Murray pokračuje bez ztráty setu, v osmifinále je poprvé i jeho krajan Evans

20. 1. 2017, 10:58
Aktuality 28
AUSTRALIAN OPEN - Andy Murray na Australian Open nezaváhal ani s Američanem Samem Querreym a postoupil bez ztráty setu do čtvrtého kola Australian Open. Mezi šestnáctkou nejlepších je poprvé na grandslamovém turnaji i jeho krajan Daniel Evans.
Andy Murray

Andy Murray startuje na grandslamovém turnaji poprvé v kariéře jako nasazená jednička a po včerejšku má o něco větší klid. Už ve druhém kole totiž ztroskotal šestinásobný šampion Novak Djokovič a britský tenista má jistotu, že i po Melbourne udrží post světové jedničky. Ba co víc, svůj náskok v čele určitě navýší.

Devětadvacetiletý Brit v Melbourne roli favorita zatím zvládá. V prvním kole sice vydřel výhru až po téměř třech hodinách boje, přesto ve třech zápasech neztratil ještě ani set. Po Ukrajinc Marčenkovi a Rusovi Rubljovovi dnes nezaváhal ani s Američanem Samem Querreym

Murray zvítězil bez potíží 6-4 6-2 6-4, když jediný servis prohrál až ve třetí sadě za stavu 2-1. V jubilejním desátém vzájemném střetnutí vyhrál už podeváté.

"Hlavně první set byl hodně těžký. On na začátku hodně útočil a skvěle podával. Klíčovým okamžikem byl konec prvního setu, kdy jsem za stavu 4-4 odvrátil brejkbol a následně mu poprvé sebral servis. Od té chvíle jsem hrál lépe. Lépe jsem se pohyboval, dobře jsem returnoval. Myslím, že to byl dobrý zápas," komentoval Murray.

V předchozím zápase si majitel šlechtického titulu podvrtl kotník, ale dnes ho nijak nelimitoval. "Noha je v pohodě, nemám s ní žádný problém," dodal Murray.

Trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz si na Australian Open zahrál pětkrát ve finále, ale ještě nikdy si z Melbourne neodvezl trofej pro vítěze. Nyní ho od ní dělí čtyři soupeři.

Zverev a Evans jsou poprvé v osmifinále grandslamu
Tím příštím bude ve čtvrtém kole vrstevník Mischa Zverev, s nímž se ná už dob juniorů. Všechny tři vzájemné zápasy nad německým sokem vyhrál. Padesátý hráč světa Zverev dnes zdolal 6-1 4-6 6-3 6-0 Tunisana Maleka Jazírího, s nímž si poradil až na třetí pokus, a poprvé v kariéře postoupil do osmifinále grandslamu. 

Mezi šestnáctkou nejlepších na grandslamovém turnaji je premiérově také Daniel Evans. Ten si minulý týden v Sydney zahrál poprvé ve finále podniku ATP a nyní svou formu a sebevědomí prodává i životním výsledkem na velkém turnaji.


Šestadvacetiletý Brit, který si teprve před týdnem připsal první skalp hráče Top 10, má v Melbourne na svědomí vyřazení už dvou nasazených hráčů. Po Chorvatovi MArinu Čiličovi si dnes poradil i s domácí naději Bernardem Tomicem, kterého v pohledném duelu zdolal 7-5 7-6 7-6.

"Chci poděkovat všem fanouškům. Díky něm měl zápas tu pravou atmosféru," řekl Evans. "Hrát proti Bernardovi je těžké. Je to neortodoxní tenista, někdy hraje agresivně, někdy hodně slajsuje. Jsem rád, že jsem tak náročný zápas zvládl ve třech setech," komentoval rodák z Birminghamu, jenž nemá sponzora a hraje tak v neznačkovém oblečení.

"S tričky nemám problém. Pokud se po vyprání nesrazí, tak je to v pohodě," dodal.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
páteční výsledky mužů (20. 01. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Federer (17-Švýc.) - Berdych (10-ČR) 6-2 6-4 6-4
Murray (1-Brit.) - Querrey (31-USA) 6-4 6-2 6-4
Wawrinka (4-Švýc.) - Troicki (29-Srb.) 3-6 6-2 6-2 7-6(7)
Nišikori (5-Jap.) - Lacko (SR) 6-4 6-4 6-4
Tsonga (12-Fr.) - Sock (23-USA) 7-6(4) 7-5 6-7(8) 6-3
Evans (Brit.) - Tomic (27-Austr.) 7-5 7-6(2) 7-6(3)
M. Zverev (Něm.) - Džazírí (Tun.) 6-1 4-6 6-3 6-0
Seppi (It.) - Darcis (Belg.) 4-6 6-4 7-6(1) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Aussie
Tohle je trochu mimo, musím se ale podélit.
Ten cvok, co jen asi kilometr od tenisových kurtů kde se hraje AO, včera zabil autem 4 lidi, možná i víc a spoustu jich zranil, se jmenuje James Gargasoulas - jasné řecké jméno. Je mu 26 a vypadá jakoby z oka vypadl Kirgiosovi. Stejný účes, barva vlasů, i tvar obličeje, prostě skoro jako dvojníci. Pokud jste viděli fotku, jistě se mnou souhlasíte.
O čem to svědčí nevím, nic dobrého to ale asi nebude.
Reagovat
Grigor_Murray
že by nevlastní bratr :D
Reagovat
VlS
Otázku úhlu pohledu. Medvědům připadají všichni lidi stejní.
Reagovat
Aussie
Posuďte sami:

http://www.afr.com/news/vicfour-dead-in-mans-melbourne-crime-spree-20170120-gtvups
Reagovat
tommr
určitá fyzická podobnost tam je. Hlavně je to ale týpek, kterej si v dnešní zvrácený době rasismu naruby myslí, že si může beztrestně dělat co chce a pak to končí takovejma tragédiemi ... :(
Reagovat
FulnekUltras
nejen rasismus, ale i spousta dalších pojmů, kategorií a hodnot je zvrácená a vyšinutá natolik, že k normálu se to bude vracet hodně dlouho
Reagovat
Grigor_Murray
Misha Zvěrev by snad žádný problém být neměl, ale pak se začne lámat chleba, bud Nishi nebo Rog, to už bude zkouška ohněm :D. Do semifinále Wawrinka ?, finále Dimitrov/Rafa/Raonic? Nejradsi bych Dimitrova pochopitelně, ale ale no :D. Zatím se až na Djokovice AO vyviji podle mych představ ( Gyros teda trochu zklamal , ale nevadí :D ). Každopádně začátek roku 2017 nabídl parádní tenis.
Reagovat
Kozoroh
Tak už se AO dle tvých představ dovyvíjelo :-P
Reagovat
smazaný uživatel
jede zatim skvele, ale zapas jsem taky nevidel.
A ten Danny....tak to je parada,
toz at to tam vyhraje cele...;)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/novoreq/status/822446795112534016
Reagovat
smazaný uživatel
nalada jiste vyborna, uvidime, no, pohubly prijde mi.. :-)
Reagovat
gigin
Uvidíme, stále věřím.. ;-)
Reagovat
janek_da
... bourame skaly pohledem
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
gigin
Paráda! Sympatický synek.
Reagovat
EllNino
Přesně :) Mazeec :) !
Reagovat
rod_laver
riadnymacher
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych je zase levý jak turecká šavle...
Reagovat
kada.tom
Kei krásně vymazal Čobola :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo by dal za taký vysledok Berdych, ze ano
Reagovat
a.magerova
Prašť jak uhoď, ale je pravda, že Lacko vzal soupeři 1x podání...
Reagovat
kada.tom
Andy se parádně vypořádal s Novakovým wimbledonským katem! Navíc ho pořadatelé strčili až do Hisense arény, což je tedy vůči světové jedničce takové trochu ... no divné :-/ :-D
Reagovat
Fandina
Otázkou je, jestli tam Andy nechtěl.
Reagovat
kada.tom
samozřejmě pokud se ho ptali a jemu to nevadilo nebo si o to sám řekl, tak pak je to něco jiného :-))
Reagovat
Madrileno
Bodejt by Mura ztratil set. Pri pohledu na jeho pavouka az do ctvrtfinale, takove klauny by clovek nepotkal ani na 250tce v Chennai :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Zajímalo by mě, jak by s Querryem hrál Djokovič, to by asi Sam uhrál více než 10 gemů...
Reagovat
turista
No tak Novak Djokovič si prožívá v současnosti tenisové peklo takže by možná s Querreym zase prohrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist