Murray se zastal Federera proti kritice za odstoupení z Roland Garros

7. 6. 2021, 13:23
Aktuality 21
Britský tenista Andy Murray podpořil rozhodnutí svého dlouholetého soupeře Rogera Federera odstoupit po postupu do osmifinále z Roland Garros. Devětatřicetiletý Švýcar v neděli pokračování na pařížském grandslamu vzdal, aby dopřál čas na odpočinek operovanému kolenu před travnatou částí sezony s vrcholem ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Andy Murray

Dvacetinásobný grandslamový šampion Federer se odhlásil po sobotním vítězství ve 3. kole nad Němcem Dominikem Köpferem, utkání se protáhlo přes půlnoc a hrálo se tři a půl hodiny. Neobvyklé rozhodnutí jednoho z nejlepších tenistů historie mnozí chápali, na Federera se ale snesla i kritika.

Murray na twitteru reagoval na příspěvek jednoho uživatele, jenž Federerovo odstoupení označil za neuctivé a kritizoval ho za to, že Roland Garros využil jen k tomu, aby nabral herní kondici. "Když se fotbalisti nebo basketbalisti vracejí po zranění, mohou hrát jen omezený počet minut, aby postupně budovali svou fyzickou kondici. V tenisu tenhle luxus nemáme, abyste mohli hrát v prvním utkání set, v druhém dva atd.," zastal se trojnásobný grandslamový vítěz Murray Federera, jenž se letos pomalu vrací po dvou loňských operacích kolena.

"Tvrdím, že je docela riskantní hrát několik čtyřhodinových zápasů za sebou na turnajích brzy po comebacku. Takže mi dává smysl, že člověk reaguje na pocity svého těla," dodal Murray, jenž má sám vleklé zdravotní potíže a od března se ve dvouhře na ATP Tour nepředstavil.

Federera se zastala i americká legenda Chris Evertová, jež uvedla, že si Švýcar právo takto se rozhodnout zasloužil. Bývalý americký daviscupový kapitán Patrick McEnroe řekl, že Federerovo vysvětlení chápe, ale jeho odstoupení nevypadá dobře.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
Jan
Naprosto nevhodné chování Federera. Jde si zahrát GS a pak si to rozmyslí. To měl vědět před turnajem, že se má šetřit.
Reagovat
gigin
Ok boomer.
Reagovat
RF46
Presne tak, starej je na to dost!
Reagovat
Bob
Klaun se zastal šaška.
Reagovat
Nola
:D a co na to Mayo?
Reagovat
Mayo
smile dnes som bol pomaly
Reagovat
Bob
Klaun se zastal šaška.
Reagovat
gigin
Evo x Kokki. Zápas dne.
Reagovat
Patik
Divím sa že Murray sa vôbec pozastavuje nad kritikou nejakého laika z Twitteru..každý kto má rozum nemá pri tomto rozhodnutí Federera čo riešiť..jedine tak popriať Rogerovi veľa zdravia a good luck.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
lada0218
Kdyby řekl že ho robolelo dvakrát operované koleno tak by nikdo ani nemuknul. Tak to řekl popravdě že má obyvu, že by koleno nemuselo vydržet a že by se proto nomohl rozloučit na Wimbledonu tak je halo. A potom, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávostí :-)
Reagovat
ttopi
Přesně. A kdyby chtěl bejt úplně čistej, mohl nastoupit s Berrettinim a po 3 gemech říct že mu není dobře. Ale proč by to dělal, skreč je zbytečná a zdržoval by všechny, včetně Itala.

Takže jak říkáš. Řekl vše popravdě a načisto, ale paradoxně to schytává víc, než kdyby si něco vymyslel smile
Reagovat
gigin
Na TP se jasně řeklo, že odstoupil, pže má strach z vypadnutí, prohry a následné potupy.
Reagovat
aligo
smilesmilesmile
Reagovat
aligo
Tady je to totiž samý odborník, s mnohaletou praxí a okruhu ATP i WTA smile
Reagovat
gigin
Tady pořešíš vše. Absolutně vše.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jeden se až děsí, co se stane, až si jednou TP svou moc uvědomí a povstane proti člověku.
Reagovat
gigin
Jako mi TP spíš dal, než vzal. Už jenom ty usrané lístky na W, signed tenisák Gulby z USO... A osobní setkání s některýma. Plus hra v tenis s něma.
Reagovat
gigin
A nekonečné a nespoutané hrátky s magu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to bych dal rozhodně na první místo.
Reagovat
George_Renel
A somárik to i oštemploval.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist