Murray po Bangkoku a Tokiu zvítězil i v Šanghaji a dostane se před Federera

16. 10. 2011, 12:42
Aktuality 33
Andy Murray se v závěru sezony dostal do skvělé formy. Po triumfech v Bangkoku a Tokiu vyhrál také turnaj série Masters 1000 v Šanghaji, kde ve finále porazil 7-5 6-4 Španěla Davida Ferrera.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray z posledních 26 zápasů prohrál jediný - v semifinále US Open nestačil na Rafaela Nadala. Jinak v srpnu ovládl podnik série Masters 1000 v Cincinnati, minulý měsíc nenašel přemožitele na '250' v Bangkoku a před týdnem triumfoval v Tokiu. Čtvrtý titul z posledních pěti titulů získal dnes na dalším Masters v Šanghaji. 

Britský tenista v dnešním finále s Davidem Ferrerem vyhrál 7-5 6-4 a po obhájení loňského triumfu si připsal celkově 20. titul. 

Španěl Ferrer hrál ve svém třetím finále podniku série Masters 1000, ani do třetice všeho dobrého však na titul nedosáhl.

Murray bude světovou trojkou
Čtyřiadvacetiletý Murray se díky skvělé formě v pondělí posune na třetí místo světového žebříčku. Na post světové čtyřky si pohorší Roger Federer, pro kterého to bude nejhorší umístění od června 2003. 

Švýcar letos v Šanghaji nestartoval a ztratil tak body z minulé sezony, navíc další bude muset na podzim obhajovat, což dává Murraymu šanci na udržení třetího místa na konci sezony. Nejlepší Brit už sice během kariéry vystoupal na druhou pozici žebříčku, žádný rok však nezakončil lépe než čtvrtý. 

"Stále ještě nemám garantované třetí místo na konci roku, ještě budu muset vyhrát pár zápasů. Ale ano, když zakončíte rok před Federerem, tak to něco znamená. Moc lidem se to v posledních letech nepodařilo," poznamenal Murray, jenž navíc cítí, že se zmenšuje jeho odstup od dvou aktuálně nejlepších hráčů světa Novaka Djokoviče a Nadala.

"Nejsem od nich zas tak daleko. Dokážu porazit Rafu. Dokážu porazit Novaka. Jen proti nim musím hrát lépe v pětisetových zápasech," dodal tenista, jenž se ještě nedočkal premiérového grandslamového titulu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejlepší tenista byl Safin, bez diskuze!
Kdyby tolik nehýřil, všechno vyjma antuky by vyhrál!
Reagovat
smazaný uživatel
Panu Mourkovi už žádný drogy!!!
Reagovat
gigin
:-)))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně něco kloudného od Mourka.
Reagovat
smazaný uživatel
Už bylo načase aby se Murray probudil. SKVĚLE ANDY !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podstatné už bylo řečeno, finále nemělo moc velkou úroveň, oba umí zahrát lépe, oba dost chybovali, Murray pasivní celkem, Ferrer zase slaboučký na servise, nakonec ale dělal méně chyb Andy a ukázal i své větší herní kvality. Jsem rád za asijský hattrick a třetí místo. Na jeho místě bych se ale odhlásil z Valencie po tak náročném programu, hrál 3 týdny v kuse. Měl by se připravit na Paříž a Turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi už to udělal. Ještě ráno jí měl na webu v kalendáři, ale teď už ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, rozumné řešení.
Reagovat
smazaný uživatel
Querrey-Karlovič
A zas to neuvidim. :-( Doufám, že Sam Karlovičovi oplatí porážku ze Sacramenta a připíše si 1. titul po návratu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dva senzacni teniste,ale Andy je trpelivejsi ve vymenach a ceka na chyby, ktere delal David v nejmene vhodnou dobu. Prvni set dvojchyba na break a pak Andy dve esa a mel prvni set. Oba zacatky setu stejne, ale David druhe podani stav 30.0 a neudrzel.Ty dva pokazane voleje jeden do site a druhy out, take dulezite chyby. Ale celkove byly pekne momenty. Ale Andy je fakt zvlastni patron, pokud dal David uzasny viner, ne ze by mu zatleskal, ale to dela malo hracu, ale okamzite zacne se svou samomluvou a sebeobvinovanim. V tu chvili opravdu moc sympaticky neni, ale pri zaverecne reci to slo. Proste kazdy jsme nejaky, ale pan tenista to tedy je. Talent od boha, musi srovnat tu hlavu, jak prjde prvni grandskam, tak pak uz to pojede.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy se dnes ani zdaleka nepřiblížil výkonu, kterým před týdnem zničil Nadala, ale na Ferrera to naštěstí stačilo. Působil dnes dost nervózně, nejspíš proto, že věděl, že tahle výhra ho může poprvé v kariéře dostat v žebříčku před Federera. Nakonec se to povedlo a minimálně do konce roku to tak nejspíš zůstane. Velká gratulace Andymu!
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych se zeptat jestli Tarpištěv ještě muže změnit nominaci??Docela rád bych viděl jako třešničku na dortu souboj Petry vs. Marii...Tak díky za odpověd. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš představu, jak taková nominace probíhá? Veřejné vyhlášení nominace je až výsledek. Ne každý se na fedkap třese jak ty naše hvězdy. Nikdy se nestalo, že tenista nebo tenistka pošle "kapitána" DC/FC s pozvánkou do prčic? Co asi Marfuša udělala?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))proč si říkáš neptun,kvůli Tvému nabodnutelnému egu?či análku?.-)))hloupý neptune:-)))
Reagovat
steve79
I když jsem velkým fanouškem Federera, tak musím říct, že si to Murray zasloužil. Výsledky na Grandslamech jsou srovnatelné. Murray si to nahrál ty body na Masters. Takže to vypadá, že budou semifinále na turnajích Djokovič-Murray a Federer-nadal teoreticky.
Reagovat
Pe3k
Myslím, že zůstane jen u teorie a nasazování na gs zůstane stejné. Ale časem se to změní určitě. Následující sezóna je jedna velká neznámá. Ať fandí kdo chce komu chce, máme se na co těšit...
Reagovat
steve79
To je pravda-už ted se těším na turnaj mistrů. Já si myslím,že Federer by byl radši, kdyby hrál v semifinále s Djokovičem než s Nadalem. I když ted není Nadal ve své TOP formě, pořád si myslím, že by Fedexe porazil. Federer má totiž ze hry Nadala vítr na jakém koliv povrchu. Totéž ted začíná míst Nadal z Djokoviče.
Reagovat
gigin
Absolutní souhlas.. letošní sezona jasně pro Novaka (kdo by to byl řekl, ani já jako jeho velký fanda několik let,že to bude takhle brutální)... ale příští rok.. velká neznámá... Andy jde nahoru, to je vidět... Rafa do toho taky šlápne a Roger (i když ho nemám zrovna v lásce) je opravdu velký hráč a určitě má na to vyhrávat velké zápasy .... Takže..... a že by se do toho přichomejtl někdo další... pochybuju..
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně, to ale byla doba. Už se nemůžu dočkat, až vypadne z elitní pětky. :DDDDD
Reagovat
Pe3k
Není ani třetí, není ani čtvrtý, je a vždy bude nejlepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je tady někdo arogantní egoista, tak to není Federer, ale ty. Jsi plný žluče, nenávisti a závisti.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry že do toho vstupuji, ale už jsem to nemohl vydržet. Federer je nej tenista všech dob a teď je zraněný, Nadalovi to teď moc nejde, ale je to pan Tenista, Murray teď do toho dupe - klobouk dolu a NEPTUN je zakoplexovanej BLB .... tak a je to :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi přesně vystihl, přestože Nadala nemusím, tenista je skvělý, to musím uznat.
Reagovat
gigin
a co Djoko? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko je samozřejmě také špičkový tenista, i když je to komediant, ale mě to nevadí, patří to k němu.
Reagovat
gigin
aspoň je sranda... někdy by to měl trošku tlumit, ale jak říkáš, k němu to patří... :-)
Reagovat
Pe3k
Gratulace Andymu, i když měl cestu do finále i finále samotné až moc lehké.

Vsadím se, že Roger skáče štěstím do vzduchu, že se před něj Murray dostal. uvidíme, jak dlouho tam vydrží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Elegán a jeho fanoušci si musejí udělat zásoby kapesníků, aby nějak přežili pád mocného ,,kinga''. :DDDDDDDDDDDD
Reagovat
Pe3k
Mě osobně to nijak neirituje. Alespoň má Roger motivaci a zažije něco nového. Čtvrtý na světě ještě nikdy nebyl :) Hlavně si ty šašku uvědom, že on už nic vyhrávat nemusí, je nejlepší v historii tohoto nádherného sportu a jen těžko ho někdy někdo v budoucnu překoná :)

Žádná gratulace Murraymu, jen nenávist žijící legendě Rogera Federera, který na turnaji ani nehrál. Ubohost sama.
Reagovat
Jiri
Souhlas s Pe3k. Fedexe asi neprekona ani Djok. Jedine co bych mu jeste pral je vyhrat na OH v singlech, ale i tak je to PÁN! Navic jediny, ktery si tuto sezonu vyskakoval na Novaka a to uz neni v takove forme jako kdysy.
Reagovat
Jiri
Jinak Andy vynikajici, "trochu pripominajici" Novaka. Uvidime kdo ovladne turnaj mistru. Mimo silnou ctyrku si viteze nedokazu predstavit.
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslím si, že to má Andy ve svých rukách, pokud nepodlehne emocím. Sice bych to přála Rogerovi, ale to by bylo spíše milé překvapení.
Reagovat
VlS
No, uvidíme, v jaké formě se vrátí Nole a Fedex na kurty, ale souhlas, pokud budou v pořádku, tak by měl být vítězem někdo z těch čtyř, i když Andymu až tak úplně nevěřím, že se i z případné šance nesloží. Rafa mi připadá dost z formy, takže favorit č. 1 je Nole, 2 Fedex.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist