Murray prohrál potřetí v řadě, nestačil na Younga

13. 3. 2011, 09:39
Aktuality 16
ATP INDIAN WELLS - Andy Murray se dostává do herního útlumu. Po finále na Australian Open stále čeká na vítězství, v Indian Wells nestačil ani na hráče druhé světové stovky Donalda Younga. Naopak úspěšně do turnaje vstoupila světová jednička Rafael Nadal, nebo Juan Martin Del Potro. Argentinec vyřadil obhájce titulu Ljubičiče.
Andy Murray

Andy Murray na letošním Australian Open ani ve třetím grandslamovém finále neuhrál jediný set a spekulovalo se, že by se to na jeho psychice mohlo negrativně odrazit. Sám britský tenista avizoval, že je zklamaný a si dá pár týdnů pauzu. Ale už v první polovině února se nečekaně objevil v Rotterdamu. Britský tenista v Holandsku uhrál pouhých pět her proti Baghdatisovi a na nějakou dobu se uklidil do ústranní. Údajně měl mít i problémy se zápěstím.  

Jenže ani na turnaji Masters 1000 v Indian Wells, kde obhajoval čtvrtfinále, se ze začínající krize nevyhrabal. V duelu s domácím kvalifikantem Donaldem Youngem čtyřikrát přišel o podání a za hodinu a 35 minut prohrál 6-7 3-6.

"Dnes jsem moc dobrého nepředvedl. Mizerně jsem podával, špatně jsem se pohyboval. I když někdy na začátku turnaje nedokážete dobře trefovat údery a necháte soupeře hrát, můžete vyhrát. Ale já měl problém s pohybem a on (Young) trefoval spoustu vítězných úderů," komentoval Murray, který tak už ve třech zápasech v řadě nezískal ani set. 

Pro jednadvacetiletého Younga, bývalou juniorskou světovou jedničku a vítěze Australian Open chlapců, to byla první výhra nad soupeřem z Top 10. Až dosud bylo jeho nejcennějším vítězstvím skalp 32. hráče světa Felciana Lópeze, kterého porazil před třemi lety právě v Indian Wells. Tehdy také naposledy vyhrál na okruhu ATP dva zápasy v řadě. O překonání svého maxima se bude ve 3. kole snažit proti Tommymu Robredovi.

Aktuálně až 143. hráč světa si pochvaluje přípravu pod trenéry USTA v Carsonu, kde sbíral zkušenosti od Querreyho nebo Fishe. "Kariéru jsem začal hodně kolísavými výsledky. Leo Azevedo (kouč USTA) mi nedávno řekl, že stojím na začátku své druhé kariéry, tak uvidíme. Myslím, že se mi trvdá práce začíná vracet. Nejsem tam, kde bych chtěl být, ale věřím, že tu pro mě týden ještě nekončí a dostanu se dál," řekl Young. 

Američana povzbudila také krátká herní příprava s Petem Samprasem. "Dal mi hodně zajímavých rad. Chvíli jsem nevěděl, jestli to mám brát vážně, protože hodně žertoval, ale vzal jsem si to k srdci," dodal Yong.

Poprvé od Australian Ope, na kterém si přivodil svalové zranění, se na turnaji objevila světová jednička Rafael Nadal. Španěl se rozehrál už o minulém víkendu v Davis Cupu proti Belgii a po třech zápasech je jasné, že je znovu ve skvělé formě. V Indian Wells, kde za posledních pět let nechyběl ani jednou v smeifinále a dvakrát triumfoval, zahájil suverénní výhrou 6-0 6-2 nad Jihoafričanem Rikem De Voestem

"Myslím, že se soupeř byl dnes nervóznější než obvykle. Asi to nebyl jeden z těch zápasů, kde hraje svůj nejlepší tenis," všiml si rodák z Mallorky. "Nemůžu říct, že bych hrál extra dobře. Jen jsem udělal vše pro to, abych vyhrál," dodal.

Nadalovi soupeři padají jak mouchy, končí obhájce Ljubičič
O postup do osmifinále se utká s dalším kvalifikantem, domácím Ryanem Sweetingem, kterého smetl už letos v Melbourne. Třiadvacetiletý Američan po Granollersovi zdolal divokým výsledkem 6-1 0-6 6-1 nasazeného Argentince Juana Monaka a poprvé na turnaji Masters postoupil do 3. kola. 

V Nadalově části pavouka končí i nejobávanější soupeři: úvodní duel byl zároveň posledním pro Marcose Baghdatise, Jo-Wilfrieda Tsongu, i světovou šestku Davida Ferrera, který Nadala vyřadil z letošního Australian Open a ukončil tak jeho sen o vítězství na čtvrtém grandslamovém turnaji v řadě. 

Ferrer v Kalifornii nedokázal najít recept na servis chorvatského obra Iva Karloviče a připsal si teprve třetí letošní porážku. 19. nasazený Baghdatis dostal 'kanára' od Inda Somdeva Devvarmana a Tsonga po prbolémech s kýlou nestačil na Belgičana Xaviera Malisse.

Čtyřiadvacetiletému Nadalovi tak na cestě do semifinále můžou z nasazených zabránit již jen Nicolas Almagro, Gilles Simon, nebo Albert Montaňés.

Z druhé části, ve které se rozhodně o případném Nadalově semifinaálovém soupeři, už není Murray a také Španělův loňský přemožitel Ivan Ljubičič. Obhájce titulu,jenž v uplynulých dnech laboroval se zraněným kotníkem, podlehl 7-5 4-6 2-6 Juanu Martinu Del Potrovi. Argentinec po triumfu v Delray Beach a hladké výhře nad Štěpánkem neprohrál už sedm utkání v řadě. 

"Mrzí mě, že jsem vyřadil loňského šampiona, ale zároveň je to pro mě další důležité vítězství na cestě zpět," řekl po utkání rozpačitě Del Potro. "Odehrál jsem dobré utkání. Snažil jsem se celou dobu soustředit a využívat nabídnuté příležitosti. Myslím, že jsem hrál lépe než on a to byl klíč k úspěchu. Zlepšil jsem všechno; servis, retun, kondičku. Jsem s úrovní své hry velmi spokojený," dodal vítěz US Open z roku 2009., který loni kvůli zranění zápěstí odehrál jen tři turnaje a propdal se do páté světové stovky. Během tří týdnů se ale posunul už na 90. místo. 

Po drobných problémech zůstává ve hře světová čtyřka Robin Söderling. Švéd se sice nečekaně trápil na podání, o které dvakrát přišel, Němce Michaela Berrera ale nekonec porazil ve dvou sadách 6-3 7-6. 

V osmifinále byse Söderling mohl utkat s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem, který je letos zatím jeho jediným přemožitelem. Švéd ale ještě musí zvládnout duel s Němcem Kohlschreiberem a hlavně dvacátý nasazený Dolgopolov musí zastavit Del Potra.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (12. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - De Voest (JAR) 6-0 6-2
Young (USA) - Murray (5-Brit.) 7-6(4) 6-3
Karlovič (Chorv.) - Ferrer (6-Šp.) 7-6(3) 6-3
Verdasco (9-Šp.) - Berankis (Lit.) 7-5 2-0 skreč B.
Almagro (11-Šp.) - Russell (USA) 6-4 6-4
Del Potro (Arg.) - Ljubičič (14-Chorv.) 5-7 6-4 6-2
Malisse (Belg.) - Tsonga (15-Fr.) 7-6(6) 7-5
Devvarman (Indie) - Baghdatis (19-Kypr) 7-5 6-0
Dolgopolov (20-Ukr.) - Hanescu (Rum.) 6-4 6-4
Querrey (21-USA) - Tipsarevič (Srb.) 6-4 6-4
Montaňés (23-Šp.) - Nieminen (Fin.) 7-6(5) 2-6 7-6(2)
Robredo (25-Šp.) - Zverev (Něm.) 6-3 3-6 7-5
Sweeting (USA) - Monaco (27-Arg.) 6-1 0-6 6-1
Simon (28-Fr.) - Schüttler (Něm.) 6-3 7-6(5)
Kohlschreiber (32-Něm.) - Smyczek (USA) 2-6 6-2 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
turnaj vyhraje harry del potro
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se těším na první zápas Tomáše Berdycha po Davis cupu. Jsem strašně zvědavý v jakém bude rozpoložení a co hodlá praktikovat na Kubota. Doufám, že Tomáš bude hrát tu "svojí" agresivní hru, která mi na Davis cupu chyběla..., tzn míčky více tlačit k čarám a s Kubotem si poradí bez nějaký větších potížích. Taky pevně věřím, že na poslední zápas s Golubjevem zapomněl a nijak ho to neovlivnilo, ostatně je to dost velký profík aby se s tím dokázal vypořádat.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz na Kubota je 5 to si myslím že je docela lákavá nabídka.
Reagovat
HonzaVM
Někde se po finále AO mluvilo o nástupu nové generece tenistů:-) No a kde je Murray ted...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
I sobota byla v IW plna skveleho tenisu. Nekteri nasazeni potvrdili role favoritu, jini naopak necekane prohrali. Ale poporade.
Nejdrive se zamerme na utkani Murrayho s Youngem. Brit se stale hleda a nemuze najit formu z ledna. Jeho posledni vyhra byla v semifinale grandslamoveho AO. Do Ameriky prijel jako favorit a o tom, jestli postoupi pres Younga, moc jedincu nepochybovalo. Ovsem opak byl pravdou. Dnes se mu vsak vubec nedarilo. Delal mnoho chyb a nez se nadal, bylo po prvnim setu. Ve druhem se sice Young rozehral, ale proti Murraymu z ledna by neuhral vice nez dve hry. Murray si vsak dnes postoupit nezaslouzil.
Del Potro dnes mohl z turnaje vyradit obhajce titulu Ljubicice. Chvili to vsak vypadalo naopak, zvlast kdyz Chorvat vyhral prvni set 7:5. Potom se vsak karta obratila a JMDP zapas otocil. Dalsi dva sety vyhral 6:4 a 6:2 a muze se radovat z postupu.
Rafael Nadal - Rik De Voest - musim se priznat, ze na tento zapas jsem se tesil. Byl jsem zvedav, co Nadal predvede na hardu. Dnes hral Spanel dobre, diktoval tempo hry, celkem slusne serviroval a jeho pohyb nezdal se byt omezen. Hned v prvnim setu na turnaji nadelil "kanara", coz byl pro nej urcite skvely zacatek, ktery jej nahecoval do dalsiho prubehu zapasu. Nakonec Nadal vyhral 6:0 6:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Take jsme dnes meli moznost videt stale trapiciho se Baghdatise, coz je skoda, protoze s nim letos jsem pocital jako s jednim z tvz. "postrachu", ktery bude zneprijemnovat turnaje favoritum. Nepomohla vsak ani intenzivni priprava na sezonu v horach.
Kdo me ale dnes potesil, byl Soderling. Nikerak oslnivy vykon sice nepredvedl, ale stacilo to na vyhru nad Berrerem 6:3 7:6. Jsem zvedav, co predvede v zapase s Kohlim.

Pridavam i dnesni HIGHLIGHTS:
http://www.tennistv.com/page/Video/0,,11444~1741588,00.html
http://www.tennistv.com/page/Video/0,,11444~1741608,00.html

A take dnesni HOT SHOT:
http://www.tennistv.com/page/Video/0,,11444~1741613,00.html

Nedelni tipy:
Berdych - Kubot (priblizne od 21:00 SEC)
Davydenko - Wawrinka (21:00 SEC)
Federer - Andrejev (00:30 SEC)
Fish - Raonic (02:00 SEC)
Djokovic - Golubjov (03:00 SEC)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray má pravdu, viděl jsem teda jen 1. set, ale hrál hodně špatně. Nejenže se špatně pohyboval, ale také spoustu úderů vyhazoval. Chybí mu zápasový rytmus a přeci jen v jeho věku není jednoduché začít hrát trošku jinak, jak prorokoval. Chce hrát míče blíže k lajnám a být tím útočnější, chvíli to ale potrvá, musí si to sednout. Ale samozřejmě, Younga by měl porážet i o půlnoci, i když ten se celkem dobře vyspal.
Reagovat
smazaný uživatel
já viděl druhý set a Young hrál výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
To Murrayho neomlouvá, ať hrál Young jakkoliv, měl vyhrát. Začínám pochybovat, že to Corettja s Valveredem zvládnou, Andy by měl najít pořádného trenéra. Tuším, že je volný Tony Roche například.
Reagovat
smazaný uživatel
Roche trenuje Hewitta.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, já myslel, že se zas už rozešli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale třeba Darren Cahill by nemusel být marná volba.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me ten kluk potrebuje spis cvokare...
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím,že nedává tenisu vše. Jednou řekl,že jsou na světě i jiné důležitější věci.......a myslím,kdyby nebylo jeho matinky,že není ani tam,kde dnes je.
Reagovat
smazaný uživatel
Coz o to, s hrou Murray moc problemy nema, je to skvely defenzivni hrac, avsak jeho problem je v hlave. Pokud vsak chce byt svetovou jednickou, musi to vsechno nejak potlacit a nezaleknout se sanci, ktere mu jsou nabizeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze souhlasim. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist