Murray se kvůli přetrvávajícím bolestem kyčle odhlásil z Masters v Montrealu

4. 8. 2017, 00:17
Aktuality 9
Andy Murray příští týden nebude startovat na turnaji Masters 1000 v Montrealu, kde v letech 2009 a 2015 triumfoval. První hráč světa se pořadatelům omluvil kvůli zranění levé kyčle, s níž má dlouhodobé potíže a naposledy ho bolesti limitovaly při porážce ve čtvrtfinále Wimbledonu. Nadal tak může Brita sesadit z postu světové jedničky.
Profily hráčů
Andy Murray

Bolest kyčle, s níž má potíže od dětství, Murrayho výrazně limitovala v posledním zápase ve čtvrtfinále Wimbledonu. Před třemi týdny vedl nad Američanem Samem Querreym 2-1 na sety, ale v dalších dvou sadách uhrál už jen dva gamy a naděje na obhájení loňského vítězství vyhasla. 

A dnes třicetiletý Brit oznámil, že se nestihl uzdravit a přijde minimálně o začátek US Open Series. Příští týden přijde o Rogers Cupu v Montrealu, kde se koná jeden z devíti turnajů Masters 1000.

"Jsem smutný, že budu na turnaji v Montrealu chybět, protože mám na Kanadu skvělé vzpomínky. Dělám vše pro to, abych se co nejrychleji vrátil," uvedl Murray, který je trojnásobným vítězem Rogers Cupu - v letech 2009 a 2015 triumfoval v Montrealu, v sezoně 2010 dobyl Toronto.

Zatím je nejisté, zda Murray stihne alespoň generálku na poslední grandslam sezony v Cincinnati, kde podnik Masters startuje za 11 dní. US Open pak začíná 28. srpna. 

Murray do konce roku obhajuje velké množství bodů a je vysoce pravděpodobné, že přijde o post světové jedničky. Dojít k tomu může už po Rogers Cupu, pokud Španěl Rafael Nadal v Montrealu dojde alespoň do semifinále. Na návrat do čela žebříčku si 'brousí zuby' i aktuálně třetí Švýcar Roger Federer.

"Letos nehraju dost dobře na to, abych si zasloužil být první. Pokud mě nesesadí po Montrealu, tak po US Open určitě," uvědomuje si Murray, který je světovou jedničkou celkem 39 týdnů od konce loňské sezony. Nadal byl první naposledy v červnu 2014 a dohromady 141 týdnů.

Z Montrealu se už dříve odhlásili také čtvrtý hráč světa Stan Wawrinka ze Švýcarska (zranění kolena) a poražený wimbledonský finalista Chorvat Marin Čilič (zranění přitahovače). Chybět bude i Novak Djokovič, který kvůli dlouhodobým potížím s loktem předčasně ukončil sezonu, a nejistý je start Nicka Kyrgiose jehož trápí problémy s ramenem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Kozoroh
Konec období jedné z nejslabších jedniček historie ATP žebříčku se blíží. Otázkou není, jestli, ale kdy přijde Andy o 1. příčku. Mám tušení, že na US Open bude TOP nasazeným někdo jiný než na všech třech letošních proběhlých majorech. Bude jeho národnost španělská, nebo švýcarská?
Reagovat
a.magerova
:-)))
Reagovat
Nola
Andy je zraneny a je otazne, ci bude startovat v Cincy, moze sa prepadnut az na 3. miesto? to je otazka pre teba, tommr uz riesi iba baby a panov nema kto...

rozhodne boli aj slabsie jednotky, Andy sa drzi na spici celkom dlho, vzhladom na jeho tohorocne vysledky
Reagovat
gigin
Spíš se zalekl účasti švýcarského Boha. Aj taký je šport.
Reagovat
fialka
a čo Rafa, hmm?
Reagovat
slacker
ten neni buh ani svycar
Reagovat
Frantz
ani k.k.t jako švýcar
Reagovat
fialka
počuj, nerob tu hanbu! Boh obdaril človeka rozumom, ale zabudol pribaliť návod na použitie.
Reagovat
Franky
Frantz :D uz si tu chybal dajak si sa zahrabal pod zem v sezone 17
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist