Murray v Monte Carlu na úvod smetl Troického

17. 4. 2012, 14:49
Aktuality 80
Ve velkém stylu odstartoval čtvrtý tenista světa Andy Murray svou letošní antukovou sezonu. Obhájce loňského semifinále v Monte Carlu na úvod deklasoval Srba Troického, porazil ho 6-0 6-3.
Andy Murray

Jako třetí nasazený hráč turnaje měl Andy Murray v Monte Carlu volné úvodní kolo a jistotu, že narazí na rozehraného soupeře. Ani to ale Viktoru Troickému nepomohlo, proti favoritovi uhrál pouhé tři gamy.

Zatímco na některých letošních turnajích se Brit - nyní s novým sestřihem, kterým připomíná svého trenéra Ivana Lendla - v úvodu trápil, proti Troickému Murray od začátku diktoval tempo. Z prvních 25 výměn vyhrál Srb nad suverénním soupeřem pouhé tři; za stavu 0-4 dokázal sice odvrátit tři brejkboly po sobě, ale 'kanáru' nakonec stejně neutekl.

Důstojným soupeřem začal Troicki Murraymu být až ve druhé sadě. Hned v jejím úvodu si konečně připsal game, ovšem další podání znovu ztratil, a o osudu zápasu tak bylo rozhodnuto. Srbský tenista, který předminulý víkend prohrál v Praze oba své daviscupové duely, si sice dokázal udržet servis, na příjmu ale za celé utkání uhrál pouhých pět bodů. Svou převahu potvrdil Murray pátým brejkem a do osmifinále postoupil za pouhých 67 minut.

"Byl to dobrý začátek," pochvaloval si po výhře Murray. "Normálně mi to pár zápasů trvá, než si na antuku zvyknu a cítím se na ní pohodlně, ale dneska jsem se od začátku dobře pohyboval, což je důležité."

Mezi nejlepší šestnáctku dnes prošel také třináctý nasazený Fernando Verdasco, který ovšem musel otáčet zápas s Chorvatem Ivanem Dodigem. Ten favorita nepustil za celý první set k jedinému brejkbolu a díky své proměněné šanci úvodní sadu vyhrál 6-3. V následujícím setu ale Dodig nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů, zatímco sám o podání jednou přišel, a muselo se rozhodnout ve třetím dějství. To už Verdasco jasně ovládl: na druhou stranu kurtu posílal první servisy s 90% úspěšností, Dodigovi hned čtyřikrát prolomil podání a za dvě hodiny se radoval z vítězství 3-6 6-3 a 6-1.

Nešťastným způsobem skončil na turnaji čerstvý vítěz z Houstonu Juan Mónaco. Argentinec vedl nad Nizozemcem Robinem Haasem 3-1 ve třetím setu, při brejkbolu si ale zvrtnul kotník a krátce po ošetření zápas skrečoval.

Naopak úspěšně do soutěže vstoupil Pablo Andújar, který v neděli slavil v marocké Casablance svůj druhý titul na okruhu ATP. Španělský tenista dva dny po svém triumfu zdolal 3-6 6-4 6-2 Argentince Del Bonise a postoupil do 2. kola proti Wawrinkovi.

Tomáš Berdych vstoupí do turnaje zítra a až dnes se so dověděl jméno svého soupeře. O postup do 3. kola se utká s Marinem Čiličem, kterého ve třech ze čtyř vzájemných soubojů porazil. Chorvat si dnes poradil po setech 6-3 6-4 s Italem Simonem Bolellim. Český tenista si dnes na monacké antuce už přeci jen zahrál, v deblu po boku Ukrajince Dolgopolova ale vypadl hned v úvodním kole.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,744.225 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Kukuškin (Kaz.) - Mayer (14-Něm.) 3:6, 6:1, 6:3, Gil (Por.) - Južnyj (Rus.) 6:1, 6:3, Starace (It.) - Berlocq (Arg.) 4:2 skreč, Fognini (It.) - Llodra (Fr.) 7:5, 6:3, Bellucci (Braz.) - Anderson (JAR) 6:4, 6:4, Volandri - Giannessi (oba It.) 7:5, 6:3, Seppi (It.) - Hanescu (Rum.) 6:1, 6:1,  Haase (Niz.) - Mónaco (11-Arg.) 7:5, 0:6, 2:3 skreč, Nišikori (12-Jap.) - Ramos (Šp.) 6:2, 7:5, Andújar (Šp.) - Del Bonis (Arg.) 3:6, 6:4, 6:2, Čilič (Chorv.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:4.

2. kolo:
Murray (3-Brit.) - Troicki (Srb.) 6:0, 6:3, Tsonga (4-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:2, 6:4, Verdasco (13-Šp.) - Dodig (Chorv.) 3:6, 6:3, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Marrero/Verdasco (Šp.) - Berdych/Dolgopolov (ČR/Ukr.) 7-5 6-2

 

Komentáře

80
Přidat komentář
Heather_Fedex
jarko se pomerne slusne drzi...a to i presto, ze prohrava o brejk ;)
Reagovat
baggik
Co ten Tomáš Bejdič, vyhraje dneska? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že to byla jenom slabší chvilka a že už to dobouchá... Tome, pojď :-)
Reagovat
gigin
první set win !! :-)) Hezké, uvolněné odpoledne ... zatím :-)))
Reagovat
gigin
díky !!
Reagovat
baggik
Já už se normálně bojim sázet. Asi mi neni přáno. Včera jsem dal po delší době, pěkně Pardubice, Finy v 18 a Monaca, no a co se stane vyšší moc a je po tiketu. A kdybych tam dal Verdasca nebo Tsongu tak by beztak prohráli.
Reagovat
gigin
co máš z toho. Já kdybych si vsadil, že zítra vyjde slunce, tak huknu !!
Reagovat
gigin
Val to !!!!! :-))))
Reagovat
Heather_Fedex
2:0 ;)
Reagovat
gigin
Prosím tě, jenom NE kanára !!
Reagovat
tito
Sakra. Takovou devastaci jsem nečekal. Moc se mi to nelíbí...:-(
Ale zase ať má brach do finále radost :-).
Reagovat
gigin
ufff.. kanár nebude .. sláva !! Nemusí si pořád něco dokazovat !! No jsem zvědavý na vás !!!
Reagovat
gigin
:-)
Reagovat
gigin
tak vidím, že taky s přehledem !! Máte aj nové oblečení koukám... Pěkná barva !! My zase máme zbrusu nové webovky :-)))
Reagovat
tito
Já viděl jen ten závěr, zatím bez napětí :-). Jo, oblečení slušné. A jak Andrea, ani nehryzal, co?
Reagovat
gigin
Nepřišlo mi, že by se tam měli objevit nějaké kousance. Bylo to absolutně v klidu, s přehledem. Aspoň já jsem neměl pochyb. Však ty snad taky ne, co ?? :-))
Reagovat
tito
Nééé. Odpolední čajíček :-).
Reagovat
gigin
Jenom, aby nám ty naše vysmáté ksichty brzo nezamrzly !! :-)))
Reagovat
tito
no stát se může ledascos ale.....
Reagovat
gigin
Tito, neblázni .. Ne !! Nic !!! Finále !! :-))
Reagovat
tito
Jak jinak. To byl jenom žert.:-)))
Reagovat
Heather_Fedex
no vlastne se ani nedivim, ze se doopravdy neodtrihala. jak by pak tocila reklamy na sampony?? ;))
Reagovat
gigin
Mária si z nás akorát tak vystřelila !! Ostříhaná není, to byla paruka !! :-)))
http://www.q3.cz/images/76m_ria.jpg
Reagovat
Heather_Fedex
to snad ne- jestli je to pravda, tak to byl teda naramny zert ;))
Reagovat
Fandina
... ale hezky jsme se pobavili ... žertéřka
Reagovat
gigin
Už to píšou i tady v expresu !! Ale giginek byl zase blesk !! :-))
Reagovat
Heather_Fedex
jako vzdycky, ne? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nečekal. :D Už jsem bral její nový účes jako hotovou věc a moc jí to slušelo, takže by mě vůbec nenapadlo, že je to jenom žert. No, asi se ty vtípky učí od svého kamaráda Novaka. :D Tak je zase zpátky krásná dlouhovlasá Masha. :)

To abych předělal svou báseň...

Maria je bojovnice,
dává do hry celé srdce,
hází hřívou ostošest,
radostí zatíná pěst,
na své vlasy hrdá je,
ta blonďatá bohyně! :)
Reagovat
Fandina
monty ... pěkné
Reagovat
gigin
Máš ten obleček na zítřek, nebo už jsi ho roztrhal ?!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě ho mám, asi ho rozcupuju až demonstrativně před začátkem zápasu :-))). Ale ještě uvidím...
Reagovat
gigin
pak kdo je tu komediant !! :-)) Tak zítra by to mělo být v klidu, doufám. Aj Tipsa vyhraje. Jak vidíš Tomíka s Marinem ? To už je má poslední otázka dnes. Peří volá :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ses s tím Tipsarou nedivil :-)), Montaněs se třeba konečně čapne. Tom vyhraje 2:1 a dobrou :-).
Reagovat
gigin
jo, Tipsar je dobrej :-)) Díky moc a dobrou .. Jo, dneska jsme byli po pincu v hospodě a chlapi mleli jenom o Julii !! Ukazovali si fotky na mobilech a tak !! :-)))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Zde je seznam prihlášených hráčů, docela slušný obsazení zdá se mi... http://www.pragueopen.cz/2012/entrylist.php
Reagovat
Fandina
určitě tam půjdu, obsazení zajímavé, vloni jsem tam byla taky, už se těším ....... huráááááááá
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino a tentokrát už do té kamery zamávej! :-) I když..vlastně..já to stejně neuvidím..protože budu taky živě Štvanicovat :-).
Reagovat
smazaný uživatel
S malým š samozřejmě..
Reagovat
smazaný uživatel
Na Dimitrova bych si taky zašel nemít to tak z ruky.
Reagovat
tommr
jj obsazení je to na challenger dobrý - jen dva naši se dostali přímo do hlavní soutěže ...
V jakým termínu se to letos vlastně bude hrát? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Od 7. 5. až do 13. 5.
Reagovat
tommr
tak to je špatnej termín - aspon teda z mýho pohledu. Tou dobou se totiž hrajou atraktivní turnaje mužů i žen v Madridu, kterejm asi dám přednost i když je budu moct sledovat jen na dálku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Po roce se na Štvanici opět vrací tradiční ATP Challenger, který se tentokrát bude hrát o dotaci 100.000 USD. Hlavní soutěž začíná v pondělí 7. května, kvalifikace o dva dny dříve v sobotu 5. května. Vstupné zdarma!


Todle stojí na oficialních stránkách :-)
Reagovat
Fandina
samozřejmě, jen tak dál, podle pavouka mu do Toma budu fandit a když tak i potom.

Ale zaujala mě tam jedna zpráva, neviděla jsem to, ale prý je ostříhán jako Lendl. To nebude dobrá zpráva pro VlSe, takhle už si plete Pálu Kordu Lendla a ještě přibude Andy ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan Hrozný :)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=C6n4CzPUShU

Tady je ten jeho sestřih :D
Reagovat
Fandina
haitik1 díky, sluší mu to ...
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych že Masha a Andy se někde potkali a přemýšleli proč sakra nemužou vyhrat ten GS(Maria vyhrála už GS, ale beru tu druhou část její kariery, to jest po zranění ramene) a tak to svedli na vlasy a šli se ostříhat :DD
Reagovat
smazaný uživatel
super kudrnáči,fandím ti :)
Reagovat
VlS
co teď bude dělat, když říká, že nemá rád ženské s krátkými vlasy, když se mu jedna z jeho nej nechala střihnout na kluka? A co kdyby to bylo epidemické?
Reagovat
Fandina
Monty začne fandit Dolgovi ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já chtěl zrovna udělat anketu, jak se vám líbí nový účes Mashy a tys už to tady okomentoval. :D Asi se budeš divit, ale mně se to moc líbí. :) Masha rozhodně není ostříhaná na kluka (jak sis asi přečetl na super.cz), to je možná tak Chládková. :D Samozřejmě dlouhé vlasy jsou dlouhé vlasy, ale některým holkám sluší prakticky všechno. Do Mashy bych nikdy neřekl, že takhle změní vizáž, ale fakt vypadá skvěle. Ona je prostě dokonalá, víc nemám co říct. Takových holek po světě moc neběhá (rád bych se pletl :D). Jo a když jsem Mashu poprvé viděl v tom sestřihu, tak mi přišla strašně podobná jedné z mých oblíbených zpěvaček Pixie Lott. Doporučuju shlédnout a samozřejmě i poslechnout. :)
http://www.youtube.com/watch?v=aa1Ej_Vqv0A
Reagovat
VlS
Monty, pěknejch holek je plná zeměkoule, některejm sluší vlasy dlouhý, některejm krátký a některejm cokoliv. Mě se holka buď líbí, nebo nelíbí a neřeším co se mi líbí a co ne a proč. Já jen, že jsi tady někdy minulý týden vysvětloval Emičce a Fandině, jak se ti líbí jen holky s dlouhými vlasy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně upřednostňuju holky s dlouhými vlasy, ale najdou se i výjimky. Kdyby mi někdo řekl, že si Masha nechá přistřihnout vlasy, tak bych se asi trochu vyděsil. :D Ale když jsem to viděl, tak jsem byl vážně nadšený. :) Masha má prostě vkus a ví, co jí sluší. Koneckonců, ty vlasy stejně časem dorostou...

A co vy ostatní, jak se vám líbí nový účes Mashy? Zejména by mě zajímal názor jedné Emičky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Monty to asi nějak přivolal :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se vyjádřila u Štěpánka a i ostatní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten její učes je naprosto bombastickej, i když moje první reakce byla: TY VOLEE, KDO TO JE? :DDD Už teĎ se těšim do Stuttgartu nato jak to bdue vypadat nejen na fotce :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tě zajíma i pohled ze psí perspektivy, tak na té fotce z profilu vypada moc dobře :-). Podle mě ten ostřih kštice nebyl krok vedle.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to je tím, že si některé diskuse u článků o mužském tenise nečtu... Otevřel jsem jenom ty nejnovější a netušil jsem, že se to probíralo už tam. :D Jak na to koukám, tak jsi možná jediná, komu se to až tak nelíbí. Ale aspoň je vidět, že jsi pyšná na své dlouhé vlasy a to je dobře. :) Líbí se mi, co napsaly Heather a Fandina. Lépe bych to nenapsal...

A tady ještě malá ukázka, protože krátké vlasy je relativní pojem. :)

Tohle se mi líbí:
http://static.becomegorgeous.com/gallery/pictures/pixie-lott-side-swept-bob-hairstyle-becomegorgeous.jpg

Tohle ne:
http://www.yeshairstyles.com/wp-content/uploads/2011/09/emma-watson-side-slicked-hairstyle.jpg

A tohle už vůbec ne. :D
http://www.australianopen.com/en_AU/event_guide/history/players/5331.html
Reagovat
smazaný uživatel
pes: Jasně, že mě zajímá. Vidím to stejně. :)

haitik1: Já taky. Říkal jsem si: Ty jo, to je Pixie Lott, ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
A docela by mě zajímalo co na to řikal Nole :DD Maria mu teda udělala čáru přes rozpočet, protože si bude muset pořídit new paruku :DD
Reagovat
VlS
Ema Watson je moc krásná holka i v tom klučičím sestřihu. Ta kočka, která se ti líbí, ta se ti líbí, protože má krásný psí oči, zkus si ji představit s nějakou vycmrndlou modrou :-) - né je to prostě krásná holka - rozhodně jsou obě hezčí (myslím s Emou) než Marfuša a Caroline dohromady, těm může konkurovat jedině Anči.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se podíváš na ten klip, tak zjistíš, že Pixie má krásné nejenom oči. :) Emma je hezká, ale teď má zase dlouhé vlasy a sluší jí to mnohem víc. Rozhodně se mi ale nelíbí víc než Masha nebo Caroline. Holt mám radši sportovkyně než herečky...

A tady jsem ještě složil novou báseň pro Mashu:

Maria je bojovnice,
dává do hry celé srdce,
křičí, výská ostošest,
radostí zatíná pěst,
vypadá jak Pixie Lott,
je však stále very hot! :)
Reagovat
Heather_Fedex
je fakt ze "hermione" mnohem vic pristali dlouhe huste vlasy, s timhle opravdu vypada jak 10-ti lety kluk. no a denisa?? ta i v obliceji vypada uuuplne jako kluk (nedivila bych se, kdybych ji pod briskem neco nahmatala ;D) pixie vypada, jako by to byla paruka. za to masin strih je hodne sexy a jsem hooooodne zvedava, jak s tim bude vypadat na kurtu ;))
Reagovat
steve79
Murray hrál fakt dobře, ale zase je Troicky ho moc neprověřil. Docela mě překvapil jednoznačný postup seppiho. Zítra Nadal a Djokovič. Myslím si, že ani jeden z nich nebude mít problémy.
Reagovat
VlS
Tak jsem teď díval na záznam 1. setu a Andy hrál úžasně a Viktora mi bylo až líto. To co andy ubránil, to snad ani normálně ubránit nešlo.
Reagovat
gigin
Bylo to tak. Uvidíme, co Andy dál.
Reagovat
gigin
tak ten druhý kontrast (Berďa&Dredy) asi nic moc, no :-(
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Pes mel pravdu, Marrero je asi spolehlivy antukdebl. Berda zas takovy kreativec neni a Dolgodredov je jiste na v pohode hrajiciho Nanda moc krehky... ale vidim jen cislicka.
Reagovat
gigin
Já taky. A už jsme aj dočísličkovali :-o Feli se mi taky ztrácí .. fakt nezajímavý turnaj !! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsme rikali, ze tam nikdo neni..! :-)
Reagovat
gigin
tak a ještě tam začalo crkat, tak mají po pinkání !!
Reagovat
VlS
A pak, že to nepůjde :-D
Reagovat
smazaný uživatel
se nediv, s Palou v zadech.. :-) Tak uvidime, jak Andy s Berdou....
Reagovat
gigin
škoda mluvit, hanba plut :-(((
Reagovat
VlS
Tak ti nevím, asi uplatím Psa, aby na tu tvou větev zahnal kunu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Čekám na nabídku, VISi...:-).
Reagovat
VlS
A co vlak piškotů se slaninou a ke všemu připravenou seterku?
Reagovat
smazaný uživatel
A bude vypadat jako Jacqueline Bisset zamlada? :-)))
Reagovat
VlS
Jasně, a štěká sametově a má hedvábnej vlhkej tmavě hnědej čumáček.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist