Murray v Pekingu přemohl krajana Norrieho a poprvé v sezoně postoupil do čtvrtfinále

2. 10. 2019, 09:54
Aktuality 1
ATP PEKING - Andy Murray si poprvé v sezoně a po druhé operaci kyčle zahraje čtvrtfinále. Trojnásobný grandslamový šampion v Pekingu v utkání druhého kola ve třech setech zdolal krajana Camerona Norrieho. O první semifinále od předloňského French Open bude bývalá světová jednička bojovat proti turnajové jedničce Rakušanu Dominicu Thiemovi.
Andy Murray

Andy Murray na lednovém Australian Open v slzách oznámil, že se bolestí kyčle ani po operaci nezbavil a chystá se ukončit kariéru. Poté se však podrobil druhé operaci, během níž mu lékaři místo zraněné kyčle vpravili kovovou náhradu, a zkouší se ještě vrátit mezi elitu.

Trojnásobný grandslamový šampion se nejprve v červnu vrátil ve čtyřhře a singla zkusil až v polovině srpna na Masters v Cincinnati. Prvního vítězství na hlavní tour se ale dočkal až před týdnem v Zhuhai, kde ve druhém kole ve třech setech podlehl pozdějšímu vítězi Alexovi de Minaurovi.

Solidní formu si přivezl i do Pekingu, v čínském hlavním městě při své poslední účasti v roce 2016 slavil triumf. Bývalý první hráč světa v úvodním kole ve dvou tie-breacích přetlačil nasazenou osmičku a světovou třináctku Mattea Berrettiniho a připsal si nejcennější skalp od loňského září. Na ten navázal vítězstvím 7-6(6) 6-7(4) 6-1 nad krajanem Cameronem Norriem.

Murray úvodní dějství nedopodával a nakonec musel do tie-breaku, v něm krajana nepustil k jedinému setbolu a svou čtvrtou šanci set ukončit už proměnil. Ve druhé sadě prohrával 2-5, ale dokázal skóre srovnat, přestože za stavu 4-5 čelil setbolu. Zkrácená hra ovšem tentokrát patřila méně úspěšnému Britovi. Murray ale potvrdil, že je fyzicky fit. V rozhodujícím setu téměř tříhodinové bitvy na kurtu dominoval a Norriemu povolil jediný game.

Dvaatřicetiletý Murray si čtvrtfinále zahraje poprvé od loňského září. Na první semifinále od předloňského French Open zaútočí proti turnajové jedničce Dominicovi Thiemovi (h2h 2-1), proti kterému absolvuje první letošní souboj s hráčem Top 10. Rakušan Thiem si ve 2. kole poradil 6-3 6-3 s domácím Zhizhenem Zhangem.

Karen Chačanov v Pekingu, kde přerušil sérii tří porážek, porazil 7-6(0) 7-6(5) Jérémyho Chardyho a po téměř třech měsících vyhrál dva zápasy na jednom turnaji. Čtvrtý nasazený ve svém prvním pekingském čtvrtfinále narazí na Fabia Fogniniho. Loňský semifinalista přehrál 6-3 6-4 Andreje Rubljova. S Chačanovem změří síly poprvé.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3,666.275 dolarů
středeční výsledky (2. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Zhizhen Zhang (Čína) 6-3 6-3
A. Murray (Brit.) - Norrie (Brit.) 7-6(6) 6-7(4) 6-1
Chačanov (4-Rus.) - Chardy (Fr.) 7-6(0) 7-6(5)
Fognini (6-It.) - Rubljov (Rus.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
kada.tom
Trochu zbytečně ztracený 2. set, ale nakonec se dílo podařilo dovést do zdárného konce. V QF na Andyho čeká buďto Číňan nebo, a to je pravděpodobnější, Dom. To by mohl být zajímavý duel :-)

Jinak Andy se těma dvěma výhrami posunul už do TOP300, začíná ten návrat nabírat kontury zlepšení, tak snad po téhle sezóně Andy dobře natrénuje, vyladí se a od ledna mu to půjde ještě líp :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist