Murray slaví první výhru po návratu. V Eastbourne nedal šanci Wawrinkovi

25. 6. 2018, 19:55
Aktuality 8
ATP EASTBOURNE - Andy Murray se po návratu ze zranění kyčle dočkal premiérového vítězství. Britský tenista na domácím turnaji ATP 250 v Eastbourne v prvním kole v souboji divokých karet nedal šanci Stanovi Wawrinkovi a po necelé hodině a půl zvítězil. O své první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu si zahraje s krajanem Kylem Edmundem.
Profily hráčů

Andy Murray se po téměř roční pauze zaviněné zraněním a následnou operací kyčle vrátil na kurty minulý týden v londýnském Queen's Clubu a od loňského Wimbledonu odehrál první soutěžní zápas. V něm si vedl velmi dobře. Proti talentovanému Kyrgiosovi neměl na domácí akci daleko k výhře.

Slušnou formou se zatím prezentuje i při své premiéře na dalším domácím podniku v Eastbourne, kde ve šlágru dne v prvním kole nedal šanci Stanovi Wawrinkovi. Trápícího se švýcarského tenistu v souboji divokých karet porazil hladce 6-1 6-3 a zvýšil své vedení ve vzájemné bilanci na 11-8.

Murray v dnešním utkání odvrátil všechny čtyři brejkboly a sám polovinu svých šancí (4 z 8) využil. V úvodním dějství nepovolil Švýcarovi jediný brejkbol a dvakrát mu podání sebral.

Ve druhé sadě čelil všem čtyřem brejkbolům v osmé hře. Všechny hrozby zlikvidoval a v následujícím gamu využil na returnu v pořadí druhý mečbol, když Wawrinka zahrál dvojchybu.

Murray bude na své první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu útočit proti nasazené dvojce Kyleovi Edmundovi. S krajanem oba předchozí souboje vyhrál.

• ATP 250 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 661.085 eur
pondělní výsledky (25. 6. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Murray (Brit.) - Wawrinka (Švýc.) 6-1 6-3
Ferrer (6-Šp.) - Berrettini (It.) 7-5 6-3
Donaldson (USA) - Fritz (USA) 6-7(8) 6-3 7-6(3)
Istomin (Uzb.) - Seppi (It.) 6-3 6-7(4) 7-6(4)
Millman (Austr.) - Müller (Luc.) 6-7(5) 6-3 6-2
Clarke (Brit.) - R. Harrison (USA) 6-4 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
spaniel
Trava nikdy nebyla Staniv povrch a slusne hrajici Murray je pro nej ten nejhorsi matchup.
Reagovat
Krisboy
Wawrinka úplně neškodnej. Je úplně mimo, čertužel :( Murraymu hodně štěstí.
Reagovat
Nola
Andy hral velmi dobre v uvodnom sete, Stan hm, tazko hladat vyraz, neviem, ci to bol dobry napad startovat na trave, Andy ho nicil slajzami a Stan sa vyhadzoval ako na beziacom pase, 2.set som vypustila, nebavi ma sledovat tenis na streame, bola som ale zvedava
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/KMhvNdfCIrw
Reagovat
smazaný uživatel
dik, nemel jsem moznost sira Andyho videt.
Eastbourne se mne hodne libi...more, racci, musi to byt pekne prostredi, a jeste se hraje na trave.

Sira Andyho mam na trave rad, ale dle tech highlights mu k vitezstvi teda Stan dost pomohl, hodne nepresnosti z jeho strany.
Stan by mel dostat nejake vyznamenani od Betky II, zato ze Sirovi pomaha se dostat do hry, aspon nejake formy a tim padem je bliz k Wimbledonu, kdy bych ho rozhodne rad videl hrat:)
Reagovat
Pe3k
Suhlas.
Reagovat
dunphy
Na to, že teprv druhý zápas po návratu, tak velmi slušný výkon. Proti Kylovi to bude určitě super zápas, na který se moc těším a doufám, že ho uvidím :)
Reagovat
turista
Andy je zpátky a to je dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist