Murray v Abú Zabí porazil Evanse a zahraje si semifinále s Nadalem

16. 12. 2021, 22:07
Aktuality 22
EXHIBICE ABÚ ZABÍ - V Abú Zabí po roční odmlce odstartoval 13. ročník prestižní exhibice Mubadala World Tennis Championship. Dvojnásobný šampion Andy Murray porazil krajana Daniela Evanse a fanoušci se mohou těšit na zítřejší semifinále proti Rafaelu Nadalovi. Andreje Rubljova vyzve Denis Shapovalov, který smetl Taylora Fritze.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray exhibici v Abú Zabí v letech 2009 a 2015 vyhrál a letos se na ni po čtyřech letech vrátil. Svou celkově sedmou účast odstartoval výhrou 6-3 6-2 nad Britem Danielem Evansem, který v soutěži nahradil Dominica Thiema.

V pátečním semifinále 34letý Murray vyzve Rafaela Nadala, kterého v Abú Zabí porazil ve finále premiérového ročníku i v semifinále před sedmi lety, kdy nakonec rovněž triumfoval. 

Pětinásobný španělský šampion Nadal v Abú Zabí nestartoval pouze na dvou ročnících a letos  bude útočit již na šestý triumf. Ve Spojených arabských emirátech se představí poprvé od začátku srpna, kdy kvůli zranění nohy předčasně ukončil sezonu. 



O druhé místo ve finále v pátek svedou souboj Andrej Rubljov a Denis Shapovalov. Kanadský mladík v zahajovacím duelu turnaje deklasoval 6-3 6-0 Američana Taylora Fritze, jenž nastoupil místo zraněného Nora Caspera Ruuda.

Teprve podruhé v Abú Zabí startovaly ženy a také tentokrát se odehrál pouze jeden zápas. Šampionkou se stala Tunisanka Ons Džabúrová, která si po obratu poradila 4-6 6-3 10-8 s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

• EXHIBICE ABÚ ZABÍ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
čtvrteční výsledky (16. 12. 2021)
• Muži - předkolo •
Murray (Brit.) - Evans (Brit.) 6-3 6-2
Shapovalov (Kan.) - Fritz (USA) 6-3 6-0
• Ženy - finále •
Džabúrová (Tun.) - Bencicová (Švýc.) 4-6 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Pe3k
Tak těšil sem se zápas dvou velikánů, bohužel úroveň byla mimo top 100. Nadal prohrál 6:3 7:5 s hráček 134. na světě...Nevím co chce dělat na Australian open asi sparing nebo nějaké promo akce. Ani jeden z nich na to už bohužel nemá. Rafa může být hrozba na antuce, pokud bude zdravý, Můra už nikde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem jen závěr a vypadalo to na takový svěží veteránský zápassmilesmile
Reagovat
Ereinion
tak Můra v 1.kole na AO může být nebezpečnej pro kohokoli, podobně jak Gyros
Reagovat
peek
Já bych Andyho taky ještě úplně nezatracoval.smile
Reagovat
brixner
Jen se ptam...
S nostalgií vzpomínam na souboje Pete Samprassi - Andre Agas...jó, todle byly časy...
smile

smile

smile
Reagovat
Fandina
Jj, já myslím, že Rafa proti Andymu zajímá, i když Andy už není co býval.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ani Rafa není, co býval...
Reagovat
Fandina
Pořád je na tom lépe, než Andy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten, kdo prohraje je na tom lépe než vítěz?smile
Reagovat
brixner
No jistěže! Ber to taklenc: Prohraju, u sítě při poplácávání soupeřova prsního svalstva se tvářim smutně se sklopenejma vočima a slzou v nich, smutně mávam publiku, který uvidim možná zas za rok, zmizim v outrobách stadiónu...a tam zvesela v šatně vomeju pytel, vyházim do kýble spocený fusky i tanga, soupeři řeknu "Ty blbe, taky si mi moh nechat vo dva gemy víc, lidi za to platěj a ty jedeš jak magor...!", u vokýnka vyměnim šek za keš, venku mávnu na Inda v taxíku, zajedu na dobrou véču, muj známej ksicht zajistí, že si i vrznu s tou ceckatou brunetou u baru, která se tváří, že je tam náhodou...mňo

Vyhraju: Utahanej jako prase si škrábu zátylek, páč za pár hodin se tam budu honit znovu, zjebu soupeře "Taky sis moh ten servis prohrát pětkrát, víš jak mě teď bolej hnáty a pazoury??", masér mě zhuntuje, že sotva dejcham a pak nemůžu usnout, páč furt přemejšlim, jak to udělat, abych další mač neprojel a najednou mě budí ten masér s prstama jako moje zápěstí...

No, vona umí bejt i prohra sladká, víme?
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pyrrhovo vítězstvísmile
Reagovat
Fandina
Jj, celkově je na tom lépe, lepší postavení na žebříčku, lepší výsledky v poslední době a hlavně, nevrací se po tak dlouhé době a po závažné operaci, jako Andy. Ale jinak teď jsem se chvíli dívala na Sport2, jak hrály a Andy se mi líbil herně, tak třeba ještě uvidíme, jestli se ještě nevrátí se slávou.
Reagovat
Fandina
hráli
Reagovat
paddy
...hrály, hrály, hrály, až se obehrály, shodily se z mostku...smile
https://www.youtube.com/watch?v=O9ZMRbkq2II&t=6s
Reagovat
brixner
Tak, bábuška, a máš jasno!
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa slušný pohyb, na to ako dlho nehral. Úderovo je to také ako vo Wsh, čiže velmi slabé, treba veriť, že časom bude ešte vediet na agresivite.
Reagovat
smazaný uživatel
Vedieť pridať
Reagovat
Pe3k
http://fc.freestreams-live1.com/tennis-channel-1tv/
Reagovat
Patik
nebývala táto exibícia koncom decembra ?

Inak počul som od Shapa že Rafa je zase v top forme..tak som zvedavý dvaja bývalí top hráči sa stretnú proti sebe..nostalgia..
Reagovat
Krisboy
Bývala. Zřejmě se přesunula kvůli ATP Cupu.
Reagovat
Pe3k
Na zápas Nadal Můra bych se klidně mrknul, kdy a kde to bude?
Reagovat
peek
Jak za starých dobrých časů smile
Sport2 dnes 16:00
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist