Murray smetl zraněného Dolgopolova, pod Lendlem už slaví titul

8. 1. 2012, 07:36
Aktuality 9
ATP BRISBANE - Sotva Ivan Lendl dorazil za Andym Murraym na turnaj do Brisbane, už britský tenista slaví titul. Ten byl nicméně očekávaný, bez problémů ho však čtvrtý hráč světa nezískal, i když finále proti zraněním limitovanému Ukrajinci Dolgopolovi bylo jednostrannou záležitostí.
Andy Murray

Andy Murray do nového roku rozhodně s jistotou nevstoupil. V úvodním duelu s Kazachem Kukuškinem prohrál prvních pět gamů zápasu a nakonec otáčel ze stavu 5-7 a 1-3. Obracet z 0-1 na sety pak musel i proti Mullerovi z Lucemburska, pak už ale čtvrtý hráč světa konečně začal potvrzovat roli nasazené jedničky. Nejprve smetl Baghdatise, závěrečné dva zápasy mu pak usnadnila také zranění soupeřů. Nejprve v semifinále nedal příliš šancí domácímu Tomicovi, který bojoval i přes bolesti stehenního svalu, a v dnešním finále zametl s Alexanderem Dolgopolovem, který si už včera poranil třísla.

Finálový souboj byl dlouho zcela jednoznačný. Murray ukrajinského soupeře, jemuž loni ukončil nejlepší grandslam kariéry ve čtvrtfinále Australian Open, přehrával a Dolgopolov byl bezradný. Očividně ho limitovalo zranění třísla, které si natáhl během druhého setu semifinále proti Simonovi. Do zápasu už zřejmě nastupoval s vědomím. že šance na vítězství je velmi mizivá, a podle toho souboj také vypadal.

Duel nenabídl příliš dramatických zápletek. Třiadvacetiletý Dolgopolov se na chvíli vzchopil až za stavu 1-6 a 0-4, kdy získal tři hry v řadě. Murray se však zase rychle začal plně koncentrovat a utkání ukončil ještě na returnu.



"Na to jak ho (Dolgopolova) dnes limitovalo zranění, tak především ve druhém setu předvedl skvělý výkon," ocenil Murray soupeře především za to, že k utkání nastoupil a dohrál ho až do konce.

Andy Murray a Alexander Dolgopolov"Omlouvám se za nudný tenis, ale bylo to maximum, kterého jsem byl dnes schopen," omlouval se Dolgopolov publiku za jednoznačné finále. "Ale na zranění se nevymlouvám, Andy mi prostě nedal šanci," dodal. po svém třetím finále. Svůj jediný titul Dolgopolov získal loni na antuce v Umagu.

Murray už v Brisbane začal spolupracovat s trenérem Ivanem Lendlem, který poslední dva zápasy svého vůbec prvního oficiálního svěřence viděl na vlastní oči. "Děkuji celému týmu včetně pana Lendla, že mě tu podporovali," řekl Skot Murray po převzetí trofeje pro vítěze a podíval se do publika směrem k legendárnímu Lendlovi, který má britskému tenistovi pomoci získat premiérový grandslamový titul. Dosud byl třikrát ve finále, ještě v nich však neuhrál ani set.

Nyní Murrayho čeká týden volna a tréninku pod dohledem Lendla, pak už start na Australian Open. "Zatím je spolupráce výborná, Ivan má spoustu zkušeností, které mi může předat," pochvaluje si Murray, který si v 31. finále připsal už 22. titul.

- ATP 250 BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 434.250 dolarů)
nedělní výsledky (08. 01. 2012)

Dvouhra - finále:
A. Murray (1-Brit.) - Dolgopolov (3-Ukr.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
nesledoval jste někdo zapas Bulharsko vs. USA? Proč se tam Grigor a Mardy tak hádali?
Reagovat
Pe3k
No hlavně Fish tam na něj dost řval, Dimitrov se jen snažil bránit.
Reagovat
smazaný uživatel
A nevíš proč na něj řval?
Reagovat
Pe3k
Taky mě to dost zajímalo, ale z toho co jsem vyčetl na americkém webu, prý šlo o to, jak hrál Dimitrov při čtyřhře. Takže nevím co si o tom myslet...
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov ho prý párkrát trefil nebo co.
Reagovat
smazaný uživatel
A co na tim je, že smetl dolgopolova. Stejně byl dolgopolov zraněnej a ještě k tomu byl Murray favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, proč to sem vůbec píšou viď? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tyto soupeře by porazil i pod Berdychem, tady to není o Lendlovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Však to nikdo nepopírá a nepřipisuje ten titul Lendlovi. Jen se to zmínilo, když už byl v Brisbane druhý den.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist