světa. V Torontu na Rogers Cupu se představí od Wimbledonu poprvé, nasazený je jako osmička a má díky tomu v prvním kole volný los.

Komentáře

16
Přidat komentář
Roger_Federer
www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/595810-tak-dost--berdycha-stvou-pomluvy-o-sazeni.html#hp-sez
Reagovat
steve79
Divím se, že se o Andym moc nepíše, že je až deváty na světě. Hodně lidí ho pasuje do velké čtyřky, ale být takto vzadu Federer, Nadal a Djokovič, tak je z toho prvotřídní senzace.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer byl az do TM docela v zadu minulou sezonu, nyni zase Andy byl nazacatku roku po operaci a do ted se do formy jeste nedostal. Kazdej hrac nema takovej nastup jako Nadal.... Myslim, ze celkove ve sportu je urcita stagnace jakychkoli sportovcu uz urcitou soucasti...
Reagovat
smazaný uživatel
mal si radsej vybrat Gabiku Sabatini
Reagovat
smazaný uživatel
Podle očekávání. Uvidíme, co to přinese dál, jeden podělaný zápas není důvod ke konci. Momentálně ale čeká Adny hodně důležité období, potřebuje už zabrat, nemá žádné finále, žádný skalp hráče top 10. Navíc po US Open (a to ani tam a na Masters) nemá co obhajovat, takže snad půjde nahoru i žebríčkově.
Reagovat
smazaný uživatel
j měl by zabrat,ale jak víme ve čtvrtfinále má Novaka takže tím pádem ais vyrovná minulý rok. Má blbý,že ve čtvrtfinále může chytit i světovou ejdničku to má špatný!
Reagovat
smazaný uživatel
Loni pokud vím ani nedal čtvrtfinále, vypadl v 3. kole s Gulbisem ne? Čtvrtfinále udělal v Cincinnati, kde prohrál s Berdychem.
Reagovat
Mayo
od AM v toronte neočakávam nič veľké, skôr v cincinnati...každopádne na USO udrie
Reagovat
smazaný uživatel
No on v Torontu vyhrál před 4 lety, předloni vzdal, v roce 2008 tam hrákl SF a 2006 taky tuším, takže tam umí. Cincy taky ale, výhry 08 a 11.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo vlastně prohrál už ve 3 .kole No na US OPEN něco uhraje si mylsím
Reagovat
babolat.cz
je to blbost Andy,ale tvoje volba. Poradil bych ti spíše Tonyho Nadala, myslím, že by vás zvládnul oba.
Reagovat
tito
Toni je Toni, ale asi měl vše dostatečně promyšlené, byť to není tak obvyklé, aby top hráče trénovala žena. Na druhou stranu proč ne. Já si to ve svém případě dokážu představit. A Amelie je určitě hodna respektu.
Reagovat
babolat.cz
jedinou výhodou je, že je to sice žena, ale ncivíc než trénování nehrozí :-)
Reagovat
Roger_Federer
Dost pochybuju ze Murray je submisivni povaha, aby ho mohl trenovat dominant jako Toni Nadal..:)
Reagovat
babolat.cz
ok, tak ať si drží svůj standard dominantního samce a bude rád za dvacítku. Kdo chce někdy něco dokázat, musí občas poslouchat zkušené.
Reagovat
Roger_Federer
Moeresmo ti prihde mene zkusena, nebo v cem mas problem?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist