Murray se po třech letech vrátil do britského týmu pro Davis Cup

15. 8. 2022, 11:48
Aktuality 1
Trojnásobný grandslamový šampion Andy Murray se po třech letech vrací do Davisova poháru. Bývalý první tenista světa figuruje v britské nominaci na skupinovou fázi týmové soutěže. Spolu s ním by měli v září o postup na finálový turnaj hrát Cameron Norrie, Dan Evans a elitní deblista Joe Salisbury. Pátého člena týmu oznámí vedení britského svazu později.
Profily hráčů
Andy Murray

Pětatřicetiletý Murray, jenž dovedl Velkou Británii v roce 2015 k prvnímu daviscupovému titulu po 79 letech, naposledy v soutěži startoval v roce 2019. Jeho kariéru pak komplikovaly opakované operace kyčle, po nichž se stále snaží vrátit na špičkovou úroveň.

Británii čekají ve skupině D v Glasgow týmy USA, Kazachstánu a Nizozemska. Nejlepších osm družstev skupinové fáze postoupí na listopadový finálový turnaj v Málaze.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist