Murray s Robsonovou znovu vyhráli a jsou ve finále

8. 1. 2010, 11:23
Aktuality 4
HOPMAN CUP - Britští tenisté Andy Murray a Laura Robsonová si na Hopmanově poháru smíšených dvojic v Perthu zahrají o titul. Ve svém posledním zápasu ve skupině dnes porazili ruskou dvojici Igor Andrejev a Jelena Dementěvová 2-1 a postoupili do finále, kde se utkají se španělskou dvojicí Tommy Robredo/María José Martínezová.
Laura Robsonová a Andy Murray

Rusko poslala do vedení Jelena Dementěvová díky vítězství 6-4 6-0 nad Laurou Robsonovou. Jenže Britové mají Andyho Murrayho, který stejně jako v předešlých zápasech vyrovnal, když Igora Andrejeva porazila hladce 6-1 6-0.

O vítězi tak rozhodla čtyřhra, v níž v Perthu i do třetice vyhrál britský pár 6-4 6-7 10-6.

Na Brity ve finále čekají Španělé Martinezová s Robredem. Ti ve své skupině neprohráli ani jeden duel a naprosto suverénně postoupili z prvního místa.

Murray: S Robsonovou chci hrát na olympiádě
Byť teprve patnáctiletá Robsonová sama bos nezískala, ve čtyřhře se rozhodně neztratila.

Murray byl souhrou s bývalou juniorskou wimbledonskou vítězkou natolik nadšen, že ji požádal, jestli by s ním nehrála smíšenou čtyřhru za dva roky na olympiádě v Londýně. "Musím Lauře poděkovat, protože hraje opravdu dobře," citovala čtvrtého hráče světa agentura Reuters.

"V mixu by měla hra stát na chlapovi. Jenže vždycky, když jsem se o to pokusil, ztratili jsme body. Takže jsem radši všechno nechal na Lauře," dodal Murray.

V druhém utkání skupiny B porazili Kazaši Jaroslava Švedovová s Andrejem Golubjovem německé duo Sabine Lisická a Philipp Kohlschreiber 2-0. Kohlschreiberovi úvod sezony utekl. V singlu neuhrál ani set a dnes dokonce získal s Kazachem Goljubovem pouhý jeden game.

V konečném pořadí skupiny obsadili druhé místo, Rusko bylo třetí a Německo poslední.

- HOPMAN CUP (Austrálie - Perth, tv. povrch) -
páteční výsledky (08. 01. 2010)

Skupina B:
Británie - Rusko 2-1
Murray - Andrejev 6-1 6-0
Robsonová - Dementěvová 4-6 0-6
Murray/Robsonová - Andrejev/Dementěvová 6-4 6-7(6) 7-6(6)

Kazachstán - Německo 2:0
Golubjov - Kohlschreiber 6-2 6-1
Švedovová - Lisická 6-4 7-6(3)
Švedovová/Golubjov - Lisická/Kohlschreiber zrušeno

Tabulka:
1. Británie 3/0 6-3 3
2. Kazachstán 2/1 5-3 2
2. Rusko 1/2 4-5 1
4. Německo 0/3 2-6 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
skott
Myslim, ze ten napad vznikl uz driv a jejich spolecna ucast na Hopmanu mela byt jen zkouskou jestli jim to spolu bude fungovat.A zda se, ze to byla skvela volba...Andy mi totiz vzdycky prisel tak trochu jako ¨suchar¨ ve stylu Tima Henmanna (ackoli jsem ho mel rad), ale s Laurou se vyborne doplnujou nejen na kurtu, ale i mimo nej.Snad nikdy jsem Andyho nevidel, tak casto se smat na kurtu jako prave pri Hopman Cupu;-) Osobne bych se vubec nedivil, kdyby si spolu strihli mix uz treba letos ve Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vypadá na tom obrázku poněkud zamilovaně. Ale na to si Skotte asi nenarážel, že?
Reagovat
skott
nenarazel, ale taky me to uz napadlo;-)
Reagovat
skott
ale kdyz ted poradne koukam na tu fotku, tak mi prijde zamilovana vic Laura:DD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist