Murray v Abú Dhabí v zápase na jeden set prohrál s Bautistou

29. 12. 2017, 17:10
Aktuality 4
EXHIBICE ABÚ DHABÍ - Andy Murray v prvním vystoupení od Wimbledonu, po kterém léčil bolavou kyčel, neuspěl. Na exhibici v Abú Dhabí podlehl v utkání na jeden set 2-6 Robertu Bautistovi. Španěl se v zítřejším finále střetne s Kevinem Andersonem.
Andy Murray

Jubilejní 10. ročník Mubadala World Tennis Chamnpionship má nejslabší obsazení v historii soutěže. Z původní šestice pozvaných hráčů se totiž kvůli zdravotním problémům odhlásili Stan Wawrinka, Milos Raonic, čtyřnásobný šampion Rafael Nadal a dnes i trojnásobný vítěz Novak Djokovič.

Místo Srba se sice pořadatelům povedlo zlákat Andyho Murrayho, ale ani dvojnásobný šampion nebyl schopný odehrát celý zápas. Po vzájemné dohodě s organizátory a soupeřem se s Robertem Bautistou utkal v exhibičním duelu na jeden vítězný set, který prohrál hladce 2-6.

Třicetiletý Murray se fanouškům představil poprvé od Wimbledonu, po němž léčil zranění kyčle, a herní deficit byl znát. Velmi rychle prohrál úvodní čtyři gamy, pohyboval se opatrně, chyběla mu úderová jistota a byl bez šance vrátit se do hry. 

"Začal jsem vlažně, ale v průběhu zápasu jsem se cítil čím dál lépe. Roberto je jedním z nejlepších hráčů světa a když dlouho nehrajete, tak chvíli trvá, než se na tak vysokou úroveň naladíte. Ke konci jsem hrál lépe, ale mám co zlepšovat," komentoval Murray.

"Původně jsem se tu zastavil, abych tu s kluky absolvoval pár tréninků. A když se Novak musel omluvit, tak jsem se zápasem souhlasil a byl rád, že jsem si tu mohl i zahrát," dodal šestnáctý hráč světa, který letos vinou zranění přišel o post světové jedničky.

Nyní Murray odletí do australského Brisbane, kde ho příští týden čeká první ostrý turnaj a generálka na Australian Open. Na něm se dostal pětkrát do finále, titul ale nikdy nezískal.

Bautista, který v Abú Dhabí debutuje a včera si poradil s ruským mladíkem Andrejem Rubljovem, se v sobotním finále utká s finalistou letošního US Open Kevinem Andersonem. Jihoafrický tenista v dnešním semifinále zdolal 7-6 6-4 světovou pětku Rakušana Dominica Thiema, s nímž vyhrál i pátý vzájemný duel.

Utkání o konečné 5. místo na exhibici vyhrál Andrej Rubljov. Dvacetiletý Rus si ve Spojených arabských emirátech poradil 6-4 6-2 se světovou desítkou Pablem Carreñem-Bustou ze Španělska, který tak prohrál už 10 z 11 posledních zápasů.

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2018 •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
páteční výsledky (29. 12. 2017)
• Semifinále •
Anderson (JAR) - Thiem (Rak.) 7-6(6) 6-4
Bautista (Šp.) - Djokovič (Srb.) bez boje
• Zápas o 5. místo •
Rubljov (Rus.) - Carreňo (Šp.) 6-4 6-2
• Exhibice na jeden set •
Bautista (Šp.) - Murray (Brit.) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Mayo
Na jeden set? To je zase čo za b1bost? Nonsens
Reagovat
a.magerova
Zatím se vždy (roky) v Abu Dhabi hrálo na 2 vítězné... proč TO změnili?
Reagovat
Patri.k
Asi, aby na to vůbec někdo koukal. Stejně ta exibice vůbec nikoho nezajímala. Śejkové očividně nevědě co s penězi.
Reagovat
Nola
boleli ma oci, mohol dostat kludne kanara.... som myslela, ze skrecoval, ale podla expresiek to bol zapas na 1.set, evidentne este nie je OK, divaci su iste nadseni :D, turnaj mal byt organizovany v prestiznom rehabilitacnom zariadeni :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist