Murray se po snadném postupu utká o titul s Nadalem

14. 2. 2009, 16:57
Aktuality 22
ATP ROTTERDAM - Andy Murray dnes porazil Chorvata Ančiče a stal se prvním finalistou turnaje v Rotterdamu. O titul si zahraje s Nadalem, který si ve večerním duelu poradil s Francouzem Monfilsem.
Andy Murray

Jednadvacetiletý Brit měl během turnaje problémy s postupem přes Seppiho i Gicquela. Dnes však Andy Murray navzdory ošetření pravé nohy za pouhých 61 minut smetl Chorvata Maria Ančiče 6-1 6-2 a už podruhé letos postoupil do finále.

"Doufám, že se ve finále utkám s Nadalem. Naše utkání jsou obvykle zárukou skvělé podívané," přál si Murray.

Ten letos vyhrál už exhibici v Abú Zabí i turnaj v Dauhá a v Rotterdamu se mu jméno finálového soupeře splnilo. Rafael Nadal dnes poprvé na turnaji neztratil set, když Francouze Gaela Monfilse porazil dvakrát 6-4 a stejnou mincí mu tak oplatil porážku ze semifinále v Dauhá.

Nadal se ve finále představí dva týdny po triumfu v Melbourne, kde získal svůj šestý grandslamový titul. V Rotterdamu bude rodák z Mallorky usilovat o 33. turnajový primát v kariéře a proti Murraymu bude rovněž chtít odčinit letošní porážku z Abú Zabí. Stále má však s Britem pozitivní bilanci, jelikož vyhrál pět ze sedmi vzájemných střetnutí.

Turnaj v Rotterdamu je zařazen do kategorie ATP World Tour 500 a hraje se o dotace ve výši téměř 1,5 milionu eur.

Berdych titul neobhájí, triumfovat může Dlouhý
Český tenista Tomáš Berdych si chuť po vyřazení z první kola v Rotterdamu příliš nespravil ani ve čtyřhře, kterou loni na stejném turnaji s Tursunovem vyhráli. Letos po boku Rakušana Melzera prohráli v semifinále s druhým párem světa Knowles/Zimonjič 3-6 2-6.

Alespoň jednoho zástupce ve finále však český tenis mít bude. Semifinalisté Australian Open Lukáš Dlouhý a Leander Paes si v Rotterdamu zahrají o titul, když v dnešním semifinále porazili 6-2 7-6 rakousko-izraelskou dvojici Knowle/Ram.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch / hala, 1.445.000 eur) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Monfils (5-Fr.) 6-4 6-4
A. Murray (2-Brit.) - Ančič (Chorv.) 6-1 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Berdych/Melzer (ČR/Rak.) 6-3 6-2
Dlouhý/Paes (2-ČR/Ind.) - Knowle/A. Ram (4-Rak./Izr.) 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
skott
Po pravde ja ti na necem nachytavat nemusim, ty co sem chodi delsi dobu, stejne vi, ze jen vyhledavas konflikty, tenis sledujes jen kratce a nazory si delas tak aby si mohl protirecit osatnim:/
no jen par veci napr. ohledne toho tveho radoby oblibence:

Re: skott
Proboha proc? Byl v bílém. Me jednou prekvapil Stich, výrazný cerný pruh na triku nemá ve W co delat. Kvuli chybejícím rukávum? Vzpomen, jak se nekdy nestydate dokážou oblíknout ženský. Nevadí mi to, jen se tomu divím.
Souhlasím, snad se Nadal vrátí k puvodnímu oblecení.
02.01.09 20:40Od: Broz

Jedna vec takovým týpkum jako mario nevadí. Mne ale jo. Roger hraje v normálním triku. Nevyholený Nadal podobný jedinci z kmene apacu spíš budí odpor. Podvázané šlachy mu na eleganci rovnež nepridají.
14.08.08 12:54Od: Brož

To asi byl zážitek, tenis na netu :D :D Zadkorejpala dávali na BBC od 4:45, na me dost pozde. Zrovna ted beží Kuznecova - Li. Svetlana dostává slušnej záhul.
11.08.08 15:30Od: Brož
Reagovat
skott
suverenitu jednoho tenisty zrovna vidět nepotřebuju - psano dnes

Vždycky jsem nejak prál tem, co si delší dobu udrželi výraznou prevahu.
29.08.08 19:12Od: Broz

Podobne priklady by byli i u dalsich jako jako Jankovic, Ivanovic, Vaidisova, Dementieva.Vypisovat to ale nebudu, v tom se rad vyzivas ty, ja na tvoji uroven nepujdu, kazdy neni jako ty aby si ukladal cizi komenty a neustale sledoval kdo co pise.To jen aby sis nemyslel, ze se neda vratit zpatky a zpetne zjistit co jsi psal.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, chtěl jsem zjistit reakce zapálených fandů. Takových názorů tady mám víc. Ta tvoje nenávist proti určitým tenistům je ale taky úžasná, vytahovat to nebudu, čekám že letos vymyslíš další perly. Úroveň toho kopírování je nevalná, písmena s diakritikou ti moc nejdou.
Proč bych si jako měl myslet, že posun třeba na rok staré články nejde? Když jsem dělal totéž?
Reagovat
smazaný uživatel
A mohl bys projevit víc vděčnosti. Jednak jsem tě na tenhle web přitáhnul (tuším že před srpnem 08 tady nic od tebe není) a jednak ochota zdejších čtenářů psát k WTA je skoro nulová. Tak si mě víc považuj :-D
Reagovat
skott
To je tak trapne, ze se tomu ani nemuzu smat, jak si neustale myslis, ze nekdo stoji o tve reakce.No, verim, ze az zase neco napisu, tak si to honem rychle ulozis aby sis to mohl cist před spanim.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se dají chytit ty zápasy?nebo na kterém programu v tv nebo na netu pls?
Reagovat
smazaný uživatel
www.atdhe.net

tam jsem na to koukal já.
Reagovat
smazaný uživatel
dik moc máš to u mě:-)
Reagovat
smazaný uživatel
dik moc máš to u mě:-)
Reagovat
skott
Nadal je vazne neuveritelnej i v hale na zrychlenem povrchu oproti lonsku dokaze hrat 45krat pres sit jak na antuce:( Soucasny tenis se vazne topi ve sra*kach a Monfils a jeho dramaticky vystup - k smichu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono jde o to kdo stojí na druhé straně sítě :-) a je jasný, že Monfils na tohle pinkání přistoupí...nicméně Francouz aspoň dokáže tyhle dlouhý výměny sem tam ukončit nádherným winnerem.
Jinak teda nevím co furt Monfilsovi je..vždy, když ho sleduju, tak je ošetřován..
Reagovat
skott
Nechal sem se trochu unest:)Jasny Monfils je v blede modrym to same, ale stejne takovyhle tenis v hale, hnus.Zklamal me vcera trochu Tsonga, krome servisu nepredvedl skoro nic.Jak zakoncil zapas nejdriv dvojchybou za stavu 30-30 a v dalsi hre hned po servisu zbytece na sit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsou ty sra*ky konkrétně vidět? Já jsem docela spokojený. Vzestup Nadala i na dalších površích vítám, suverenitu jednoho tenisty zrovna vidět nepotřebuju. Ještě aby vydrželo zdraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevim na jaký zápasy koukáte,ale Alespoň dneska (koneckonců i včera) Nadal ty balónky rozdává k lajnám semtam přidá eso a přejde na síť a k neuvěřitelnému pohybu neni co dodat.Jestli tomuhle říkáte "pinkání" tak to už fakt nevim co jste viděli hrát Rogera.
Reagovat
skott
Brozi ty vazne neprestanes, vid?Asi pred mesicem, kdyz si mi rekl, ze si spatne pamatuju, jsem si prosel starsi clanky a nechtej abych tady kopiroval, co jsi psal...kdyz clovek rekne A, ty automaticky reknes B jen aby si mohl oponovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přišlo, že tam bylo docela dost antukových výměn bez invence. Ale byly i pěkné momenty.

skott: No mně přišel Tsonga už proti Tursovi takový míň živý..asi už docházela šťáva. Přeci jen..vítězství v JAR, náročný přelet..pak dva tajbrejky hned v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeš od NADALA čekat hru servis-síť.On má tu natukovou hru v krvi.Ale i tak se hodně zlepšil a ta hra na tom tvrdém povrchu vypadá k světu.Abych taky něco řekl k Tsongovi,podle mě nebyl fit,vypadal jak leklá ryba.
Reagovat
smazaný uživatel
Kopírovat? Proč ne, pokud bude někdy nějaká vhodná příležitost, tak sem s tím. Některé moje příspěvky ale nebyly myšleny úplně vážně, to dobře víš. Na čem mě tedy chceš nachytat?
Reagovat
D.A.N
Doufám, že to bude opačně a Andy ho sejme!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Muryho nemam rad a doufam ze ve finale bude hrat s nadalem a ten ho rozdrti
Reagovat
smazaný uživatel
To chce klid
Reagovat
smazaný uživatel
a nohy v teple!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist