Murray v Pekingu vyřadil nasazeného Berrettiniho a má nejcennější skalp po druhé operaci

1. 10. 2019, 09:57
Aktuality 41
ATP PEKING - Andy Murray si v Pekingu, kde při své poslední účasti v roce 2016 slavil triumf, připsal nejcennější skalp po druhé operaci kyčle. Trojnásobný grandslamový šampion v prvním kole ve dvou tie-breacích vyřadil světovou třináctku Mattea Berrettiniho, přestože v obou setech prohrával o brejk a ve druhé sadě musel likvidovat dva setboly. O první čtvrtfinále od loňského září si bývalá světová jednička zahraje s krajanem Cameronem Norriem.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray na lednovém Australian Open v slzách oznámil, že se bolestí kyčle ani po operaci nezbavil a chystá se ukončit kariéru. Poté se však podrobil druhé operaci, během níž mu lékaři místo zraněné kyčle vpravili kovovou náhradu, a zkouší se ještě vrátit mezi elitu.

Trojnásobný grandslamový šampion se nejprve v červnu vrátil ve čtyřhře a singla zkusil až v polovině srpna na Masters v Cincinnati. Prvního vítězství na hlavní tour se ale dočkal až před týdnem v Zhuhai, kde ve druhém kole ve třech setech podlehl pozdějšímu vítězi Alexovi de Minaurovi.

Solidní formu si přivezl i do Pekingu, v čínském hlavním městě při své poslední účasti v roce 2016 slavil triumf. Bývalý první hráč světa v úvodním kole přetlačil 7-6(2) 7-6(7) nasazenou osmičku a světovou třináctku Mattea Berrettiniho a připsal si nejcennější skalp od loňského září.

Murray se přitom do boje o úvodní dějství vrátil až na poslední chvíli, když italskému mladíkovi za stavu 4-5 ze svého pohledu nedovolil set doservírovat a získal jej v tie-breaku. Manko brejku musel likvidovat i ve druhé sadě, v níž ve zkrácené hře čelil dvěma setbolům.

Dvaatřicetiletý Brit si o své první čtvrtfinále od loňského září zahraje s Cameronem Norriem. Se svým o osm let mladším krajanem se střetne poprvé.

Vstup do turnaje nevyšel ani Gaëlovi Monfilsovi. Nasazený Francouz nestačil 4-6 7-6(5) 3-6 na Johna Isnera. Američan, který při všech předchozích pěti startech v Pekingu prošel vždy minimálně do čtvrtfinále, se o další postup mezi nejlepší osmičku utká s kvalifikantem Danielem Evansem. Po skreči končí i nasazený Roberto Bautista.

Dominic Thiem svůj první zápas na turnajích od US Open zvládl a v Pekingu si při své třetí účasti připsal první vítězství. Nejvýše nasazený v úvodním kole přehrál 6-4 6-1 Richarda Gasqueta. V souboji o čtvrtfinále se střetne s domácí divokou kartou Zhizhen Zhang.

Prvním kolem prošli také Alexander Zverev, Karen Chačanov a dnes Fabio Fognini se Stefanosem Tsitsipasem, který přerušil sérii pěti turnajových porážek.

Nikoloz Basilašvili vykročil za obhajobou loňského triumfu vítězstvím 6-3 7-6(3) nad Guidem Pellou. Dalším soupeřem loňského šampiona bude Tsitsipas.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3,666.275 dolarů
úterní výsledky (1. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Murray (Brit.) - M. Berrettini (8-It.) 7-6(2) 7-6(7)
Thiem (1-Rak.) - Gasquet (Fr.) 6-4 6-1
Tsitsipas (3-Řec.) - Lajovič (Srb.) 4-6 6-3 6-4
Querrey (USA) - Bautista (5-Šp.) 7-6(2) 4-1 / skreč
Fognini (6-It.) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 4-6 7-6(6)
Isner (USA) - Monfils (7-Fr.) 6-4 6-7(5) 6-3
Auger-Aliassime (Kan.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Pella (Arg.) 6-4 7-6(3)
Schwartzman (Arg.) - Verdasco (Šp.) 6-4 3-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
lorem_ipsum
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/10396--ulet-znamy-rozhodci-sexualne-obtezoval-nezletilou-podavacku-uz-chci-domu-spilal-i-favoritovi
Reagovat
Mantra
starý svět, je v pořádku, prostě "starý" chlap - fandím mu
Reagovat
SwissMaestro
Mám jej v oblibě, ale toto přehnal. NEchápu co si myslel...že na to nikdo neupozorní?
Reagovat
Mantra
to prohrál jak další ovce z davu tenistů, kteří při nástupu na kurt přemýšlí o tom jak bude hrát soupeř, místo aby mysleli na to jak budou hrát sami. Jinak tb v druhém (1. jsem neviděl) byl dobře napínavej a jen potvrzuje, že tenis je z hodně velké části o hlavě nejen na top úrovni .
Reagovat
Davor1
Andy má tú techniku, return a tenisový um na takej úrovni, že aj v tomto stave a s umelou kyčlou bude stále porážať väčšinu okruhu. Bolo by krásne, keby ešte dokázal vyhrať hoc aj nejaký malý turnaj, niečo ako tento Peking. Na GS už mať fyzicky samozrejme nebude, ale niečo menšie by ešte kľudne vyhrať mohol...
Reagovat
turista
Nemá celou kyčel umělou. Jde pouze o ploténku částečně pokrývající chrupavku hlavice kyčle. Nejde o totální endoprotézu.
Reagovat
Vlk-v-trave
To by mohl, ...na druhou stranu tahle situace dost vypovídá o kvalitě okruhu ATP. Bohužel teď na úkor Mattiho....
...Invalida ještě bude soupeřům zatápět, bude stačit "hrát tenis" :D)
*
Nej hrozby na okruhu ATP... Invalida, Důchodci a Australský Amatér bez trenéra...Welcome to Golden Age...
Reagovat
smazaný uživatel
Byvala svetova jednotka, niekolkonásobný GS vitaz a stvrtý najlepší hráč nového milénia vyhrá s nádejnym, ale zatial, nic velké vyhrajúcim mladíkom a vypovedá to niečo zlé o okruhu?..

Matteo prehral 0:2 s Gerasimovom pred tyzdnom, mimochodom..

Takze práve naopak. Vsetko v poriadku, vitazstvo Murrayho som na zaklade vykonu s de Minaurom cakal.

A nebuďte ludia naivní, ze by Murray hral vrcholový tenis, keby ho klb obmedzuje pri pohybe. Operácia sa podarilo, jeho najvacsi super bude velmi dlhá herná prestávka.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto vitazstvo potreboval Andy ako soľ.

Uz zápasy s de Minaurom a Sandgrenom boli výborné a ja naozaj verim, ze so stipkou stastia moze byt Murray o takomto čase v sezóne 2020 pohodlne v top 20..

Je to velký hrác a zaslúzi si vydarený comeback.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Kozoroh
Djoker včera zahájil 271. týden jako světová jednička a osamostatnil se na 3. místě historického pořadí za Fedexem (310) a Samprasem (286).

https://twitter.com/WeAreTennis/status/1178653664287825920
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, klobúk dole..

Este par tyzdnov a zosadí aj Federera, hoci jeho 300 tyzdnov ma skor statistický charakter, kedze 250 z nich zaznamenal len v dobe temna, bez Nadala s Djokovicom.
Reagovat
sojka1
ono samozrejme nema vubec zadny smysl zminovat ani nejakeho Samprase, Lendla.... statisticti statiste, historicke mrtvoly, nehrali s Nadalem a Djokovicem.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras mal celú kariéru po boku Agassiho.

Lendl Big Maca, Wilandera, Edberga. No proste kopu grandslamových vitazov.

Roger a jeho 250 tyzdnov s Roddickom, Baghdatisom a ako zo správnej telenovely, samozrejme s Gonzalesom..
Reagovat
Davor1
Roddickom, Baghdatisom, Gonzalesom? :D Však väčšinu týždňov na n1 mal za sebou Federer Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer bol mimo svetovej jednotky dlhsie ako Nadal, s velkým naskokom. A rovnako bol za Nadalom dlhsie, ako Nadal za Federerom :)

To, ze bol Federer pred Rafom, ked bol Rafa stredoškolák, je prirodzené.
Reagovat
Davor1
No keď bol Rafa v rokoch 2006-2009 ešte stredoškolák, tak to mu to v tej škole asi príliš nešlo...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadal chodil do školy?
Reagovat
Pe3k
Nadal ma jen základní vzdělání. V roce 2009 mu bylo 23 a ač na střední nechodil, dle trolhanda byl středoškolák...no co k tomu říct, jako obvykle klauniada, neví zhola nic ani o hráči kterému fandí...
Reagovat
smazaný uživatel
Tu sa bohuzial vyžaduje pokročilejšia úroveň disciplíny "čítanie s pozorumením kontextu", v ktorej si podla očakávania neuspel.

2009 bol vlaštovka, k tej ti samozrejme gratulujem, no reč bola o dobe temna, ktorá sa datuje o pár rokov vopred.
Reagovat
turista
Rafa Nadal udělal něco podobného jako Lleyton Hewitt. Ten kdysi začal chodit na střední školu a trenér mu řekl, že si tenisem může vydělat milióny dolarů jak je dobrý. Tak školy nechal a stal se profesionálním tenistou. U Nadala jeho předpoklady vyniknout v tenisu poznal strýc Toni takže bylo vymalováno.
Reagovat
smazaný uživatel
V 2008, ked boli obaja čerství 20-nici a GS vitazi, Federera v podstate odpratali a ten uz vyhrával GS len počas ich zranenia, alebo diskomfortu. 2009 je názorná ukážka. Koncoročnú svetovú jednotku už Federer následne nikdy nezískal, čím sa jasne zdokumentoval enormný rozdiel v konkurencii. Federerových 300 tyzdnov je na prvy pohlad obdivuhodných, ale 50 tyzdnov za poslednú dekádu v plnej sile štartovacieho pola a 0 koncoročných je čiernou škvrnou.
Reagovat
Marduch
Nadal míří za TM a AO. Pak ale budeme mít po ptákách.
Reagovat
Kozoroh
Pokud bude No1e po zdravotní stránce v pořádku, tak si tyto turnaje pohlídá.
Reagovat
turista
Taky si myslím.
Reagovat
Pe3k
S realitou za ním nechoď, to ho nezajímá...
Reagovat
mahycek
To jsou zase kecy Forehande, vůbec se nemá cenu vyjadřovat, jo
bolí to, ty věčný konfrontace, že se na to nev.sereš .
To musí vzít velkou část dne. Roger zatím koupe děti
v bazénu a ty řešíš p.čoviny. A někteří také... To si
neumíš dát pauzu ? Několik dnů, aspoň týden, prosím.
Reagovat
turista
Novak v září přepsal tabulky. Super. Bylo by skvělé kdyby ještě do konce sezóny vyhrál nějaké tituly a obhájil těch 2560 bodů co potřebuje obhájit.
Reagovat
smazaný uživatel
2600 b. na jednotku stačit nebude.

Rafa tu tisícku nejako naškrabká, otázkou je jeho záujem, kedze Áziu vypustil a v podstate tým naznačil priority.
Reagovat
turista
No tak bude muset Novak udělat těch bodů víc. Dal najevo, že pokud bude rameno držet tak nechce pozici světové jedničky Nadalovi za žádnou cenu pustit. A tomu už o to možná ani tak nejde. Na Djokiho ztrácí t.č. 75 týdnů na pozici No1 což je prakticky rok a půl.
Reagovat
Pe3k
Snad Rafa novaka z trůnu sesadí. Připadá mi, že měl Nadal letos vyrovnanější výsledky než Nole a post světové jedničky si zaslouží (pokud si odmyslíme tu demolici ve finále AO).
Reagovat
turista
Novak pokud ho nebude zlobit rameno tak si pozici světové jedničky pohlídá aspoň přes zimu. Tahle část sezóny rozhodně není Nadalův šálek kávy. 196 týdnů je hodně a už to stačí. Příští rok už může být jedničkou například Medvěd.
Reagovat
spaniel
Kde je Nadal? :D Nechce se mne listovat za osmou stranku.
Reagovat
acc
:)
Reagovat
Vlk-v-trave
To se mu to hnízdí na trůně, když je konkurence téměř nulová...:D)
Šilhavý s jedním okem mezi slepými šaškem. Gratuluji.
Jen aby z té nudy nechytl Djokovič další vlnu frustrace...a zase mu z toho nešvihlo.
Reagovat
Kozoroh
Frustrace :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
No tak jednu dobu tady celý Djokoland hledal pro No1eho novou motivaci.
A dalo vám to tedy pěkně zabrat...druhá vlna frustrace by vás taky mohla smrtelně utahat.:0)
Reagovat
Patik
Myslím si že trhne toho Federera dokonca kariéry pokiaľ bude zdravý..tak zase len Federer Djokovič si budú deliť rekordy..
Reagovat
turista
Novak brání pozici jedničky právě teď. Ví, že když next gen posílí tak už může být to dohnání Federera na No1 problém.
Reagovat
EllNino
Tys s nim mluvil?
Reagovat
Krisboy
Mluví s ním každý den.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist