Murray si v Dauhá zatrénoval, postoupil za 37 minut. Rosol proti Nadalovi nepřekvapil

31. 12. 2013, 13:22
Aktuality 89
První soutěžní zápas po více než čtvrt roce má za sebou britský tenista Andy Murray. Čtvrtý hráč světa, který po operaci zad musel vynechat konec loňské sezony, dnes v Dauhá v tréninkovém tempu porazil domácí divokou kartu Mousu Zayeda dvakrát 6-0. Více práce měla se svým prvním soupeřem světová jednička Rafael Nadal, kterému marně vzdoroval Lukáš Rosol.
Andy Murray

Když Andy Murray minulý týden odehrál dva zápasy na exhibici v Abú Dhabí, měla to pro něj být generálka před novou sezonou. Tu ale odstartoval v ještě volnějším tempu, než v jakém se ve Spojených arabských emirátech vrátil na kurty.

Los mu totiž do prvního kola přisoudil devatenáctiletého Mousu Zayeda, hráče až třetí tisícovky světového žebříčku, který na turnaji mohl nastoupit jen díky divoké kartě od pořadatelů. Rozdílu mezi oběma hráči odpovídal i průběh zápasu, v němž zdejší dvojnásobný vítěz spíše než se soupeřem bojoval s vlastní koncentrací. Domácí tenista si dnes připsal jediný vítězný úder, po prvním Murrayho podání neuhrál ani jeden bod a za 37 minut minut odcházel z kurtu s porážkou 0-6 0-6.

"Asi si půjdu ještě trochu zahrát s trenérem, protože v zápase těch výměn moc nebylo," řekl po hladkém vítězství svěřenec Ivana Lendla, který si o čtvrtfinále zahraje s vítězem utkání mezi Florianem Mayerem a Polákem Michalem Przysiezným.

Ve dvou setech zvládl svůj vstup do sezony i Rafael Nadal, který se rozehrál minulý týden na exhibici v Abú Dhabí a po porážce s Ferrerem a výhře nad Tsongou obsadil 3. místo.

Dnes v Kataru nejlepší tenista světa narazil na Lukáše Rosola, s nímž jediný vzájemný duel senzačně prohrál. Stalo se tak na loňském Wimbledonu, po kterém Nadal kvůli problémům s kolenem sedm měsíců nehrál. Podruhé se ale zaskočit nenehal a i když český hráč bojoval, zvítězil 6-2 7-6.

V prvním setu Rosol držel krok jen do stavu 2-2, pak ale prohrál čtyři hry v řadě. Ztráta sady ho ale nezlomila a ve druhém dějství byl rovnoceným soupeřem. V devátém gamu dokonce Nadalovi sebral servis a podával na zisk setu, k setbolu se ovšem nedostal. V tie-breaku český hráč ještě odvrátil čtyři mečboly, aby nakonec podlehl 2-6 6-7.

Na odvetu za Wimbledon 2012, po kterém přes sedm měsíců nehrál kvůli potížím s kolenem, prý španělský tenista nemyslel. "Mít v hlavě odplatu, to podle mě není dobrý způsob, jak jít do zápasu. Člověk musí nastupovat s otevřenou myslí a připravený reagovat na to, co přijde," řekl Nadal.

Přiznal, že byl před utkáním trochu nervózní. "Na minulý zápas s ním jsem neměl dobré vzpomínky. Navíc jsem po tom utkání skoro osm měsíců nehrál, takže to nebyly příjemné pocity," uvedl Španěl, který tentokrát uspěl i díky 50 Rosolovým nevynuceným chybám.

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1.195.500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Rosol (ČR) 6:2, 7:6(7)
Ferrer (2-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 5:7, 6:3
Murray (3-Brit.) - Zayed 6:0, 6:0
Gulbis (7-Lot.) - Evans (Brit.) 6:2, 4:6, 6:0,
Brown (Něm.) - Dodig (Chorv.) 6:4, 6:2
Gojowczyk (Něm.) - Thiem (Rak.) 7:5, 6:0
Mayer (Něm.) - Przysiezny (Pol.) 6:2, 3:6, 7:6 (7:5).
Kohlschreiber (Něm.) - Andújar (Šp.) 7:6 (9:7), 6:2.
.
Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Hájek (ČR) - Giraldo/Sousa (Kol./Portug.) 6:3, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

89
Přidat komentář
MarcelPersch
Páni, tomu Brandsovi to v Dauha fakt jde, už porazil i Davida :)
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek tohoto roku je opravdu trochu zvláštní :D ale zase je dobře, že mají šanci i jiní hráči a jejich fandové :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to má s Gulbom tusim 7:0, nebol by som zbytočný pesimista..Navyse Ernestove vysledky nie sú vobec presvedčivé..

Prekvapil ma Andy, napriek tomu mu v AO na SF verím..
Reagovat
Mayo
vamos Rafa, zajtra Gulbis ou
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka i Kamkemu, překvapil :) A Gulbu by zase mohl začít bavit tenis :D
Reagovat
Mayo
vďakis, Kamke hral ako pánes veru ... no zajtra to bude paľba teda z jeho strany očakávam :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z Gulbisovy strany? Taky doufám :D:D Gulba je něco jako Dolgo, dokážou tak skvěle zahrát a nebo skvěle kazit. No budu fandit Ernestkovi, jak jinak, proti Rafovi vždy a stále :D:D
Reagovat
Mayo
a ja, že sa od Nového roku polepšíš :P :D
Reagovat
Hypertac
A ja budu fandit Rafovi. Ostatne jako vzdy. Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych se měla polepšit, já jsem se sebou spokojená :D:D
Reagovat
Mayo
Hypertac ... výborne, máš vkus
Reagovat
MarcelPersch
Jestli Ernestek nebude chlastat jako dneska v noci, bude zítra vyučovat ...
Reagovat
TheRoyalBlue
Ty budeš asi ťažký pesimista. Gulbis máva výpadky a Rafov dnešný výkon bol v porovnaní so včerajším výrazne lepší. Ja som spoko (hlavne 33 winnerov, lepšia razancia a dĺžka úderov, servis dobrý, vadil mi akurát počet UE) a ak aj vypadne, nebude to pre mňa veľká tragédia.
Reagovat
MarcelPersch
Je to poslední turnaj před AO pro Rafu, samozřejmě, nic se nebude dít, když prohraje, ale na Rafových pomalých začátcích sezóny je vidět, že potřebuje odehrát co nejvíc zápasů.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa asi nechce dneska moc zaostávat za Andym....
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, jak se vloni trápil s Kamkem Tomáš v Dubaji :) Třeba si topky řekly, že nechají šance taky jiným, aby to bylo pestřejší :)
Reagovat
MarcelPersch
stylem jakým hraje dává ostatním šanci, i kdyby nechtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já na to jukám spíš ze zvědavosti, jak zase outsider trochu trápí, protože Rafa není můj hráč :)
Reagovat
Mayo
Rafael Nadal ide práve na Eurosport 1 oléééé...ako inak proste EL Matador , vamos :)
Reagovat
Mayo
ešte je aj ostrihaný
Reagovat
Mayo
aj je opálený nejaký :D
Reagovat
Mayo
čo sa stalo, že Andy prehral? hral zle alebo Florián výborne ?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš tu takových komentů, že si můžeš vybrat :D:D
Reagovat
Mayo
máš pravdu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mayer dnes ponižoval. :)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDD

No, Mayer se na půl rouk dopředu vystřílel, ale Andymu tím udělal cennou službu. Protože jestli míní jet na AO s tím, že po hodině a půl naprosto fyzicky odpadne, tak to ať radši zůstane doma. Nedokážu si představit, co by s ním v tomhle tempu udělali Noel nebo Rafa. Hrůza, poslední set měl pohyb podobný jako ten včerejší tragéd z Kataru. Zadělal si ale na to sám, prostě to měl pohodlně vyhrát 2:0, nevím, co víc by chtěl, měl našlápnuto solidně, Mayer byl mimo, začal do toho prát jak ho napadlo a Andy se jeho hře podřídil, zrovna on. A když k tomu přidám klesající čísla na servisu, bylo hotovo. Chtěl jsem souboj s Rafou, ale s takovou můžu být rád, protože by si z něho udělal dobrý den.

Jak známe Mayera, tak zítra s Verdaskem 2:3, 3:6 a poletí dom. Je to zvláštní neortodoxní hráč, na pohled docela zábavný, ale technicky se mi vůbec nelíbí, všecko až moc ploše, dropshot dvěma rukama a rozevlátý forhend. Ale když má den, dokáže divy. Škoda, že existují hráči, kteří jsou schopni mu v tom ještě pomoct.
Reagovat
Pe3k
Mayera nezesměšňuj. Je to kvalitní hráč a hlavně zpráskal tvého Můru, takže by jsi měl mít respekt.

Btw. Můra není jediný kdo dostal klepec od Floriana, takhle od pasu mě napadá třeba Nadal, který od něj dostal sadu 2:0.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco prohrál s Hanescu ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě, ty na mě nereaguj, dokud se to nenaučíš číst jo? Žádné zesměšnění tam není. Jen pravivé tvrzení o tom, jaký je to labil a nevyrovnaný hráč. A taky jen to, že technicky se mi vůbec nelíbí, myslím úderovoiu techniku, nebo celkově techniku, tu má na velmi vysoké úrovni, což ukázal. A vypráskání si předtsavuju jinak než tak, že set a půl jsem přehráván a pak se nechám nakopnout protihráčem.
Reagovat
Vojtiik
Match jsem sice neviděl, ale ted me mrzi ze jsem toho Flo Mayera nezkusil vsadit.. pro me hodne sympaticky hrac, ktery svou velmi nepredvidatelnou, chytrou a technicky pomerne narocnou a nezvyklou hrou do tenisu vnasi neco noveho, respektive davno zapomenuteho a dokaze s tim potrapit/porazit vazne kohokoliv:))
Reagovat
smazaný uživatel
No dokonce :DD Tak to je ten turnaj vážně k smíchu už, Dolgo, Evo, Andy, Nando, všichni venku, Berdych taky. Tak aspoň se můžu učit.
Reagovat
Lina
Mayer možná domů poletí pozítří, ale Verdasko určitě zítra, teda jestli si neudělá nějaký výlet. :)
Reagovat
Mayo
klíďa tomasinho...je to pseudoturnaj, podľa toho aj hrá, šak ten chlapec tisíckové turnaje celkom fláka nieto ešte takéto :D na Aussie to bude lepšie
Reagovat
Pe3k
Roger number one forever mě mile překvapil svou agresivní hrou. Jediné co bych mu vytkl je backhand, na tom musí ještě zapracovat...Každopádně pěkný vstup do sezony, doufám, že tento megaturnaj vyhraje.

Můra naproti tomu ukázal, že se vrátil ke kořenům své hry. Pasivita, nesmyslné čopované údery (stejně jako Dolgopolov) dokázal prohrát vyhraný zápas. Na AO 2014 bude rád za čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Po vyléčení rakoviny se na kurtu dneska se svým starým parťákem Flemingem představil už i Ross Hutchins. Sice prohráli, ale i tak skvělá zpráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že po včerejším rozcvičce ti Můru Mayer pořádně potrápí, aby Andy nezapomněl, jak se hraje pořádný tenis :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj se, s Tsongou a Wawrošem si zahrál pořádný tenis. Ale jo, to i nba tréninku s Valverdem si zahraje víc než včera s tím chudákem, který byl tak nervózní, že netrefil vůbec nic snad.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se juknu, protože Mayera taky zařazuju mezi své sympaťáky :) Já to včera neviděla, ale asi ho muselo být všem líto, když byl tak nervozní, tak není divu :) To včera Hossam mě mile překvapil, taky jsem čekala, že zapracují nervy, ale ustál to. Egypťana hrát tak často nevidím :D
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně !!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď prosím dopodávej na výhru a ve 3. setu Můru doraž, jak na nový rok, tak po celý rok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo! :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D To by se ti líbilo co?

Ale ne, tohle prostě nemůže vydržet. Mayerovi to tam musí přestat padat, tohle prostě neudrží celý další set. Za všechno si ale Murray může sám, jednoznačně vyhraný zápas, 3:0 ve druhém setu, Mayer evidentně totálně dole a on ho nechá takhle stupidně se vrátit do zápasu. Od té doby hraje hrozně, pasivní až na půdu, Mayer to tam práská a padá mu to. Klíčový byl game za stavu 3:2 asi, tam mohl jít znovu do vedení o brejk a podělal to.
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně se chce pořádně rozehrát, když mu to nebylo včera umožněno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neutěšuj se a nepodceňuj Floriana :) Můra se zase rozhodí, jak je jeho zvykem a bude chybovat ještě víc. Ale pěkná honěná co? :)
Reagovat
tito
s tím se nedá než souhlasit. Zdá se, že si to dnes chce vše vynahradit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodceňuju, jen vím, co je Mayer zač.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš jistě Mayera že? :D:D:D
Reagovat
Lina
Určitě vyhraje ten hráč, jehož příjmení začíná na M. :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky vím, co je Andy zač :) Povíme si na konci ano? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Miluju tenis :D:D Florianovi obrovská gratulka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, běžně kolabuje a nikdy v životě neotočil. Bože, nechtěj mi vnutit takovéhle kraviny prosímtě.
Reagovat
smazaný uživatel
co bych ti vnucovala, ale taky dokáže zápas prohrát v hlavě, tak se nemusíš hned urážet. Prostě dneska prohrál, protože byl Florian lepší, to se stává každýmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se neurážím, jen mě dokžáe vytočit, jak prostě lidi neustále vytahují jakousi labilitu Murrayho a kdo ví co, když je prostě v hlavě silnější než všichni hráči na okruhu kromě Djokvoiče, Nadala a Federera a možná Ferrera. Jsou to nesmysly, které furt kolují všemi fóry a diskuzemi už x let a přitom je to fakt kravina.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevytahuju labilitu Andyho, ty jsi začal s tím, že Florian to nezvládne, tak jsem jen reagovala. A že jsi Andyho fanoušek neznamená, že ostatní nemají pravdu. Víš dobře sám, že párkrát ukázal, že není vyrovnaný a že má ještě na čem pracovat, i když je to světová špička. Ale to se týká všech hráčů, tak se zbytečně nevytáčej, když není důvod :) A navíc když sám hraješ tenis, tak víš, jak to občas chodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Mayer je nzámý labil, který neudrží výkonnost ani v jednom zápase, natož ve více zápasech v řadě. Proto jsem to vytáhl. A to u Murrayho rozhodně neplatí a je úplně jedno, jestli jsem nebo nejsem fanoušek. Nemám rád, že se vytahují nepravdy. Ano, čas od času prohraje zápas, ale ne tak často, aby se to bralo jako nějaká pravidelnost či typický znak.
Reagovat
smazaný uživatel
hele, mně je Můra úplně ukradenej, protože mu nefandím. A tady se dost často stává, že když prohraje světový hráč s outsiderem, tak se hned píše, že to byla náhoda a ten outsider vlastně může být rád, že mu to topka usnadnila. Ale to v případě Floriana neplatí, i když se ti nelíbí a je podle tebe labil, neznamená, že hned vyletí v dalším zápase jen proto, že "omylem" porazil Můru. :) a vůbec, nemá cenu se dohadovat o blbostech ne? :)
Reagovat
a.magerova
http://www.rozkvetlekonvalinky.estranky.cz/img/picture/12058/0a_praha.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné přáníčko, už se těším na dvanáctou, až to bude samý ohňostroj. Děkuju, tobě a všem ostatním tenisportálcům přeju taky krásný nový rok a hlavně hodně tenisové pohody :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky vám i ostatním přispěvatelům zde přeju co nejlepší možný rok 2014. Hlavně to zdravíčko pro nás všechny a taky pro naše oblíbence :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju vám všem úspěšný rok 2014 a hlavně hodně zdraví a plno příjemných tenisových zážitků.
Reagovat
Lina
Přeji taky zdejším vše nejlepší do nového roku, zdraví a hezké tenisové pokoukání, ať už fandí komukoliv.
Reagovat
Mayo
veru aj vám všetko dobrého do 2014 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prvý set katastrofálny Rosol, druhý set katastrofálny Rafa..A výsledok? 2:0..
Reagovat
Mayo
nezraňte sa pri odpalovaní megáčov :D
Reagovat
Nola
Rafa si dnes daroval novoročný darček :D , stáť proti nemu Dolgopolov,ktorý vytrápil Davida, neviem, neviem, ako to dopadne, jednoznačne najkvalitnejší zápas dnes David vs Alex, čo schytal za los Andy a Gasquet škoda riešiť....
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou Hossam už má game :D
Reagovat
smazaný uživatel
4:4 - ten los je nejaky pridrzly.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hossam pěkně, pár es, brejky, co si víc přát :)
Reagovat
Mayo
ako ináč El Matador porazil Rosola 2-0 olééé, som rád za ich vzájomák už...konečne už hádam bude pokoj od tých blbých rečí :D aj keď...
Reagovat
MarcelPersch
Rafa je strašně marnej, místo aby na Rosola tlačil stylem Montreal 2013, tak mu dává kopce, do kterých Lukáš v pohodě pálí. Rafo, Rafo, zamysli se trochu.
Reagovat
MarcelPersch
no být tam dneska nějakej lepší střelec, třeba Gulba, Rafa by se už loučil s turnajem. Ale Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz nahodou Rosolovi ta palba vychazi, je to docela rychle i na panesa.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hraje překvapivě docela dobře, jen ty jeho stopbally, to je hrozný.
Reagovat
smazaný uživatel
brejk a uz zas frka jak zavodni kun.. :-)
Reagovat
BooOoo
zapnul jsem si to před chvilkou, ale je to zatím parádní .. velice se mi jeho hra líbí .. není to jako nějaký nudný Berdych
Reagovat
smazaný uživatel
Lukáši, ty jsi na zabitíííí !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
pravda, Berda je tak nudne stabilnejsi, fujtajbl ale.. :-)
Reagovat
Lina
Škoda těch Rosolových výpadků.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lukáši, zkus to nepokazit :)
Reagovat
Denis92
Rosol zahra skvely winner a nasledne taka hlupa UE..
Reagovat
smazaný uživatel
Lunej je jeste horsi nez Svacina.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no sorry, máš snad jiný názor? :D:D Zahraje excelentně a pak to potentočkuje, když má šanci... navíc když Rafa evidentně nehraje kdovíjak skvěle, co by chtěl Lukáš víc? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nejvíc štve, že Lukáš šanci měl, kdyby ho Rafa smetl jak to umí, tak to beru, ale takhle? Škoda škoda, ale aspoň Lukáš předvedl, že umí hrát trpělivěji a nepálit to za každou cenu. No nic, stalo se.
Reagovat
tito
Když mu to tam padá....povedl se ten brejk ve druhém, kdy to zahrál opravdu skvěle. Ale v tom svém transu se vzápětí naprosto bezmyšlenkovitě vyházel. A tak to pokračovalo až do konce. Prostě Tokkotai funguje jen jednou...
Reagovat
smazaný uživatel
.. ne, ale jak reknes nepokaz, zahraje trotlovinu.. :-) Mne je to v podstate jedno, mam jine kone... min frkaji, vic hraji.. :-)
Reagovat
Lina
Rosolova hra je jako aprílové počasí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo no, nakonec za to můžu já, že prohrál, protože moc kecám a Lukáše to rozhodilo :D:D:D:D
Reagovat
Mayo
fúha Murray strašne ponižoval...teraz Rafa zvládol s prehľadom prvý set vamos (:
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Mousu Zayeda bol nejaký fanúšik vyžrebovaný z publika?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist