Murray se Soaresem zatím válí, set neztratili ani s bratry Bryanovými

15. 11. 2016, 14:18
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Jamie Murray a Bruno Soares jsou na Turnaji mistrů zatím stoprocentně úspěšní. Ve druhém utkání skupiny Edberga/Järryda si britsko-brazilský pár poradil i s bratry Bryanovými a po setech 6-3 6-4 je se dvěma výhrami v čele skupiny.
Jamie Murray a Bruno Soares

Jamie Murray s Brunem Soaresem letos ovládli Australian Open a US Open. Od závěrečného grandslamu sezony se jim ale příliš nedařilo. Z posledních čtyř turnajů uhráli jen jednou semifinále.

V prvním utkání na Turnaji mistrů potvrdili roli favoritů, když si beze ztráty setu poradili s posledním kvalifikovaným párem Huey/Mirnyj. A v Londýně jsou po dnešní hladké výhře nad bratry Bryanovými stále stoprocentně úspěšní. Američanům tak oplatili letošní porážku z turnaje Masters v Římě.

Ani bývalé světové jedničky nezaznamenaly od antukové části sezony, během níž získaly čtyři tituly, žádnou finálovou účast. Nutno podotknout, že na posledních čtyřech podnicích je vždy vyřadili pozdější vítězové.

Rovněž Američané na úvod nezaváhali. Stejně jako jejich dnešní soupeři zvládli první zápas s dvojicí Dodig/Melo ve dvou sadách, a turnajové šestky dokonce dorazili kanárem.

Dnes však na hru druhého nasazeného páru nenašli žádnou odpověď. Murray se Soaresem výborně podávali, soupeřům nenabídli ani jeden brejkbol a na servisu ztratili dohromady jen sedm fiftýnů.

Naopak bratři Bryanové museli odvracet hned šest hrozeb v podobě brejkbolů, úspěšní byli jen čtyřikrát a po 63 minutách favoritům podlehli.

Domácí Murray a Brazilec Soares tak mají skupinu skvěle rozehranou. Po druhých zápasech jsou v čele skupiny, nicméně jistotu postupu zatím nemají.

Vývoj skupiny zamatola večerní výhra Ivana Dodiga s Marcelem Melem, kteří zdolali 7-5 6-4 duo Treat Huey a Max Mirnyj a udrželi naději na postup ze skupiny. Šanci na semifinále má však stále i poražený pár Huey/Mirnyj, byť je po dvou zápasech bez bodu.

• TURNAJ MISTRŮ •
Londýn, Velká Británie, tv. povrch (hala), 7,500.000 dolarů
úterní výsledky (15. 11. 2016)
Skupina Edberga/Järryda
J. Murray/Soares (2-Brit./Braz.) - B. Bryan/M. Bryan (3-USA) 6-3 6-4
Dodig/Melo (6-Chorv./Braz.) - Huey, Mirnyj (8-Fil./Běl.) 7-5 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Ti si jdou pro titul.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist